zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

Geen etiketten checken

De supermarkt waar je geen etiketten hoeft te checken

Gimsel biedt je een compleet biologisch assortiment. Geen zorgen over chemicaliën of schadelijke toevoegingen. Onze telers werken niet tegen, maar mét de natuur. Ook als je speciale wensen hebt, doe je bij ons zorgeloos boodschappen.

Gezond ≠ goed
Gezond eten is niet altijd hetzelfde als goed eten. Een voedzaam product is misschien wel prima voor jou, maar als het verkregen is door andere mensen, dieren of de planeet uit te buiten, dan komt het onze winkel niet in! De boodschappen die je bij Gimsel haalt moeten goed zijn voor de wereld en ál haar bewoners.

Natuurlijke keuze
Niet-biologische producten bevatten vaak veel suiker en andere vage toevoegingen, zoals synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Hoe meer je smaakpapillen daaraan wennen, hoe meer ze ervan willen. Biosupermarkt Gimsel biedt een fijn alternatief voor al die verslavende e-nummerbommen. Al sinds 1988 doen wij elke dag ons best om voor jou de beste en meest natuurlijke keuze te maken. Zo hoef je geen etiketten te checken om te weten dat wat je eet goed voor je is.

Hoe moeilijk is ‘afkicken’?
Helemaal niet! Kom maar eens een kijkje nemen in onze biologische supermarkt. Daar kun je het assortiment blind vertrouwen op een eerlijke herkomst en natuurlijke ingrediëntenlijst. Bewust shoppen is bij ons een makkie en ook nog eens hartstikke feel good: dubbel zo fijn dus.

Speciale acties
Deze Rotterdammers willen ook geen etiketten checken!
10
Mar 2020

Ernest van der Kwast
- Schrijver & verhalenverteller -

Geboren in Bombay, groot geworden in Kralingen. Schrijver, programmamaker en vader Ernest van der Kwast is op allerlei manieren bezig met het vertellen van verhalen in zijn stad Rotterdam. Ontspannen? Dat doet hij bij Spirit met een straffe espresso, én bij bio supermarkt Gimsel, waar hij graag boodschappen doet.

Ernest, verhalenverteller, wat houdt dat in?
Ik ben romanschrijver en maak columns voor kranten en tijdschriften. Daarnaast ben ik programmamaker en presenteer ik de maandelijkse talkshow Rotterdam Late Night in WORM. Ik maak ook het literatuurprogramma Boek en Meester, waarbij we belangrijke nationale en internationale schrijvers uitnodigen in Rotterdam.

Dat de liefde voor Rotterdam er al vroeg in zat kunnen we lezen in jouw roman, Mama Tandoori.
Ik ben in India geboren, in Bombay, maar ben in Kralingen opgegroeid. Met mijn gezin heb ik een paar jaar in Italië gewoond. Sinds 2012 zijn we terug in Rotterdam en woon ik weer fijn in Kralingen.

Gimsel bestaat sinds 1988, dikke kans dat jij de winkel al van vroeger kent…
Nee, dat is grappig genoeg niet zo! Ik ging vroeger met mijn moeder boodschappen doen bij Den Toom op de Oudedijk. Pas sinds we terug zijn uit Italië kom ik bij Gimsel. In Italië zijn producten meer seizoensgebonden en lokaal geteeld. Ik vond het fijn dat je weet waar je boodschappen vandaan komen en leuk dat je de boeren zelf leert kennen op de streekmarkt. Eenmaal terug in Nederland zocht ik een supermarkt die daarop aansloot. Zo ontdekte ik Gimsel. Het is het totaalpakket dat me aanspreekt: biologisch, veel keus én een goede bakkerij, dat maakt Gimsel vrij compleet. Plus de sfeer, bij veel andere supermarkten mis ik ergens nog steeds de gemoedelijkheid van Den Toom, die vind ik bij Gimsel wel.

Kom je hier ook met je kinderen?
Haha, vroeger zeker! Toen vonden ze het leuk om bij die kokers nootjes en lekkers te ‘tappen’, maar nu willen ze niet meer mee: ze zijn alweer 11 en 9. Dus nu tap ik zelf uit die kokers, want ze hebben fijne ingrediënten voor granola.

