1. Kook voor de bietenkleurstof 1 liter bietensap in tot 3 dl en voeg 2 tl appelcider azijn en 2 el verse citroensap toe. Laat afkoelen in de koelkast.
2. Zeef de droge ingrediënten en meng met de zonnebloemolie.
3. Voeg 80 gram van de bietenkleurstof, citroensap, azijn en melk toe. (Het restant van de kleurstof kun je in je koelkast bewaren).
4. Meng en vouw het beslag zodat er veel lucht in blijft. en Verdeel over de 2 siliconen vormen.
5. Bak 16-20 minuten af op 140 graden in een voorverwarmde oven.
6. Controleer of de kern droog is en laat afkoelen.
Red Velvet Frosting:
7. Sla de aquafaba, rietsuiker, maizena en xanthaangom in ca. 5 minuten op tot een luchtige merengue.
8. Smelt de witte chocolade op laag vuur (let op niet warmer als 40 graden), spatel dit door de merengue en voeg het zout toe. Laat de chocolademousse 30 minuten rusten in de koeling.
9. Klop nu de boter in ca. 1 minuut wit en luchtig. Spatel naar binnen en herhaal.
Spatel dan door de roomkaas en de opgeklopte boter en meng kort tot een frosting.
10. Smeer de helft van de frosting op de eerste cake en bedek met de tweede cake.
Doe hier de andere helft van de frosting op en smeer af tot een mooi taartje.
11. Rasp hier wat fijne witte chocolade overheen en laat een paar uur rusten in de koeling.