zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

recept

Worteltaart

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180˚C en vet de springvorm in met wat boter.

2. Rasp de wortel op een grove rasp en hak de noten in grove stukken.

3. Voeg in een kom de tarwebloem, het zuiveringszout, het bakpoeder, de kaneel, het gemberpoeder, de vanille en het zeezout samen en meng het goed.

4. Voeg de geraspte wortel, de cranberries en de noten toe.

5. Voeg de eieren, de zonnebloemolie en de kokosbloesemsuiker toe en meng het geheel goed tot een glad beslag.

6. Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart 60 minuten op 180˚C.

7. Klop in een kitchenaid met een platte menghaak de roomboter (op kamertemperatuur) luchtig totdat het wit wordt. Zeef de poedersuiker er doorheen. Klop verder totdat het luchtig wordt en er geen klontjes meer zijn. Voeg de roomkaas toe (op kamertemperatuur) en klop verder tot een luchtig geheel. Voeg het limoensap en de rasp toe en klop totdat het is opgenomen.

8. Verdeel de topping met een spatel over de afgekoelde taart en zet de taart een half uurtje in de koelkast om de topping te laten opstijven.

Ingrediënten

  • 300 GR WORTELEN
  • 100 GR PECANNOTEN
  • 75 GR CRANBERRIES
  • 300 GR TARWEBLOEM
  • 1 TL ZUIVERINGSZOUT
  • 1 TL BAKPOEDER
  • 300 GR KOKOSBLOESEMSUIKER
  • 1 TL KANEEL
  • ½ GEMBERPOEDER
  • ½ TL VANILLE
  • 3 EIEREN
  • 1 DL ZONNEBLOEMOLIE
  • SNUFJE ZEEZOUT
  • VOOR DE TOPPING:
  • 225 GR ROOMKAAS
  • 100 GR ROOMBOTER
  • 70 GR POEDERSUIKER
  • SAP EN RASP VAN 1 LIMOEN
  • VERDER NODIG:
  • SPRINGVORM VAN 26.5 CM

 

  • 1 stuk
  • 1,5 uur
  • Vegetarisch
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.