zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Spruiten met groene pesto

Bereidingswijze:

1. Maak de spruitjes schoon, snijd ze doormidden en blancheer ze gedurende 3-4 minuten in kokend water. Na het blancheren, laat ze uitlekken.

2. Was de spinazie grondig en stoom deze gedurende 2 minuten. Laat de gestoomde spinazie goed uitlekken. Was ook de boerenkool, snijd deze en stoom gedurende 2 minuten. Laat ook de geblancheerde boerenkool goed uitlekken.

3. Rooster de pijnboompitten gedurende 5 minuten op 160°C in de oven of een droge koekenpan. Pers wat citroensap uit en snijd de artisjok in plakjes van 2 mm. Houd wat artisjok appart voor garnerning.

4. Meng alle ingrediënten (gestoomde spinazie, boerenkool, geroosterde pijnboompitten, citroensap, gesneden artisjok) in de keukenmachine tot een pesto-achtige consistentie ontstaat.

5. Meng de geblancheerde spruitjes met de zojuist bereide pesto. Indien nodig, breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Serveer de spruitjes met pesto en garneer het gerecht met wat basilicum en plakjes artisjok.

Ingrediënten

  • + SPRUITEN, 750 G
  • VOOR DE PESTO:
  • + SPINAZIE, 150 G
  • + BOERENKOOL, 60 G
  • + BASILICUM, 15 G
  • + KNOFLOOK, 3 G
  • + PIJNBOOMPITTEN, 25 G
  • + EDELGISTVLOKKEN, 15 G
  • + CITROENSAP, 25 G
  • + BLAD PETERSELIE, 35 G
  • + OLIJFOLIE, 110 G
  • + HAVER ROOM, 115 G
  • + ZEEZOUT, NAAR SMAAK
  • + INGELEGDE ARTISJOK IN PLAKJES
  • + BASILICUM BLAADJES (VOOR GARNERING)

 

  • 4 personen
  • 40 minuten
  • glutenvrij, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.