zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Kookcursussen

Kookcursussen

Leuk hoor, die schorseneren in de winter, maar wat kun je ermee? De kookcursussen van Gimsel Academy leren je met de natuur te leven en zo bij te dragen aan je eigen gezondheid.

Verander de wereld, begin in de keuken!
Gimsel Academy is in 1984 gestart als het Oost West Centrum Rotterdam en organiseert cursussen en opleidingen op het gebied van een natuurlijke lifestyle. Het cursus- en opleidingsaanbod brengt je in contact met het yin-yang kompas die je inspireren gebruik te maken van de krachten die al in de natuur aanwezig zijn. We zijn in onze voedselvoorziening afhankelijk van de natuur en zien de plantenwereld als onze voorraadschuur.

Koken met Moeder Natuur
Alle kookcursussen leren je op een simpele en toegankelijke manier een gezond voedingspatroon aan te meten. Een aantal voedselgroepen staan aan de basis van een gezond voedingspatroon en vormen samen de belangrijkste laag van de voedselpiramide: volle granen, peulvruchten, groente en fruit. Deze de groepen komen rechtstreeks uit de natuur, zijn onbewerkt en hebben alle essentiële voedingsstoffen in zich voor een gezond lijf.

De cursussen: koken met de seizoenen
Lente, zomer, nazomer, herfst, winter: bij het aanbreken van ieder seizoen voel je weer een andere energie in je lichaam die je mentaal en fysiek beïnvloed. Niet gek dus dat je ‘s zomers zin hebt in een verkoelende smoothie en in de winter verlangt naar een hartverwarmende soep. Door gericht met de seizoenen mee te koken, breng je jouw lichaam weer in balans. In deze demonstratiekooklessen komen de vijf orgaansystemen aan bod en natuurlijk ook de voedingsmiddelen waarmee je het hele jaar lekker kunt variëren.

Glutenvrij koken
Een glutenvrij dieet beperkend? Nee hoor, wat dacht je van een smeuïg bananenbrood, een misosoepje met sobanoedels of een groentestoofpot met gierst? Deze vier demonstratiekooklessen laten je zien hoe je zonder gluten toch allerlei lekkers op tafel zet. Niet alleen glutenvrij trouwens: alle gerechten die je leert zijn óók vegetarisch en zonder zuivel en suiker. Lekker gezond dus.

Basiscursus koken met natuurvoeding
Ben je nog een beetje een groentje in de wereld van biologisch eten en koken? Deze basiscursus laat je kennismaken met alle producten uit de natuurvoedingskeuken. Want wat houdt natuurvoeding eigenlijk in? Hoe smaakt het? En hoe zet je met plantaardige ingrediënten een feestje op tafel? Je ontdekt het in zeven demonstratiekooklessen. Waarin héél, echt heel veel geproefd gaat worden. Eet smakelijk!

En dat is nog niet alles.
Naast deze kookcursussen biedt Gimsel Academy ook cursussen waarin je leert koken voor je baby of waarin je met ingrediënten je eigen darmen leert versterken. Ook zijn er kruidenworkshops en excursies waarmee je niet de keuken in- maar uitgaat. Je leert zo de wereld van de wilde groenten en kruiden kennen en heerlijke gerechten hiermee klaarmaken.

www.gimselacademy.nl

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.