zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Pasen 2019

wij zijn met pasen op zondag 20 en maandag 21 april gesloten

recept

Paddenstoelensoep

Bereidingswijze:

1. Laat voordat je begint met koken eerst de gedroogde cantharellen, kombu en gedroogde shiitake, samen met de stelen van de verse shiitake, 3 uur trekken in 2 liter water.
2. Snijd de shiitakes en de champignons in plakjes.
3. Zet een stoompannetje met water op en stoom de paddenstoelen 5 minuten.
4. Snijd de ui in kleine ringen. Smelt de boter in een pan, voeg de ui eraan toe en laat karameliseren.
5. Voeg de bloem toe en laat het geheel garen tot een mooie roux. Voeg al roerend de room erbij.
6. Zeef nu 1 liter van de (sterke) bouillon en voeg samen met de gestoomde paddenstoelen toe aan de roomsaus. Serveer de soep.

Tip: Garneer de soep met wat verse peterselie

Ingrediënten

  • 10 G gedroogde cantharellen
  • 100 g cantharellen
  • 200 g witte champignons
  • 200 g shiitakes, inclusief steel
  • 1 liter water
  • 30 g boter
  • 38 g tarwebloem
  • 2 dl room
  • 50 g ui
  • VOOR DE DASHI:
  • 1 strip kombu
  • 8 g gedroogde shiitake

 

  • 4 personen
  • 3 uur + 45 minuten
  • Notenvrij, ongezoet, sojavrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.