zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gimsel

Onze Producten

We kiezen zelf de producten voor onze winkel. Die moeten lekker zijn, maar we vinden het minstens zo vanzelfsprekend dat onze producten een positieve invloed hebben op de planeet.
En niet onbelangrijk: op onszelf.

Met respect
Geen industriële voedselfabrikanten die mens, dier en aarde uitputten om op korte termijn voedsel te kunnen leveren. Geen chemicaliën of schadelijke toevoegingen. Maar producten die de grenzen van mens, dier en planeet respecteren. Zo zorgen we ervoor dat we ook over tientallen jaren nog gezond kunnen eten.

Natuurvoeding
Al onze producten zijn daarom afkomstig van milieuvriendelijke fabrikanten en op biologische of biologisch-dynamische wijze geteeld. Onze telers werken niet tégen, maar mét de natuur. Ze (her)voeden de bodem waarop zij planten. Producten zijn vaak seizoensgebonden en regionaal, wat flink scheelt in brandstoffen en uitlaatgassen.

Biologisch-dynamisch
Deze visie op landbouw van Rudolf Steiner wil zeggen dat boeren de natuurlijke kringloop respecteren en ondersteunen. Neem bijvoorbeeld ons wonderlijke wortelsap van De Nieuwe Band. Een sap gemaakt van biologisch-dynamisch geteelde wortels. De teelt levert ook voeding voor de boerderijdieren op, de voeding eindigt vervolgens als mest en de mest bevordert weer de teelt. Een kringloop in een flesje.

Sterrenvoedsel
De boeren in de biologisch-dynamische landbouw kijken ook verder dan hun gewassen lang zijn om te zorgen voor gezonde en rijke gewassen. Naar de seizoenen, de zon, maan en sterren. Met deze wijsheid over de kosmos, kiezen ze zorgvuldig de juiste tijd om te zaaien, oogsten, planten en wieden.

Biologisch en ecologisch
Deze vorm van landbouw is ontstaan uit de biologisch-dynamische landbouw en gebruikt geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Bioboeren werken alleen met natuurlijke meststoffen en bestrijdingsmethoden. En, heel belangrijk, ze geven de tijd aan de gewassen om te groeien en bloeien. De druiven van de Riva Moretta Prosecco van Perlage (Italië) krijgen bijvoorbeeld alle tijd om te rijpen en zo vol op smaak te komen. Salute!

Een eerlijk prijskaartje
Naast respect voor aarde en dier, respecteren we ook de mens. Alle boeren, arbeiders en telers van onze producenten krijgen de prijs betaald die zij verdienen. Niet zo gek dus, dat je boodschappen bij Gimsel iets duurder uitpakken dan bij de buurtsuper. Je betaalt bij ons niet alleen voor je eigen brood, maar ook voor dat van een ander.

Heb je een vraag over onze producten? Stel ze aan Patricia of Bobby :

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.