Hoe belangrijk is het dat je geen etiketten hoeft te checken bij het boodschappen doen?
Dat speelt bij mijn vriendin een grotere rol dan bij mij. Bij mij werkt het juist omgekeerd denk ik, doordat ik geïnspireerd raak door deze winkel neem ik uiteindelijk minder toevoegingen tot me. Zelf ga ik naar Gimsel omdat ik hier geïnspireerd raak om anders te koken. Niet alleen gezonder of bewuster, maar ik word hier ook geprikkeld door andere keukens. Ik laat me ook wel eens verrassen door die receptkaarten die bij Spirit liggen.

Vind je het vanuit jouw beroep als verhalenverteller belangrijk dat het verhaal van de telers en leveranciers een rol speelt?
Kijk, ik houd natuurlijk wel van het verhaal achter iets maar soms probeer ik ook alle verhalen juist even uit te zetten. De Groene Passage is voor mij dan een aangename hangout. Het zit tussen mijn huis en kantoor in en de espresso bij Spirit is goed, wat wil je nog meer? Als ik hier ’s morgens kom, lees ik op m’n gemakje wat dingen door of doe ik research. Op de terugweg pak ik hier vaak nog een moment voor mezelf, om te lezen en boodschappen te doen bij Gimsel. Hier komen is voor mij ontspannen!

25
Feb 2020

Foekje Fleur
- Product ontwerper

Welke Rotterdammer kent ze niet? De pastelkleurige vazen van productontwerper Foekje Fleur zijn razend populair. Maar het is met het meest recente design dat zij in de schappen van de natuurdrogisterij van bio supermarkt Gimsel ligt. Wij spraken Foekje Fleur over haar duurzame werkproces en leefstijl.

Foekje Fleur, jij bent een Rotterdamse maker, wat maak jij zoal?
‘Rotterdams’ tussen aanhalingstekens hoor, oorspronkelijk kom ik uit Barendrecht, maar inderdaad, ik woon alweer een hele poos in de stad. Ik ben productontwerper en focus vooral op de thematiek van plasticvervuiling. Er zijn twee ontwerpen die ik op grotere schaal in productie heb. Allereerst de Flesvazen: porseleinen vazen met het uiterlijk van schoonmaakmiddelen. Het zijn abstracte reproducties van afval dat ik vind langs de Maas. Zo’n tien jaar geleden startte ik ermee op de academie, maar omdat ik nog altijd zwerfplastic blijf vinden loopt het maakproces gewoon door. Tien jaar geleden had nog niemand gehoord van de plasticsoep, inmiddels weet iedereen ervan. Toch merk ik dat mijn vazen nog altijd blijven aanzetten tot anders nadenken, daardoor blijf ik er steeds mee bezig.

En wat is het andere ontwerp dat je in productie hebt?
Mijn andere project heet Bubble Buddy: een zeephouder waar een rasp in zit. Hij is gemaakt van gerecycled plastic en heeft als doel dat je geen nieuwe plastic verpakkingen voor zeepproducten meer hoeft te kopen. De overstap van vloeibare zeep naar een blok dat in papier verpakt is is een kleine, slimme besparing om minder plastic te gebruiken. Met de rasp kun je de zeep klein maken om het gemakkelijk op te lossen in water als je sop of wasmiddel wilt maken. De Bubble Buddy is onder meer te koop in de natuurdrogisterij van Gimsel.

 Wat tof! Hoe ben je dan in aanraking gekomen met Gimsel?
Sowieso eerst als klant. Mijn ouders deden er vroeger ook al boodschappen. We gingen niet zo vaak naar de stad, maar áls we gingen, dan reden we ook langs Gimsel, want ze hadden er veel dingen die je bij ons in het dorp niet had. Mijn ouders waren verder niet zo strikt. We aten ook één keer per week friet en één keer in de week Chinees. Zelf ben ik wel al vrij jong vegetariër geworden. Door de zoektocht naar vleesvervangers ben ik voor het eerst zelf bij Gimsel terechtgekomen, want daar hadden ze volop keuze.

