zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

18
mrt
2024

De authentieke smaken en ethische principes van de Oorsprong

Bij van de Oorsprong wordt elke maaltijd met zorg en ambacht bereid, waarbij de nadruk ligt op verse, lokale ingrediënten en een onmiskenbare passie voor kwaliteit. Van het moment dat je de gerechten ziet, ruikt en proeft, wordt duidelijk dat deze bereid worden met een grote liefde voor authentieke smaken.

Wat dit bedrijf echt bijzonder maakt, is hun toewijding aan eerlijkheid in elk aspect van hun bedrijfsvoering. Van het gebruiken van biologische en duurzame ingrediënten, tot het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van de Oorsprong is niet alleen gericht op het leveren van heerlijke gerechten, maar ook op het creëren van een positieve impact op de gemeenschap en het milieu.

11
mrt
2024

Ontdek het ultieme comfort met Boody producten!

Er zijn veel dingen in het leven waar je zonder kunt, maar ondergoed hoort daar niet bij. Boody begrijpt dat ondergoed een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven is. Daarom hebben ze zich tot doel gesteld om het beste ondergoed op de markt te brengen, gemaakt van organisch bamboe viscose, zonder poespas maar met ultiem comfort en functionaliteit.

Wat Boody echt speciaal maakt, zijn hun innovatieve en duurzame blends, zorgvuldig ontworpen om aan al jouw behoeften te voldoen. Elk aspect van hun ontwerp, van pasvorm tot materiaalkeuze, wordt grondig getest om ervoor te zorgen dat je jarenlang van je aankoop zult genieten.

Als je ondergoed zoekt dat niet alleen lekker zit, maar ook goed is voor de planeet, dan is Boody het merk voor jou. Ontdek zelf hun comfortabele en bewust ontworpen collecties.

08
mrt
2024

Gimsel viert Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag vieren wij bij Gimsel de diversiteit, kracht en unieke bijdragen van vrouwen binnen ons team en wereldwijd. Met trots kunnen we zeggen dat maar liefst 73% van ons personeel bestaat uit vrouwen, elk met hun eigen unieke kwaliteiten en talenten, waardoor gendergelijkheid en diversiteit bij Gimsel vanzelfsprekend zijn.

We zien uit onderzoeken dat nog steeds blijkt dat er veel ongelijkheid is in onze samenleving. Bij Gimsel zijn wij trots dat deze ongelijkheid niet terug te vinden is binnen ons team. Wij geven graag het goede voorbeeld. Bij ons maken we geen onderscheid tussen genders; het draait om het individu en de kracht van een persoon. We bieden al ons personeel, zowel op de vloer als op kantoor, de mogelijkheid om te excelleren in waar hij/zij/hen goed in is. Ons team is divers, en naast gender kijken we ook niet naar leeftijden. Iedereen is bij ons welkom. We werken actief aan een inclusieve werkomgeving waarin iedereen zich gewaardeerd, gerespecteerd en veilig voelt.

Jij kunt ook bijdragen aan deze beweging. Deel deze boodschap met anderen, spreek je uit tegen genderongelijkheid en moedig anderen aan om hetzelfde te doen. Samen kunnen we een wereld creëren waarin gendergelijkheid en diversiteit de norm zijn.

Ter ere van de Gimsel-vrouwen die vandaag op 8 maart werken, ontvangen zij allemaal een roos als blijk van waardering voor hun inzet en bijdrage aan ons team.

04
mrt
2024

Terra Sana: Proef en voel dat het goed is.

Bij Gimsel zijn we trots op ons uitgebreide assortiment van TerraSana producten. Sinds de start van TerraSana in 1989 hebben we hun producten in onze schappen liggen. Vanaf het begin zijn wij fan van hun filosofie en producten. TerraSana staat voor gemakkelijk, biologisch en werelds koken met pure producten, samengesteld door topchefs van over de hele wereld.

