zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gimsel

Winkel

Al meer dan een kwart eeuw kun je bij Gimsel terecht voor je biologische boodschappen. We zijn een begrip in Rotterdam geworden. Iets waar we ontzettend trots op zijn.

Gimsel is een grote, ruim opgezette biologische supermarkt aan de Mariniersweg in Rotterdam.

Winkel
We zijn onderdeel van De Groene Passage, waar naast Gimsel ook andere winkeliers met een duurzame visie te vinden zijn: het biologische en vegetarische restaurant Spirit, de Wereldwinkel, biologische slagerij De Groene Weg, Gimsel Academy (cursussen en opleidingen) en woonwinkel Van Binnen. Al met al hét winkelcentrum voor de bewuste Rotterdammer. En ver daarbuiten trouwens, blijkt uit onze klandizie.

Zelf kiezen
Gimsel is zelfstandig en bepaalt dus zélf het assortiment en de leveranciers. Die vrijheid en flexibiliteit zorgt ervoor dat we altijd voor de beste keuze kunnen gaan. Ook fijn voor jou.

EKO-keurmerk
Gimsel is sinds 2012 gecertificeerd door het EKO-keurmerk. Bij het EKO-keurmerk zijn ze streng: de winkel moet bijvoorbeeld meer dan 90% biologische artikelen verkopen, minimaal drie van de vier versgroepen verkopen die 100% biologisch zijn én -ook al is de winkel al goed bezig- ook laten zien wat hun verbeterdoelstellingen zijn. We mogen dus best een beetje trots zijn op dit keurmerk.

___
Historie

2020 Zero Waste tappen op de bulkafdeling
Het duurde even, maar dan heb je ook wat! In samenwerking met onze weegschaalleverancier hebben we het nu technisch voor elkaar gekregen; Zero Waste tappen op onze bulkafdeling. Je kunt nu mét je eigen voorraadpot komen tappen en het gewicht van je pot wordt automatisch verrekend.

2020 Beste Bio Drogist van Nederland
Na een flinke vertraging door het Coronavirus werden eind augustus de Bio Winkel Awards uitgereikt. Doel van deze verkiezing is om de biologische speciaalzaakbranche positief in de spotlights te zetten. Winkels konden meedoen in verschillende categorieën, waaronder de categorie Drogist. De jury noemde Gimsel: “zonder discussie de meest inspirerende bio-drogisterij die zij bezochten. Gimsel brengt een vernieuwend assortiment, helder geordend op merk, in een trendy design-omgeving”.

2020 Campagne Geen Etiketten Checken
27 januari ging de – grootse – campagne Geen Etiketten Checken van start. Voor deze campagne worden consumenten uitgenodigd om het volledige bio assortiment van Gimsel te ontdekken. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over chemicaliën of schadelijke toevoegingen. Ook als je speciale wensen hebt, doe je bij Gimsel zorgeloos boodschappen. We lieten bekende en onbekende Rotterdammers aan het woord over waarom ook zij geen etiketten willen checken, organiseerden speciale acties en waren opvallend zichtbaar in de stad met de kleurrijke postercampagne.

2019 Personeel krijgt bedrijfskleding van meest duurzame textiellabel wereldwijd
Superette is als enige textieldrukkerij in Nederland GOTS gecertificeerd. Alleen met dit keurmerk mag biologisch katoen,  na het bedrukken nog steeds als biologisch katoen verkocht worden  en drukt Superette dus volgens deze strenge eisen. Waarmee ze ook overigens de natuur zo min mogelijk belasten. De kleding komt van Stanley/Stella, die naast GOTS gecertificeerd ook aangesloten zijn bij de Fair Wear Foundation en zijn hierdoor het meest duurzame textiellabel wereldwijd. Een denim schort of blouse, een zacht t-shirt in ‘mid heather red’ of ‘ice blue’, een ‘navy long sleeve’ én een ‘french navy sweater’ voor elk seizoen én een mooie mix/match voor elke medewerker.

2019 Plasticdieet in samenwerking met Bluecity 010
Gimsel en Bluecity slaan voor het eerste jaar de handen inéén en organiseren samen een campagne: Het Plasticdieet. In de winkel worden plasticdieet boxen verkocht, de start naar een plasticvrij(er) leven!

2019 Volledig composteerbare weegschaal stickers
Naast de volledig afbreekbare groente- & bulkzakjes, plak je nu ook geheel composteerbare weegschaalstickers op je zakjes!

2018 Verbouwing Drogisterij- en Wijnafdeling
Van eind juni tot en met half juli werden de drogisterij- en wijnafdeling in een nieuw jasje gestoken. Na ruim 13 jaar werd er afscheid genomen van de ‘wijnkelder’ en de grote drogisterij counter. De vernieuwde afdelingen kregen een eigentijdse uitstraling met natuurlijke materialen zoals bamboe, glas, staal en milieuvriendelijke ledverlichting.

2017/2018 Campagne Geen BTW op Bio
De productie van biologische voeding is beter voor het milieu en de gezondheid en bespaart de belastingbetaler veel geld. Daarom is het krom dat er belasting zit op biologische producten. In 2017 en 2018 kwamen wij samen met ruim 150 biologische speciaalzaken in Nederland in actie en startten een petitie: Geen BTW op Bio. Bijna 80.000 handtekeningen van betrokken consumenten werden er verzameld en zijn officieel overhandigd aan de Tweede Kamer in Den Haag.

2016
De prijs voor ‘Beste Biologische Grote Winkel van Nederland 2016’ werd uitgereikt aan onze winkel! De jury vond dat alles klopte: de goede sfeer in de winkel, ook onder het personeel, en klanten worden op een prettige manier onthaald. Bijzonder hierbij is dat Gimsel zowel jong als oud aan zich weet te binden als klant.

2013
Feest! Gimsel bestond 25 jaar. Ons jubileum was een mooi moment voor een nieuwe identiteit. We staken onze huisstijl, logo en medewerkers in het nieuw en onze klanten konden sparen voor smakelijke boodschappenpakketten.

2007
We wonnen een geldprijs van de Natudis Foundation om ons idee voor de Groenpas uit te voeren. Onze klanten kunnen nu voor € 100,- per jaar een pas aanschaffen en zo ons te steunen in het verder verduurzaming van de winkel en de omgeving, door bijvoorbeeld een stadslandbouwproject steunen. Als dank ontvangen zij 6% korting op iedere aankoop.

2005
Gimsel werd groter en groter. Zo kregen we een nieuwe bakkerij, maar ook een zelfbedieningsafdeling met onder andere noten, muesli, pasta en zelfs zelfmaakpindakaas.

2002
De Groene Passage vierde haar 5e verjaardag. Van de 10.000 bezoekers per week van De Groene Passage kwamen er 7500 mensen bij ons boodschappen doen.

1997
En jawel: Gimsel en De Groene Weg vestigden zich onder één dak samen met  o.a. Vanbinnen Natuurlijk Wonen, De Wereldwinkel en het Bio-Café in De Groene Passage. Ook werden we verkozen tot Nederlands Beste Natuurvoedingswinkel. Hoera!

1996
Het begon te kriebelen. We droomden van een natuurvoedingswinkel in combinatie met een restaurant, een educatief centrum en andere eco-branches.

1988
Op 30 maart begon het: we openden onze deuren samen met slagerij De Groene Weg aan de Botersloot in Rotterdam. Met in de kelder het Oost West Centrum Rotterdam.

Heb je een vraag over Gimsel? Stel ze aan Patricia of Bobby :

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.