Oesterzwam-“bacon”:
- Scheur de oesterzwammen in lange, dunne reepjes.
- Meng tamari, gerookt paprikapoeder, olijfolie, appelciderazijn en peper in een kom.
- Voeg de oesterzwammen toe en laat ze 15 minuten marineren.
- Bak de gemarineerde zwammen in een hete koekenpan (zonder extra olie) in 8–10 minuten knapperig en gekaramelliseerd. Regelmatig omscheppen.
Kastanjepuree:
- Doe de kastanjes, haverroom, miso, citroensap, nootmuskaat en zout in een blender of mix met een staafmixer.
- Pureer tot een zachte, romige massa.
- Proef en voeg naar smaak nog wat kruidenzout toe.
Opmaak:
- Snijd dikke plakken desem en rooster ze in een pan met een eetlepel olijfolie.
- Voeg eventueel verse rozemarijn toe aan de pan – de geur is heerlijk en je kunt de gebakken naaldjes gebruiken als topping.
- Bestrijk elke plak brood met een royale lepel kastanjepuree.
- Drapeer er een portie van de oesterzwamreepjes op.
- Garneer met rozemarijnnaaldjes en een snuf gehakte hazelnoten of walnoten.
Serveeradvies
Lauw-warm zijn deze hapjes op z’n best. Serveer als borrelplankje, amuse of bij een herfstige soep.