Het verhaal van TerraSana begon 40 jaar geleden met Kees, wiens liefde voor echt voedsel zonder toevoegingen het hart vormt van ‘positive eating’. Wat ooit begon op een zolderkamertje, is nu uitgegroeid tot een familiebedrijf dat zich inzet voor biologische voeding en duurzaamheid. Hun missie is om biologisch eten toegankelijk te maken voor iedereen en bij te dragen aan een gezonde aarde voor de toekomst.

TerraSana biedt een breed scala aan producten, van pasta’s en sauzen tot snacks en superfoods. Maak deze week eens een heerlijke Pad Thai met hun noodles en teriyaki woksaus. Deze items zijn deze week in de aanbieding, dus dit is het perfecte moment om ze uit te proberen en een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten.

29
feb
2024

Geef je nagels de aandacht die ze verdienen

In een wereld waarin duurzaamheid en welzijn steeds belangrijker worden, komt Kia Charlotta naar voren als een voorbeeld van innovatie in de schoonheidsindustrie. Het merk belichaamt niet alleen de waarden van mindfulness, duurzaamheid en milieubewustzijn, maar streeft er ook naar een verschil te maken met hun hoogwaardige, natuurlijke nagelverzorgingsproducten.

De missie van Kia Charlotta is duidelijk: een revolutie teweegbrengen in de cosmetica-industrie door producten te leveren die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de planeet. Elk aspect van hun productlijn is doordrenkt van deze missie, van de selectie van ingrediënten tot het verpakkingsontwerp.

Nagelverzorging wordt vaak over het hoofd gezien, maar het belang ervan kan niet worden onderschat. Goed verzorgde nagels zijn niet alleen een teken van esthetiek, maar ook van gezondheid. Door je nagels te verzorgen, bescherm je niet alleen jezelf tegen infecties, maar versterk je ook je zelfvertrouwen en algehele welzijn.

Met Kia Charlotta hoef je geen compromissen te sluiten. Hun producten zijn niet alleen veganistisch en natuurlijk, maar ook van de hoogste kwaliteit. Door te kiezen voor Kia Charlotta, kies je voor producten die goed zijn voor jou én voor de wereld om je heen.

26
feb
2024

Wat eet jij vanavond? – La Vie est Belle

Op zoek naar een heerlijke en gezonde maaltijdoptie voor vanavond? Deze week hebben wij een speciale aanbieding van La Vie Est Belle – het merk dat staat voor kwaliteit, smaak en duurzaamheid.

La Vie Est Belle begon als een droom van twee avonturiers die de wereld van biologisch en vegetarisch eten wilden verrijken. Nu, decennia later, bieden zij hun heerlijke creaties aan, rechtstreeks van lokale Belgische boeren naar jouw keukentafel.

Met een focus op gebalanceerde voeding en 100% biologische ingrediënten, is La Vie Est Belle meer dan alleen een merk – het is een levensstijl. Van hun smaakvolle falafelballetjes tot de frisse salades, met La Vie Est Belle breng je vreugde en voldoening in elke maaltijd.

Ontdek vanavond een heerlijke en gezonde maaltijdoptie met La Vie Est Belle! Ontstaan uit een passie voor biologisch en vegetarisch eten, biedt dit merk hoogwaardige, smaakvolle en duurzame gerechten rechtstreeks van lokale Belgische boeren naar jouw keukentafel. Met een focus op gebalanceerde voeding en 100% biologische ingrediënten, brengt La Vie Est Belle vreugde en voldoening in elke maaltijd.

19
feb
2024

Bakplezier met Biovegan

De voorjaarsvakantie is begonnen! Maar of je nu vrij bent of niet, er is altijd tijd om te genieten van heerlijk bakplezier met Biovegan.

Met Biovegan draait alles om natuurlijk genieten. Een van onze favoriete is de Cheesecake Brownies bakmixen. Deze mix is perfect voor het maken van heerlijke brownies met een romige cheesecake topping. Met een paar eenvoudige stappen tover je in een handomdraai een verrukkelijke traktatie op tafel.

En het beste van alles? Alles is biologisch, vegan, glutenvrij en natuurlijk heerlijk! Dus of je nu speciale dieetwensen hebt of gewoon op zoek bent naar gezonde en duurzame opties, Biovegan heeft alles wat je nodig hebt om van je bakavonturen een succes te maken.