Hoe belangrijk is het dat er geen slechte of vage toevoegingen in de producten zitten die je koopt. Dat je geen etiketten hoeft te checken dus.
Ja heel belangrijk! Als ik bij Gimsel koop weet ik zeker dat het goed is, omdat ik weet dat zij echt supergrondig zijn in hun research en niet zomaar alles inkopen. Ze hebben daar ook echt een lange adem in: ze testen zelf, gaan langs bij boerderijen. Als ik me iets afvraag of advies nodig heb, dan weet ik dat ik daar terecht kan. Je betaalt daar dan ook best wat voor, maar ik vind het belangrijk, dus ik doe het graag. Ik zou zelfs zeggen dat ik liever niet op vakantie ga als ik door het jaar heen dan wel die luxe heb. Mensen van mijn generatie, millennials, geven veel geld uit aan buiten de deur eten, maar de boodschappen die ze voor thuis halen moeten zo goedkoop mogelijk zijn. Natuurlijk eten is daardoor nog steeds zo’n ondergeschoven kindje, terwijl het juist in verhouding staat tot hoe je je voelt. De enige plek waar wij uit eten gaan is Spirit. Het past goed in onze route, het is altijd lekker en ook nog gezond, dus helemaal top! Voor onze bruiloft hadden we ook de catering van Spirit geregeld. We leiden dus wel echt het ‘Gimselleven’, maar we doen er ook weer niet al onze boodschappen hoor. We bestellen ook wel eens online bij Hofweb of we kopen wat bij de Plus bij ons om de hoek, maar dat is puur luiigheid. Bij Gimsel hebben ze namelijk veel meer. Maar wat we ook kopen, alles is biologisch.

Jij woont zelfs bewust, toch?
Ja klopt, we hebben een huis gebouwd in de Ecowijk Leonidas. Daar mag je, binnen bepaalde duurzame kaders, je eigen huis ontwerpen. Wat echt mooi is, is dat we nu bijna geen energie meer verbruiken. We hebben ook de luxe van een voor- en achtertuintje, dus daar kunnen we zelf wat groenten verbouwen. Dat vind ik heel fijn, ik hoop dat meer mensen in de wijk daarmee bezig gaan. Wat echt leuk is, is dat we ook wat kippen thuis hebben. Ik at een poosje veganistisch, maar nu ik zwanger ben eet ik op advies van de diëtiste weer zuivel. Dat koop ik dan allemaal bij Gimsel, behalve de eieren, want die vinden we nu in onze tuin!

Hoe belangrijk is een leverancier of productieproces voor jou?
Ik let op dat de dingen die ik koop lokaal en in het seizoen zijn, want ik vind het onzin om ze van heel ver te laten transporteren. Verder vind ik fair trade ook belangrijk, maar ik weet gelukkig uit ervaring dat Gimsel goed is voor hun leveranciers, want ik ben er zelf ook een. Ze hebben nog nooit gekke fratsen uitgehaald en betalen een eerlijke prijs voor het product dat je levert.

Heb je een favoriet bio-product?
De broodafdeling van Gimsel is echt supergoed; dat is de enige plek waar ik voor lekker brood kan slagen. Het gebak is er trouwens ook erg lekker, niet ontzettend zoet, bijna alles is vegan en wordt gemaakt met écht vers fruit en goede chocolade. Misschien is het een zwangerschapsding, maar op dit moment fiets ik echt speciaal om voor hun melkzuurwortelsap. Wat ik fijn vind is dat ze bij Gimsel vaak aanbiedingen en nieuwe producten hebben, zo probeer ik weer eens dingen die ik nog niet ken.

11
Feb 2020

Roy van Drunen
- Grafisch ontwerper

Grafisch ontwerper Roy van Drunen geeft Rotterdam kleur! Hij frist de stad op met zijn knallende looks en zijn opvallende designs. De 23 jaar jonge verschijning is vaak te vinden bij Spirit en doet daarna zijn boodschappen bij bio supermarkt Gimsel. Wij vroegen hem naar zijn favorieten…

Roy, jij valt meteen op! Vertel eens, wie ben je en wat doe je zoal in het Rotterdamse?
Ik ben 23, net uit de luiers dus! Als grafisch vormgever ben ik gefocust op playful en bold design. Ik vind het belangrijk dat iets karakter en emotie mag hebben, het hoeft niet altijd serieus, strak of zwart-wit te zijn. Ik ben ook influencer op Instagram en ik heb een eigen Youtube-kanaal met gamevideo’s. Daar post ik al bijna tien jaar op. De term influencer bestond toen nog helemaal niet, ik ben dus eigenlijk een Youtube-veteraan! In video’s ligt trouwens niet mijn toekomst, ik word veel blijer van grafische opdrachten. Ik werk nu veel met startups, die hebben nog helemaal niets, geen huisstijl, geen strategie, geen social-plan. Daar ga ik dan voor ze mee aan de slag.

