zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

afdeling

Drogisterij & Cosmetica

Een gezond lijf van binnen én van buiten. Met een verzachtende crème, vitaminesupplement of stevige scrub uit onze natuurdrogisterij.

Van top tot teen voor iedereen
Vitamines van A tot Z, shampoos, douchegels, gezichtscrèmes, hoestdrankjes, parfums, bodylotions, neusdruppels, zonnebescherming, massage-olie, voedingssupplementen, haarkleuring, oliën voor aromalampen en voetcrèmes. Voor oma’s, papa’s en mama’s en baby’s. Onze natuurdrogisterij verzorgt echt iedereen van top tot teen. Met desgewenst een deskundig en persoonlijk advies. Ook voor zelfzorg, homeopathie en fytotherapie.

Natuurlijk beter?
Snuffel in onze drogisterij en je ontdekt heerlijke geuren en fijne smeersels van onder andere Weleda en Dr. Hauschka. Deze merken gebruiken biologische of biologisch-dynamisch geteelde ingrediënten, vaak voorzien van een keurmerk. Vrij van dierproeven, gif en conserveringsmiddelen. Verzorgende producten die ook de wereld verzorgen dus. Ook hebben we een uitgebreide collectie van heerlijke, pure essentiële oliën en geneesmiddelen op basis van planten.

Ook beter voor jou!
Je huid is je grootste orgaan. Wat je erop smeert, wordt uiteindelijk opgenomen in je lichaam. Kies dus voor puur natuurlijke smeersels en zeep om op en top gezond te blijven. Toch even niet zo fit? Onze vitaminesupplementen en geneesmiddelen (homeopathie en fytotherapie) helpen je het kwaaltje te overwinnen. Voor een eenvoudige oppepper of cooling down kies je een essentiële olie die kalmeert, activeert of harmoniseert. Ylang ylang, bergamot, Turkse roos of basilicum…neus rustig rond en kies een aromatherapie voor in bad, verneveling of als lichaamsolie.

In de winkel.
In het hart van onze winkel vind je onze potjes, flesjes en tubes. Kom gerust even smeren en proberen, onze medewerkers helpen je graag. Ook voor een ontspannende gezichtsbehandeling ben je meer dan welkom. Wij maken dan een afspraak voor je bij schoonheidssalon Aditi op de eerste verdieping van De Groene Passage.

Al geprobeerd?
De rozencrème van Dr. Hauschka is al meer dan veertig jaar een hit. Rozenblaadjes, sheaboter en avocado maken het een crème die je op elke huid kunt smeren, of je nou een gevoelig, droog, rijp of heel normaal type bent.

Heb je een vraag over drogisterij producten & cosmetica? Stel ze aan Petra :

Leverancier uitgelicht

Werfzeep

Hoe is Werfzeep ontstaan?
Onze oprichtster Evelien was op vakantie in Canada. Ze verbleef daar op een zelfvoorzienende boerderij waar ook zeep werd gemaakt. Ze mocht in de pannen roeren en werd benieuwd naar het eindproduct. Omdat ze eczeem heeft, werd haar door artsen afgeraden om zeep te gebruiken, ze probeerde het toch en haar huid reageerde juist heel goed. Vanaf dat moment was ze gefascineerd door zeep en ging ze zich uitgebreid verdiepen in de verschillende bereidingswijzen. Ze ontdekte dat een koud verzepingsproces en het gebruik van eetbare oliën een heel ander eindproduct opleverde dan fabriekszeep die gekookt wordt. Na een tijd besloot ze van haar hobby een bedrijf te maken.

Waarom kiezen jullie voor biologisch?
"Dat heeft eigenlijk twee redenen. Ten eerste is het een ideologische keuze. We willen sociaal ondernemen en zo min mogelijk schade doen aan de natuur. Alle ingrediënten waar we mee werken zijn biologisch en de dingen die niet in Nederland geproduceerd kunnen worden kopen we fairtrade in. Maar het levert ook een beter product op. Biologische olijfolie mag bijvoorbeeld minder bewerkt worden, dat is dan een zuiverder ingrediënt, dat geeft kwaliteit aan de zeep."

Waar ben je trots op?
Als ik het verhaal van Werfzeep vertel, hoef ik niks te verdoezelen, ik ben er trots op dat ik aan zo’n eerlijk product meewerk. We werken bijvoorbeeld met vrij dure ingrediënten en kiezen niet voor een zo goedkoop mogelijk productieproces. Het gaat er vooral om dat we een goed product kunnen verkopen, niet om zo veel mogelijk winst. Over elke keuze die we maken is nagedacht. We houden echt vast aan onze ideologie.

Hoe is de belangstelling voor een ouderwets product als zeep?
Er is een soort revival gaande. Zeep wordt weer gezien als iets moderns. Omdat het alleen een papierenwikkel heeft, gebruik je haast geen verpakking. Vooral de shampoo is populair omdat je dan geen lege shampooflessen hoeft weg te gooien. Het is een soort nieuw eco-product. Mensen vinden het aantrekkelijk dat je met een zeepje je haar kunt wassen. We zijn hip geworden.

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.