zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

09
jan
2018

Wat is de ballast van jouw boodschappen?

De inhoud van je boodschappentas kan zwaar wegen. 
Ook voor het klimaat. ‘De veranderkracht heb je in eigen hand’ zegt Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal. En die verandering begint met bio.

Met ruim vier miljoen runderen, twaalf miljoen varkens en honderd miljoen kippen, is de vee-industrie uit op hoge winsten, terwijl de maatschappij hiervoor de rekening betaalt. Zo draagt de uitstoot van methaan en fijnstof bij aan het broeikaseffect en ontwrichten mestoverschotten onze ecosystemen. Om over de schadeposten van dierziekten maar te zwijgen.

‘Toch heb je de veranderkracht in eigen hand’ zegt Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal. En die verandering begint met bio. ‘Biologische boeren houden de bodem levend en vangen de gevolgen van klimaatverandering beter op. Daarnaast voorkomt het weglaten van kunstmest een grote hoeveelheid CO2-uitstoot.’ En verder? ‘Beperk voedselkilometers met groente en fruit uit de buurt en het seizoen.’ Hier lees je het hele interview met Vera Dalm.

02
jan
2018

Duurzame app-actie in januari!

De hele maand januari krijg je als Gimsel app gebruiker 50% korting op de Bee’s Wrap sandwichwrap! Houd je lunch lekker vers met bijenwas, want boterhamzakjes zijn zooo 2017!

Heb jij ook goede voornemens voor 2018? Bij Gimsel willen we nog meer aandacht creëren voor duurzaamheid. Want niet alleen in de supermarkt, maar ook thuis is er altijd ruimte voor verbetering. Een goed voorbeeld is de Bee’s Wrap, een herbruikbare wrap gemaakt van bio katoen, bijenwas en jojobaolie, ideaal voor het afdekken en verpakken van voedsel. Als extra stimulans geven we nu, in ruil voor 200 punten, 50% korting op de Bee’s Wrap sandwichwrap. Deze kost dan € 7.- in plaats van € 14.-.
Houd je lunch lekker vers met bijenwas, want boterhamzakjes zijn zooo 2017!

Hieronder vind je alle voorwaarden op een rijtje:

– Tot en met 31 januari kan je bij de servicebalie van Gimsel, op vertoon van 200 spaarpunten op je smartphone, een kortingsbon bemachtigen. De spaarpunten worden vervolgens van je account afgeschreven.
– Wanneer je deze kortingsbon inlevert bij de kassa krijg je 50% korting op de aankoop van een sandwichwrap van Bee’s Wrap. Deze kost dan € 7.- in plaats van € 14.-
– De kortingsbon kan tot en met 31 januari 2018 ingeleverd worden.
– Deze actie geldt alleen voor Gimsel app gebruikers die een account hebben aangemaakt. Een account aanmaken kan in de Gimsel app onder het kopje “sparen,” “account,” en vervolgens “registreren.”

Onze app download je gratis via de App Store of Google Play. Met het downloaden van de App heb je de eerste 100 punten al binnen! Elke keer als je boodschappen komt doen komen er tien punten bij, tevens spaar je punten bij onze app-partners. Wie dat zijn lees je hier.

27
dec
2017

Ook op zondag open!

Wist je al dat je nu ook op zondag boodschappen bij ons kunt doen? Vanaf 11:00 uur liggen onze mooiste vers -en droogwaren voor je klaar! Wil je eerst rustig wakker worden met een kopje koffie? Bij Spirit kun je al vanaf 8:00 uur terecht, ook voor een heerlijk ontbijt. Lekker boodschappen doen op z’n zondags! 

Onze openingstijden per 1 januari 2018 zijn:
Ma t/m vr van 08.00 – 20.00 u
Za 8.00 – 18.00 u
Zo 11.00 – 17.00 u

03
nov
2017

DOE MEE 0% BTW

Een boodschappentas met biologische voeding lijkt misschien een paar euro’s duurder, maar eigenlijk klopt dat niet. Als ook de maatschappelijke kosten voor milieu en gezondheid meegeteld zouden worden in de prijs van ons eten zou de prijsverhouding tussen biologisch en regulier er heel anders uit zien. 

Schoon water, vruchtbare landbouwgronden, een levende natuur met veel variatie aan planten en insecten; de productie van biologische voeding levert veel op en bespaart de belastingbetaler aantoonbaar geld. Daarom is het krom dat er belasting zit op biologische producten. Wij, ondernemers van biologische speciaalzaken, komen dan ook in actie om wat krom is recht te zetten. Vind jij ook dat we de echte prijs voor eten moeten betalen? Doe mee! Teken de petitie.

Ons doel is inmiddels, samen met de offline handtekeningen al ruimschoots behaald, waarvoor hartelijk dank! Maar wij gaan natuurlijk gewoon door en hopen zo nóg meer bereik te creëren. Lees meer op www.geenbtwopbio.nl.

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.