zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

dec openingstijden

Kerstavond & Oudejaarsdag tot 17:00 uur open | Op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

recept

Miso soep

Bereidingswijze:

1. Breng de dashi bouillon aan de kook.

2. Snijd de tofu in kleine blokjes, de shiitake in dunne plakjes, de bosui in ringen en de wortel in dunne reepjes.

3. Blancheer of stoom de tofublokjes 5 minuten.

4. Rasp de gember op een gemberrasp en knijp boven een kommetje het sap eruit.

5. Wanneer het water kookt zet je het vuur uit en voeg je de miso toe. Roer totdat de miso is opgelost.

6. Voeg de tofu, shiitake, wortel en het gembersap toe.

7. Laat de soep 10 minuten trekken op laag vuur, maar laat het niet meer koken.

8. Schep de miso soep in kommen en garneer met een beetje fijngesneden bosui.

Tip: Maak de misosoep nog lekkerder door als basis een dashi bouillon te gebruiken. Maak een dashi bouillon door 1 strip kombu en 4 gedroogde shiitakes minimaal 30 minuten te weken in 1 liter water. Je maakt de bouillon krachtiger door het langer te laten weken, zet bijvoorbeeld een nacht van te voren in de week. Breng de bouillon aan de kook en laat 15 minuten koken. Zeef de bouillon en zet apart.

Ingrediënten

  • 8 DL WATER
  • 4 EL SHIRO MISO
  • 50 G TOFU NATUREL
  • 1 WORTEL
  • 8 VERSE SHIITAKES
  • 1 CM GEMBER
  • 1 BOSUI

 

  • 4 personen
  • 30 minuten
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.