Je bent nog heel jong, hoe kwam je voor je boodschappen bij Gimsel terecht?
Ik studeerde aan het Grafisch Lyceum en liep stage bij een ontwerpstudio. Zij stuurden me voor de boodschappen naar Gimsel en toen ik daar binnenliep dacht ik: ohhh, dít is fantastisch. Elke lunch at ik veel te veel, omdat ik alles wilde proberen. Uiteindelijk ben ik in Rotterdam West op mezelf gaan wonen met twee dikke katten. Een van mijn nieuwe opdrachtgevers zat dicht in de buurt van Gimsel, dus toen wist ik wel… Nu kom ik hier heel vaak. Mijn vriend is dol op het eten van Spirit, dus dan combineren we het: eerst uitgebreid lunchen – anders koop ik te veel want het is allemaal te lekker – en dan boodschappen doen. Ik pak bewust nooit een winkelwagentje, anders gooi ik ‘m helemaal vol. Ik heb een keer zo veel geshopt dat ik met een Uber naar huis moest!

Is het voor jou belangrijk dat er geen gekke toevoegingen in je eten zitten?
Ja toch wel, naast dat het eten hier gewoon heel lekker is, voel ik me er ook goed bij als ik bewust shop. Vaak als ik dingen met kunstmatige toevoegingen eet, dan heb ik een beetje een aftermath, een soort kater. Ik eet tegenwoordig bijna volledig veganistisch en daardoor voel ik me echt meer alive. Soms koop ik nog producten waar melkeiwit in zit, maar ik eet geen eieren, drink geen melk en ik ben al bijna vijf jaar vegetariër. De belangrijkste redenen waarom ik biologisch en veganistisch probeer te eten zijn mijn eigen gezondheid, de impact die de bio-industrie heeft op het milieu en het beperken van dierenleed. Misschien is het ook die hele mindset hoor, waardoor je denkt lekker bezig te zijn, maar ik voel me door die natuurlijke producten gezonder en ik weet dat ik geen gekke dingen binnenkrijg.

Helpt Gimsel jou bij het maken van bewuste keuzes?
Ja, zeker! Hier staat op de bordjes of op de verpakking duidelijk uitgelegd om wat voor product het gaat. Bij andere supermarkten liggen tegenwoordig bijvoorbeeld ook vegan items, maar daar staat dat dan niet op en dan moet je de hele ingrediëntenlijst afgaan om erachter te komen wat je nou eigenlijk in je hand hebt.

Jij bent natuurlijk altijd met design bezig. Is het voor jou ook belangrijk dat een product er mooi uitziet? Dat de verpakking bijvoorbeeld mooi is vormgegeven?
Een verpakking kan producten inderdaad heel goed verkopen, daar ben ik zeker gevoelig voor. Mijn ogen trekken vooral heel snel naar aantrekkelijk vormgegeven blikjes. Ik word bij Gimsel trouwens niet alleen getriggerd door de verpakkingen, maar ook door de namen en omschrijvingen van producten. Bijvoorbeeld hun kikkererwtenchips, dat is een totale verslaving. De verpakking is niet bijzonder, maar ik vond de productnaam interessant klinken en nu ben ik hooked. Die dingen zijn zó lekker!

