zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Geen etiketten checken

De supermarkt waar je geen etiketten hoeft te checken

Gimsel biedt je een compleet biologisch assortiment. Geen zorgen over chemicaliën of schadelijke toevoegingen. Onze telers werken niet tegen, maar mét de natuur. Ook als je speciale wensen hebt, doe je bij ons zorgeloos boodschappen.

Gezond ≠ goed
Gezond eten is niet altijd hetzelfde als goed eten. Een voedzaam product is misschien wel prima voor jou, maar als het verkregen is door andere mensen, dieren of de planeet uit te buiten, dan komt het onze winkel niet in! De boodschappen die je bij Gimsel haalt moeten goed zijn voor de wereld en ál haar bewoners.

Natuurlijke keuze
Niet-biologische producten bevatten vaak veel suiker en andere vage toevoegingen, zoals synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Hoe meer je smaakpapillen daaraan wennen, hoe meer ze ervan willen. Biosupermarkt Gimsel biedt een fijn alternatief voor al die verslavende e-nummerbommen. Al sinds 1988 doen wij elke dag ons best om voor jou de beste en meest natuurlijke keuze te maken. Zo hoef je geen etiketten te checken om te weten dat wat je eet goed voor je is.

Hoe moeilijk is ‘afkicken’?
Helemaal niet! Kom maar eens een kijkje nemen in onze biologische supermarkt. Daar kun je het assortiment blind vertrouwen op een eerlijke herkomst en natuurlijke ingrediëntenlijst. Bewust shoppen is bij ons een makkie en ook nog eens hartstikke feel good: dubbel zo fijn dus.

Deze Rotterdammers willen ook geen etiketten checken!
11
Feb 2020

Roy van Drunen

Grafisch ontwerper Roy van Drunen geeft Rotterdam kleur! Hij frist de stad op met zijn knallende looks en zijn opvallende designs. De 23 jaar jonge verschijning is vaak te vinden bij Spirit en doet daarna zijn boodschappen bij bio supermarkt Gimsel. Wij vroegen hem naar zijn favorieten…

Roy, jij valt meteen op! Vertel eens, wie ben je en wat doe je zoal in het Rotterdamse?
Ik ben 23, net uit de luiers dus! Als grafisch vormgever ben ik gefocust op playful en bold design. Ik vind het belangrijk dat iets karakter en emotie mag hebben, het hoeft niet altijd serieus, strak of zwart-wit te zijn. Ik ben ook influencer op Instagram en ik heb een eigen Youtube-kanaal met gamevideo’s. Daar post ik al bijna tien jaar op. De term influencer bestond toen nog helemaal niet, ik ben dus eigenlijk een Youtube-veteraan! In video’s ligt trouwens niet mijn toekomst, ik word veel blijer van grafische opdrachten. Ik werk nu veel met startups, die hebben nog helemaal niets, geen huisstijl, geen strategie, geen social-plan. Daar ga ik dan voor ze mee aan de slag.

Je bent nog heel jong, hoe kwam je voor je boodschappen bij Gimsel terecht?
Ik studeerde aan het Grafisch Lyceum en liep stage bij een ontwerpstudio. Zij stuurden me voor de boodschappen naar Gimsel en toen ik daar binnenliep dacht ik: ohhh, dít is fantastisch. Elke lunch at ik veel te veel, omdat ik alles wilde proberen. Uiteindelijk ben ik in Rotterdam West op mezelf gaan wonen met twee dikke katten. Een van mijn nieuwe opdrachtgevers zat dicht in de buurt van Gimsel, dus toen wist ik wel… Nu kom ik hier heel vaak. Mijn vriend is dol op het eten van Spirit, dus dan combineren we het: eerst uitgebreid lunchen – anders koop ik te veel want het is allemaal te lekker – en dan boodschappen doen. Ik pak bewust nooit een winkelwagentje, anders gooi ik ‘m helemaal vol. Ik heb een keer zo veel geshopt dat ik met een Uber naar huis moest!

Is het voor jou belangrijk dat er geen gekke toevoegingen in je eten zitten?
Ja toch wel, naast dat het eten hier gewoon heel lekker is, voel ik me er ook goed bij als ik bewust shop. Vaak als ik dingen met kunstmatige toevoegingen eet, dan heb ik een beetje een aftermath, een soort kater. Ik eet tegenwoordig bijna volledig veganistisch en daardoor voel ik me echt meer alive. Soms koop ik nog producten waar melkeiwit in zit, maar ik eet geen eieren, drink geen melk en ik ben al bijna vijf jaar vegetariër. De belangrijkste redenen waarom ik biologisch en veganistisch probeer te eten zijn mijn eigen gezondheid, de impact die de bio-industrie heeft op het milieu en het beperken van dierenleed. Misschien is het ook die hele mindset hoor, waardoor je denkt lekker bezig te zijn, maar ik voel me door die natuurlijke producten gezonder en ik weet dat ik geen gekke dingen binnenkrijg.

Helpt Gimsel jou bij het maken van bewuste keuzes?
Ja, zeker! Hier staat op de bordjes of op de verpakking duidelijk uitgelegd om wat voor product het gaat. Bij andere supermarkten liggen tegenwoordig bijvoorbeeld ook vegan items, maar daar staat dat dan niet op en dan moet je de hele ingrediëntenlijst afgaan om erachter te komen wat je nou eigenlijk in je hand hebt.