16
feb
2024

Voorjaars schoonmaak bij Gimsel

Met de voorjaarsvakantie in zicht kan je de lente al ruiken. Het is al wat langer licht en de zon heeft al meer kracht. Wellicht heb je al krokussen gespot en hoor je de vogels vroeg vrolijk fluiten. Tijd voor de lente schoonmaak en die frisse voorjaars wind door je huis te halen. Met de lente schoonmaak besteed je net even wat meer aandacht en liefde aan je huis, voor een symbolische start van het nieuwe seizoen. Wij delen graag onze favoriete schoonmaak producten met jou!

Yokuu schoonmaak producten:

Voor een efficiëntere, duurzamere schoonmaak raden wij je de Yokuu producten aan! Alle Yokuu producten zitten bomvol probiotica. Dat betekent dat ze tot 7 dagen na de schoonmaak blijven schoonmaken en zuiveren. En als je wilt genieten van een schoon huis zonder gedoe, is de allesreiniger starter kit de perfecte oplossing. Deze kit biedt de ultieme spray, die niet alleen reinigt maar ook geurtjes bestrijdt, vlekken verwijdert, stof verwijdert en de lucht verfrist. Met de herbruikbare sprayfles is het gedaan met wegwerp, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Met 1 navulparel doe je tot wel 3 maanden!

Plasticvrij schoonmaak tools:

Maak schoon zonder plastic met deze handige en milieuvriendelijke tools. De sponsdoekjes van Clean naturally memo zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn zelfs composteerbaar na gebruik. De afwasborstel van Nature heeft een vervangbare borstelkop voor grondige reiniging zonder krassen. En met het handige formaat is de mini stoffer en blik van Eco Living perfect voor snel en gemakkelijk schoonmaken. Met deze drie vriendelijke schoonmaakproducten wordt je huis duurzamer en makkelijker schoon.

Maak je eigen huisparfum:

Na een grondige lenteschoonmaak is je huis helemaal fris en opgeruimd, maar waarom zou je stoppen bij een schoon interieur? Maak het compleet met heerlijke zelfgemaakte huisgeuren uit Lesley Bramwell’s ‘Homemade Huisparfum’. Bij Gimsel vind je bijna alle ingrediënten die je nodig hebt. Laat de lente binnen met aromatherapiekaarsen, geurstokjes en wierook, gemaakt van seizoensplanten en essentiële oliën. Zo blijft je huis niet alleen schoon, maar ruikt het ook nog eens verrukkelijk!

12
feb
2024

Verspreid de liefde met Blossombs deze Valentijnsdag!

Valentijnsdag nadert, en wij hebben iets bijzonders voor jou en onze planeet. De Valentijn zaadbommetjes van Blossombs – een duurzaam alternatief voor de traditionele bos bloemen.

Met Blossombs creëer je niet alleen een kleurrijke bloemenzee, maar steun je ook bijen en vlinders. Deze zaadbommetjes zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten en biologische, wilde bloemzaden. Het is een klein gebaar om liefde te verspreiden, zowel voor elkaar als voor de natuur.

Blossombs staat voor ‘mooi voor jou, mooi voor de natuur’. Zo werkt Blossombs met sociale werkplaatsen en dagbestedingen, en zijn al hun verpakkingen van duurzame materialen gemaakt. Bij ons draait het niet alleen om schoonheid, maar ook om verantwoordelijkheid voor onze planeet.

Dus laat deze Valentijnsdag een beetje extra liefde bloeien met Blossombs.

14
dec
2023

Veranderingen op onze kaasafdeling

Graag brengen we je ook even op de hoogte van een paar veranderingen op onze kaasafdeling. We zijn gestart met het verkopen van vooraf gesealde kazen, het assortiment speciale kazen is fors uitgebreid en helaas stoppen we per direct met het snijden van plakjes kaas. We leggen het graag uit, lees verder.

Sinds kort verkopen we steeds meer harde kazen in een gesealde verpakking. Hierdoor kunnen we meer inkopen en sneller voorraad bijvullen in de kaasvitrine zodat je als klant minder mis grijpt. De kazen hoeven niet omgepakt te worden en deze verpakking zorgt ook voor een veel langere houdbaarheid, zelfs buiten de koeling.