Over verslavingen gesproken, heb jij een favoriet product?
Ja, toch die chips wel hoor! En de vegan gyros en die fijne blikjes cola. Ik probeer heel veel: het ligt er allemaal en je vindt het niet in reguliere supermarkten, dus dan word ik nieuwsgierig. Die spreads voor op brood, die heb ik allemaal wel geprobeerd…

Wat vind je belangrijk aan een supermarkt?
Ik vind het fijn dat Gimsel geen grote keten is, het voelt als mijn persoonlijke hidden gem, als iets dat van mij is. Het is voor mij ook een plek waar ik naartoe ga als ik écht boodschappen ga doen, niet als ik snel iets to go ga halen. Bij andere supermarkten ga ik vlug naar binnen en dan wil ik zo snel mogelijk weer naar buiten. Van Gimsel krijg ik daarentegen een warm gevoel, ik blijf er graag een poosje hangen.

29
Jan 2020

Susan Bijl
- Designer

Susan is getrouwd, moeder van drie kinderen én ondernemer in Rotterdam. Sinds 2000 maakt ze, samen met haar inmiddels tienkoppige team, tassen onder het label Susan Bijl. Voor haar boodschappen is ze steevast te vinden bij bio supermarkt Gimsel. Wij vroegen Susan naar haar duurzame en biologische lifestyle.

Susan, we zijn benieuwd, wat is het concept achter jouw signature tas?
The New Shoppingbag is als ‘shopper’ ontworpen, maar vanwege de looks, die de meeste boodschappentassen niet hebben, kun je ‘m ook prima voor andere dingen gebruiken. Als strand- of reistas bijvoorbeeld: één product voor het leven eigenlijk. We proberen dan ook niet zozeer steeds nieuwe, modegevoelige collecties te maken, maar vooral tassen die je lang kunt gebruiken, multi-inzetbaar zijn, iets bijdragen en er daarnaast ook nog leuk uit zien…

Over boodschappen doen gesproken, in je werk ben je bezig met het concept van duurzaamheid, is dat ook waarom jij als consument voor bio supermarkt Gimsel kiest?
Natuurlijk, dat is wel onderdeel van mijn levensstijl. Ik leerde Gimsel kennen tijdens mijn studie. Als student is bewust leven best wel prijzig, dus ik ging eerst voor brood. Wat hielp was dat dat dan ook meteen zo voedzaam was, dat ik er maar 2 sneetjes van hoefde te eten. Maar als je daar eenmaal mee begint, kun je na verloop van tijd eigenlijk niet meer terug en moeten alle producten van betrouwbare afkomst zijn. Bij Gimsel kun je erop vertrouwen dat dat zo is!

Hoe belangrijk is het dat er geen slechte of vage toevoegingen in de producten zitten die je voor jouw gezin koopt?
Heel belangrijk: ik wil zo min mogelijk bewerkt voedsel tot me nemen! Tegenwoordig kán ik gewoon niet meer naar een andere supermarkt. Dan lees ik de ingrediënten op het label en denk ik… mmm, nee, dit ga ik niet eten en ik ga het al hélemaal mijn kinderen niet geven. Door het jarenlange boodschappen doen bij Gimsel kom je erachter dat ze zo’n visie hebben op wat ze inkopen voor de winkel. Het is heel waardevol en geeft veel vertrouwen dat ik daar geen etiketten hoef te checken om te weten dat wat ik koop geen synthetische toevoegingen bevat. En als je je wilt verdiepen biedt Gimsel daar ook genoeg mogelijkheden voor, zoals studies of cursussen. Er is onwijs veel kennis in huis en de biologische lifestyle is er geen modegril, dat maakt het verschil.

Heb je een favoriet product?
Nou, ik koop nu dus al meer dan 20 jaar mijn brood bij Gimsel en dat blijft heerlijk. Ik vind het ook fijn dat ze vaak nieuwe producten introduceren; ze zijn altijd met het assortiment bezig. Daarnaast ben ik fan van de Demeter-lijn met biodynamische producten én het Japanse schap.

Wat maakt Gimsel tot jouw absolute favoriet?
De sfeer! Het personeel weet heel veel over de producten. Het is fijn dat als je een vraag stelt, je een goed onderbouwd antwoord krijgt. En de mensen zijn er zo vriendelijk: je maakt bijna altijd wel een praatje met een werknemer. Als ik twee weken niet ben geweest, dan wordt dat echt opgemerkt en dan vragen ze de volgende keer of ik op vakantie ben geweest. Het is een menselijke zaak…

Speciale acties

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.