Jij bent natuurlijk altijd met design bezig. Is het voor jou ook belangrijk dat een product er mooi uitziet? Dat de verpakking bijvoorbeeld mooi is vormgegeven?
Een verpakking kan producten inderdaad heel goed verkopen, daar ben ik zeker gevoelig voor. Mijn ogen trekken vooral heel snel naar aantrekkelijk vormgegeven blikjes. Ik word bij Gimsel trouwens niet alleen getriggerd door de verpakkingen, maar ook door de namen en omschrijvingen van producten. Bijvoorbeeld hun kikkererwtenchips, dat is een totale verslaving. De verpakking is niet bijzonder, maar ik vond de productnaam interessant klinken en nu ben ik hooked. Die dingen zijn zó lekker!

Over verslavingen gesproken, heb jij een favoriet product?
Ja, toch die chips wel hoor! En de vegan gyros en die fijne blikjes cola. Ik probeer heel veel: het ligt er allemaal en je vindt het niet in reguliere supermarkten, dus dan word ik nieuwsgierig. Die spreads voor op brood, die heb ik allemaal wel geprobeerd…

Wat vind je belangrijk aan een supermarkt?
Ik vind het fijn dat Gimsel geen grote keten is, het voelt als mijn persoonlijke hidden gem, als iets dat van mij is. Het is voor mij ook een plek waar ik naartoe ga als ik écht boodschappen ga doen, niet als ik snel iets to go ga halen. Bij andere supermarkten ga ik vlug naar binnen en dan wil ik zo snel mogelijk weer naar buiten. Van Gimsel krijg ik daarentegen een warm gevoel, ik blijf er graag een poosje hangen.

29
Jan 2020

Susan Bijl (designer)

Susan is getrouwd, moeder van drie kinderen én ondernemer in Rotterdam. Sinds 2000 maakt ze, samen met haar inmiddels tienkoppige team, tassen onder het label Susan Bijl. Voor haar boodschappen is ze steevast te vinden bij bio supermarkt Gimsel. Wij vroegen Susan naar haar duurzame en biologische lifestyle.

Susan, we zijn benieuwd, wat is het concept achter jouw signature tas?
The New Shoppingbag is als ‘shopper’ ontworpen, maar vanwege de looks, die de meeste boodschappentassen niet hebben, kun je ‘m ook prima voor andere dingen gebruiken. Als strand- of reistas bijvoorbeeld: één product voor het leven eigenlijk. We proberen dan ook niet zozeer steeds nieuwe, modegevoelige collecties te maken, maar vooral tassen die je lang kunt gebruiken, multi-inzetbaar zijn, iets bijdragen en er daarnaast ook nog leuk uit zien…

Over boodschappen doen gesproken, in je werk ben je bezig met het concept van duurzaamheid, is dat ook waarom jij als consument voor bio supermarkt Gimsel kiest?
Natuurlijk, dat is wel onderdeel van mijn levensstijl. Ik leerde Gimsel kennen tijdens mijn studie. Als student is bewust leven best wel prijzig, dus ik ging eerst voor brood. Wat hielp was dat dat dan ook meteen zo voedzaam was, dat ik er maar 2 sneetjes van hoefde te eten. Maar als je daar eenmaal mee begint, kun je na verloop van tijd eigenlijk niet meer terug en moeten alle producten van betrouwbare afkomst zijn. Bij Gimsel kun je erop vertrouwen dat dat zo is!

Hoe belangrijk is het dat er geen slechte of vage toevoegingen in de producten zitten die je voor jouw gezin koopt?
Heel belangrijk: ik wil zo min mogelijk bewerkt voedsel tot me nemen! Tegenwoordig kán ik gewoon niet meer naar een andere supermarkt. Dan lees ik de ingrediënten op het label en denk ik… mmm, nee, dit ga ik niet eten en ik ga het al hélemaal mijn kinderen niet geven. Door het jarenlange boodschappen doen bij Gimsel kom je erachter dat ze zo’n visie hebben op wat ze inkopen voor de winkel. Het is heel waardevol en geeft veel vertrouwen dat ik daar geen etiketten hoef te checken om te weten dat wat ik koop geen synthetische toevoegingen bevat. En als je je wilt verdiepen biedt Gimsel daar ook genoeg mogelijkheden voor, zoals studies of cursussen. Er is onwijs veel kennis in huis en de biologische lifestyle is er geen modegril, dat maakt het verschil.

Heb je een favoriet product?
Nou, ik koop nu dus al meer dan 20 jaar mijn brood bij Gimsel en dat blijft heerlijk. Ik vind het ook fijn dat ze vaak nieuwe producten introduceren; ze zijn altijd met het assortiment bezig. Daarnaast ben ik fan van de Demeter-lijn met biodynamische producten én het Japanse schap.

Wat maakt Gimsel tot jouw absolute favoriet?
De sfeer! Het personeel weet heel veel over de producten. Het is fijn dat als je een vraag stelt, je een goed onderbouwd antwoord krijgt. En de mensen zijn er zo vriendelijk: je maakt bijna altijd wel een praatje met een werknemer. Als ik twee weken niet ben geweest, dan wordt dat echt opgemerkt en dan vragen ze de volgende keer of ik op vakantie ben geweest. Het is een menselijke zaak…

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.