1. Begin met het maken van de dashi. Neem een pan en vul deze met 1 liter water. Voeg de kombu en shiitake toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng het langzaam aan de kook en zet het vuur laag. Laat de dashi minstens een half uur trekken. Zeef na het trekken de kombu en shiitake eruit en houd de, dashi apart. Je hebt 150 ml nodig voor dit recept, wat overblijft kan dienen als basis voor een ander gerecht.
2. Snijd de uien in grove stukjes en hak de knoflook en gele peper fijn. Verhit de kokosolie in een pan op laag-middelhoog vuur en bak hierin de uien, knoflook en
gele peper. Voeg alle kruiden toe en vervolgens de tomatenpuree. Laat dit geheel 2-4 minuten bakken. Voeg daarna de dashi, amandelroom en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, pureer de saus tot de gewenste consistentie en breng op smaak met zout en eventueel zwarte peper.
3. Snijd de aardappelen in halve partjes en stoom ze gedurende 6-8 minuten tot ze net gaar zijn. Was de spinazie grondig en stoom deze 1 minuut, laat het vervolgens heel goed uitlekken.
4. Verhit knoflookolie in een pan en bak hierin de voorgekookte aardappelen tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de eerder bereide saus toe en daarna de gestoomde spinazie. Indien nodig, breng het gerecht nog wat op smaak met zout en peper. Serveer het gerecht met rijst en naan brood.