zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Missie & Visie

Gezond & Goed eten

Bij Gimsel maken we de bewuste keuze voor goed, gezond en bovenal, biologisch eten. Wat je dus ook kiest in de winkel, je kunt er zeker van zijn dat alle producten in je mand of kar goed zijn voor jou, anderen, dier en planeet. Bewust shoppen is bij ons een makkie.

Hoe moeilijk is dat: gezond eten?
Veel groente en fruit. Oppassen met vet en suiker. Zoveel weet bijna iedereen. Maar in veel producten zitten verborgen ongezonde ingrediënten. En dat maakt bewust gezonde keuzes maken een stuk ingewikkelder.

Nummertjes en toevoegingen
Niet-biologische producten bevatten vaak extra suiker, synthetische smaakstoffen en toevoegingen waarvan je niet weet wat het is. E951 bijvoorbeeld. Weet jij wat het is? Het is het E-nummer van aspartaam, een kunstmatige zoetstof die in veel zoete dranken verwerkt is, soms ook in dranken met een gezond imago, zoals fruitsappen. Zo zijn er talloze voorbeelden van producten die puur lijken -brood, cruesli, sappen- terwijl er allerlei niet-natuurlijke toevoegingen in zitten. Je wordt soms gewoon voor de gek gehouden.

Lekker?
Producenten voegen ongezonde smaakversterkers toe, omdat wij ze lekker vinden. Dus verkopen ze meer. Inderdaad: ook je eigen smaak kan je behoorlijk in de maling nemen. Hoe meer we namelijk eten van deze toevoegingen, hoe meer onze smaakpapillen eraan wennen en hoe meer we ervan willen.

Afkicken
Je levensstijl gezonder maken, met meer pure producten, peulvruchten, volle granen, groente en fruit van het seizoen, beperkte dierlijke producten en natuurlijke zoetmiddelen, kan dus even ‘afkicken’ zijn voor je papillen.

Dubbellekker
Maar niet getreurd, er blijft nog heel veel lekkers over! Met als grote voordeel dat je ook veel lekkerder en evenwichtiger in je vel gaat zitten. Eigenlijk dubbel zo lekker dus.

Aan jou de keus
Of je mandje ook echt alleen gevuld is met gezond voedsel, is natuurlijk aan jou. Want je kunt bij ons ook terecht voor taart, wijn, chips of een reep chocolade. Alleen letten we er wel op dat er in die reep echte chocolade zit. En geen chemicaliën of schadelijke toevoegingen.

Goed eten? Goed doen!
Kiezen voor gezond eten is niet automatisch ook een keuze voor goed eten. Een voedzaam product kan wel goed zijn voor jou, maar als het verkregen is door andere mensen, dieren of de planeet uit te buiten, komt het nog steeds onze winkel niet in. Het moet goed zijn voor de wereld en ál haar bewoners. Onze leveranciers denken daar precies zo over.
En daar zijn we trots op!

 

Heb je een vraag over Gimsel? Stel ze aan Roosmarijn Saat:

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.