Doordat we nu steeds meer kazen geseald in stukken binnen laten komen en niet meer als hele kazen zijn we gestopt met het snijden van plakjes kaas. Op onze zuivelafdeling hebben we mede hierom een steeds grotere variatie aan plakjes kaas beschikbaar van zowel koe, geit maar ook bijvoorbeeld vegan.

Gedurende de winterperiode en speciaal rondom de feestdagen is het assortiment buitenlandse kazen ook weer enorm uitgebreid. Van een blue stilton tot een kruidenbrie en een ziegenrol in bloemblaadjes tot een zachte l’Amour rouge. Er is voor iedere smaak wat lekkers te vinden.

24
sep
2023

Teddy Tomaat: “Kom nú in actie voor het te laat is!”

De campagne Houd ons Voedsel Gentechvrij loopt al sinds de zomer en heeft al veel stof doen opwaaien. Maar het ziet er nog steeds niet goed uit, tijd voor nog meer actie dus. Meet Teddy. De slapende tomaat met de wijzers is tot leven gekomen en Teddy pikt het niet langer! Teddy is hier om iedereen die nog slaapt wakker te rammelen. Want terwijl jij misschien denkt dat de overheid er alles aan doet om de natuur te redden, worden er in de politieke kamertjes hele andere plannetjes gesmeed… Wat kun jij doen? Vertel onze politici dat ze onze keuzevrijheid moeten behouden.

Het Europees Parlement debatteert binnenkort over een nieuwe wet voor nieuwe GMO’s zonder voorafgaande veiligheidscontroles, verplichte traceerbaarheid en etikettering op het eindproduct. Dit zou betekenen dat genetisch gemodificeerd voedsel ongetest en zonder etiket op onze velden en borden zou kunnen verschijnen. Vraag de Europarlementariërs om strikte regelgeving voor alle nieuwe GMO’s te steunen om onze keuzevrijheid, gezondheid en milieu te behouden!

Waarom is dit belangrijk?

In juli publiceerde de Europese Commissie een voorstel om nieuwe GMO’s, die zij nieuwe genomische technieken (NGT’s) noemen, uit te sluiten van de goedkeuringsprocessen van de bestaande EU-GMO-wetgeving. Het voorstel wordt deze weken besproken door het Europees Parlement. Volgens de huidige regels zijn oude en nieuwe GMO’s onderworpen aan EU-goedkeuring, wat een risicobeoordeling voor de menselijke gezondheid en het milieu, transparantie voor producenten en boeren en duidelijke etikettering voor consumenten waarborgt. Het loslaten van deze regels brengt keuzevrijheid voor boeren en consumenten in gevaar! Kom dus nu in actie.

Wij hebben het recht om te beslissen wat we eten en verbouwen op onze velden!

Doe je mee? Lees snel verder!

Mail de EU-parlementsleden

We roepen iedereen op om in actie te komen voor het te laat is en de voorgestelde wetgeving op deregulering GMO’s alsnog wordt doorgedrukt. Mail de parlementsleden met één van de vooropgestelde berichten en roep mensen om je heen op dit ook te doen. Op mijnetenmijnkeuze.nl vind je een voorbeeldbrief én alle e-mailadressen.

Help je ook mee de boodschap te verspreiden?

De campagne Houd ons Voedsel Gentech Vrij is een initiatief van de Biowinkelvereniging en wordt ondersteund door Bionext, Udea, Foodcoop Odin, De Bolster, Stichting Demeter, Groenboerenplan, Demeter Internationaal, Stichting Warmonderhof, Ekoplaza, Velt, Stichting Zaadgoed, Greenpeace, Gimsel Rotterdam, Organicseeds.nl, Buizer Advies, Caring Farmers, Biohuis, Sustainable Food Supply Foundation, BioNederland & Rineke Dijkinga.

Deze campagne kan alle steun gebruiken dus wil je de campagne met een kleine financiële bijdrage steunen dan alvast veel dank!

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.