- verwarm de oven voor op 240°c.
- pluk de oesterzwammen fijn in kleinere stukjes. meng de oesterzwammen met wat sesamolie en zout naar smaak.
- spreid de oesterzwammen uit op een bakplaat en bak ze ca. 6 minuten in de oven tot ze bruin zijn.
- snijd de uien fijn en fruit ze in een pan tot ze zoet en goudbruin zijn.
- voeg de fijngesneden knoflook toe aan de uien en bak kort mee.
- voeg de sambal oelek, yellow sambal hottie en tomatenpuree toe en bak nog een paar minuten op een laag vuur. laat het geheel zachtjes 5 minuten koken zodat de smaken goed mengen.
- voeg de tamari, mirin, rijststroop, rijstazijn, water en ketjap toe aan het mengsel. breng aan de kook.
- los de arrowroot op in koud water en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
- voeg het arrowrootmengsel toe aan de saus om het te binden en laat het nogmaals kort koken tot het is ingedikt.
- laat de marinade afkoelen en zet deze vervolgens in de koelkast.
- meng de afgekoelde tempeh dressing met de srirachasaus.
- zodra de oesterzwammen uit de oven komen, meng je ze direct met de tempeh dressing en srirachasaus. zorg dat de oesterzwammen goed bedekt zijn.
- laat de gemarineerde oesterzwammen afkoelen, zodat de smaken kunnen intrekken.
- serveer de gemarineerde oesterzwammen met naanbrood en mashed avocado.
tip: serveer met naan en mashed avocado.
recept
PADDENSTOELEN MET SRIRACHA CHILI SAUS
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- 1,5 kg oesterzwammen of shittake
- sesamolie
- zout
- 100 g sriracha saus Terrasana
- VOOR DE TEMPEH DRESSING (150 g)
- 100 g tamari
- 120 g mirin
- 100 g rijststroop
- 50 g rijstazijn
- 150 g water
- 100 g ketjap
- 40 g sambal oelek
- 40 g tomaten puree
- 20 g yellow sambal hottie
- 20 g knoflook
- 150 g uien
- 15 g arrowroot (+ water 15g)
- naan
- avocado
- 4 personen
- 40 min
- gistvrij, glutenvrij, Vegan, zuivelvrij, gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
gefrituurde tempeh k…
-
wortelsalade met kom…
-
gerst-wakamé salade
-
groentekorma
-
risottoballetjes
-
vegan chocolade-fram…
-
fruit-noten tulbandje
-
salade wilde rijst &…
-
avocado met sinaasap…
-
vegan scones met hav…
-
gele linzen met venk…
-
wortel en walnotencake
-
kokosyoghurt met gra…
-
riz condé
-
venkel-wortel-appelsap
-
vegan bananencake
-
boerenkoolsalade met…
-
linzenstoof
-
geroosterde wilde wo…
-
wakamé hummus
-
vegan oshawacake
-
seitan & doperwtenbu…
-
frambozen petit four
-
knolselderij salade
-
maissalade met umebo…
-
vegan burger
-
matcha latte & golde…
-
kikkererwtensoep
-
snijbietsalade met m…
-
pap van chiazaad & b…
-
bapao met beluga lin…
-
gebakken broccoli me…
-
hummus van doperwten…
-
vegan appeltaart
-
speltsalade met toma…
-
romige preisoep met…
-
bietensalade met aug…
-
gebakken tofu met ro…
-
vegan snickert
-
vegan muffins met ba…
-
griekse salade
-
gebakken zilvervlies…
-
vegan proteïne bar
-
hibachi
-
kleurige zeewiersalade
-
vegan kimchi
-
vegan appeltaart
-
quiche prei & geiten…
-
wortel en gemberstoof
-
groentekorma met tofu
-
clafoutis met cranbe…
-
mosterdsoep met seit…
-
pad thai met groene…
-
tikka masala
-
springrolls met zeew…
-
oesterzwam schnitzel…
-
tomaat-linzensoep (v…
-
worteltaart
-
stoof met paddenstoe…
-
courgette-ricotta ro…
-
vegan kapsalon
-
arabische oesterzwam
-
chocolademousse
-
energybar met gojibe…
-
zelf tarwegras kweken
-
zeespaghetti salade
-
witte aspergesoep
-
wortel-kool salade
-
groentelasagne
-
udon noedels met gro…
-
vegan tarte tatin me…
-
vegan panna cotta ta…
-
granola bar
-
scrambled tofu
-
pannenkoekjes met ap…
-
zwarte peper seitan
-
mungboontjes salade
-
pittige pompoensoep
-
witlofsalade met man…
-
boerenomelet
-
bladerdeeghapje met…
-
glasnoedels met zeesla
-
vanille-framboos taart
-
gegrilde courgette m…
-
pompoenstoof met blo…
-
courgette antipasti
-
kokos-citroen rijst
-
vegan saté tempeh
-
vegan pannenkoekjes
-
groene currysoep met…
-
tofu maki
-
friet met kruidenolie
-
romige paddenstoelen…
-
spinazie tabouleh
-
witlofsalade met pee…
-
quinoa salade met ca…
-
witte asperges met v…
-
zwart sesam ijs
-
quinoasalade met pom…
-
spaghetti van courge…
-
seitan bitterballen
-
kikkererwtensalade m…
-
shoarma van oesterzw…
-
saag aloo amandel bo…
-
champignonsoep met m…
-
melkchocolade-koffie…
-
muffin pompoen & tijm
-
vegan sushi met papr…
-
gekleurde bieten sal…
-
vegan tempeh salade
-
vegan amandel-myrtil…
-
panforte
-
antipasto van andijvie
-
gefermenteerde citroen
-
tempehsalade met spe…
-
d’ba zigni pompoen…
-
appel panna cotta me…
-
ramen noedels met ki…
-
vegan wafels met maa…
-
vegan aardbeien-munt…
-
fregola met lamsoor
-
komkommer wakame sal…
-
snijbiet met kikkere…
-
kimchi
-
couscoussalade met d…
-
vegan bros bar
-
superfood balletjes…
-
stoofperen
-
appel-peren compote…
-
eiersalade met kappe…
-
spruiten met groene…
-
groene curry met tofu
-
geraspte groenten
-
bietenhummus
-
riz condé met vers…
-
bietensalade met vin…
-
vegan erwtensoep
-
bladerdeeghapje met…
-
fruitsalade met bals…
-
krieltjessalade met…
-
bulgur met pompoen &…
-
gegrilde schorsenere…
-
tempura van groente
-
misosoep
-
coleslaw vegan
-
rode linzensalade me…
-
falafel
-
in cava gemarineerde…
-
compote van zomerfruit
-
scrambled tofu met b…
-
crispy tofu
-
vegan cinnamon roll
-
maissoep met kokos
-
rabarber crumble
-
vegan citroentaart
-
red velvet taart
-
paddenstoelen salade
-
shopska salade (vegan)
-
tarte tatin rode biet
-
bietensalade met dil…
-
appel-kaneel muffin
-
couscoussalade met z…
-
geroosterde paprika-…
-
wakamé chips met se…
-
quiche broccoli & brie
-
quinoa & zwarte rijs…
-
sushi met kinpira
-
tabouleh met munt
-
klassieke hummus met…