zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 - 20.00 | za 08.00 - 18.00 | zo gesloten

Op zondag 24 dec zijn wij geopend van 11.00 – 17.00 en op zondag 31 december van 8.00 – 17.00 uur

Op zondag 24 dec zijn wij geopend van 11.00 - 17.00 en op zondag 31 december van 8.00 - 17.00 uur

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

13
dec
2017

BTW campagne: Wat is schoon water je waard?

Schokkend maar waar: chemische middelen uit de gangbare landbouw komen in ons water terecht. Jouw keuze voor biologische voeding is daarom van grote waarde voor onze waterkwaliteit.

Schokkend maar waar: 50% van ons oppervlaktewater en 20% van het grondwater voldoet niet aan de EU-richtlijnen voor waterkwaliteit. De ernst en soort vervuiling verschilt per gebied. Zo komt het in Brabant door meststoffen vanuit de intensieve veehouderij. In Flevoland heeft het te maken met gewasbeschermingsmiddelen uit de akkerbouw.

Houden deze boeren zich dan niet aan de regels? Zeker wel. Toch komt er een deel van de gebruikte chemicaliën in ons water terecht. Daarom gaat er veel belastinggeld naar het verduurzamen van de gangbare landbouw. Terwijl er een snellere, betere én goedkopere oplossing is volgens Bart Fokkens, voormalig staflid en adviseur van het RIZA: “schadelijke middelen gewoon helemaal niet meer gebruiken.”

Jouw keuze voor biologische voeding is daarom van grote waarde voor onze waterkwaliteit. Biologische boeren vervuilen namelijk ons water niet met chemische middelen. Meer weten over de impact van landbouw op onze waterkwaliteit? Lees op geenbtwopbio.nl het volledige interview met Bart Fokkens.

 

 

03
nov
2017

DOE MEE! GEEN BTW OP BIO.

Een boodschappentas met biologische voeding lijkt misschien een paar euro’s duurder, maar eigenlijk klopt dat niet. Als ook de maatschappelijke kosten voor milieu en gezondheid meegeteld zouden worden in de prijs van ons eten zou de prijsverhouding tussen biologisch en regulier er heel anders uit zien. 

Schoon water, vruchtbare landbouwgronden, een levende natuur met veel variatie aan planten en insecten; de productie van biologische voeding levert veel op en bespaart de belastingbetaler aantoonbaar geld. Daarom is het krom dat er belasting zit op biologische producten. Wij, ondernemers van biologische speciaalzaken, komen dan ook in actie om wat krom is recht te zetten. Vind jij ook dat we de echte prijs voor eten moeten betalen? Doe mee! Teken de petitie.

Ons doel: in 100 dagen naar 0%. Oftewel, we willen dat het kabinet in haar eerste 100 dagen een beter besluit neemt en dat biologische voeding vrijgesteld wordt van elk percentage btw.

0% btw op biologische voeding is een koopje voor de belastingbetaler. De productie van biologische voeding is namelijk een slimme investering in:
– Schoon drinkwater
– Leefbaar klimaat
– Grote biodiversiteit
– Vruchtbare bodem
– Gezondheid van mens en dier

Groenpashouders
Heb jij een groenpas? Dan krijg je bovenop de BTW-korting ook nog groenpaskorting op alle biologische producten met 6% BTW.

Lees meer op www.geenbtwopbio.nl.

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 - 20.00 | za 08.00 - 18.00 | zo gesloten