zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gimsel

Al meer dan een kwart eeuw kun je bij Gimsel terecht voor je biologische boodschappen. We zijn een begrip in Rotterdam geworden. Iets waar we ontzettend trots op zijn.

Gimsel is een grote, ruim opgezette supermarkt aan de Mariniersweg in Rotterdam.

Winkel
We zijn onderdeel van De Groene Passage, waar naast Gimsel ook andere winkeliers met een duurzame visie te vinden zijn: het biologische en vegetarische restaurant Spirit, de Wereldwinkel, biologische slagerij De Groene Weg, Gimsel Academy (cursussen en opleidingen) en woonwinkel Van Binnen. Al met al hét winkelcentrum voor de bewuste Rotterdammer. En ver daarbuiten trouwens, blijkt uit onze klandizie.

Zelf kiezen
Gimsel is zelfstandig en bepaalt dus zélf het assortiment en de leveranciers. Die vrijheid en flexibiliteit zorgt ervoor dat we altijd voor de beste keuze kunnen gaan. Ook fijn voor jou.

EKO-keurmerk
Gimsel is sinds 2012 gecertificeerd door het EKO-keurmerk. Bij het EKO-keurmerk zijn ze streng: de winkel moet bijvoorbeeld meer dan 90% biologische artikelen verkopen, minimaal drie van de vier versgroepen verkopen die 100% biologisch zijn én -ook al is de winkel al goed bezig- ook laten zien wat hun verbeterdoelstellingen zijn. We mogen dus best een beetje trots zijn op dit keurmerk.

___

 

Historie

1988
Op 30 maart begon het: we openden onze deuren samen met slagerij De Groene Weg aan de Botersloot in Rotterdam. Met in de kelder het Oost West Centrum Rotterdam.

1996
Het begon te kriebelen. We droomden van een natuurvoedingswinkel in combinatie met een restaurant, een educatief centrum en andere eco-branches.

1997
En jawel: Gimsel en De Groene Weg vestigden zich onder één dak samen met  o.a. Vanbinnen Natuurlijk Wonen, De Wereldwinkel en het Bio-Café in De Groene Passage. Ook werden we verkozen tot Nederlands Beste Natuurvoedingswinkel. Hoera!

2002
De Groene Passage vierde haar 5e verjaardag. Van de 10.000 bezoekers per week van De Groene Passage kwamen er 7500 mensen bij ons boodschappen doen.

2005
Gimsel werd groter en groter. Zo kregen we een nieuwe bakkerij, maar ook een zelfbedieningsafdeling met onder andere noten, muesli, pasta en zelfs zelfmaakpindakaas.

2007
We wonnen een geldprijs van de Natudis Foundation om ons idee voor de Groenpas uit te voeren. Onze klanten kunnen nu voor € 100,- per jaar een pas aanschaffen en zo ons te steunen in het verder verduurzaming van de winkel en de omgeving, door bijvoorbeeld een stadslandbouwproject steunen. Als dank ontvangen zij 6% korting op iedere aankoop.

2013
Feest! Gimsel bestond 25 jaar. Ons jubileum was een mooi moment voor een nieuwe identiteit. We staken onze huisstijl, logo en medewerkers in het nieuw en onze klanten konden sparen voor smakelijke boodschappenpakketten.

2016
De prijs voor ‘Beste Biologische Grote Winkel van Nederland 2016’ werd uitgereikt aan onze winkel! De jury vond dat alles klopte: de goede sfeer in de winkel, ook onder het personeel, en klanten worden op een prettige manier onthaald. Bijzonder hierbij is dat Gimsel zowel jong als oud aan zich weet te binden als klant.

Heb je een vraag over Gimsel? Stel ze aan Ilona of Maria :

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.