zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

29
jun
2023

Word wakker als je geen gentech op je bord wilt. Teken de petitie!

Wat is er aan de hand?
De Europese Commissie bereidt op dit moment een herziening voor van de regels voor nieuwe veredelingstechnieken. Als de plannen doorgaan, zal als eerste de gentechniek CRISPR-Cas ongemerkt en onherkenbaar zijn intrede doen in de landbouw en in ons boodschappenmandje. Met als gevolg dat consumenten én boeren niet meer kunnen kiezen voor gentechvrij voedsel. Het gaat iedereen aan, maar de biologische sector wordt hierdoor extra getroffen, omdat gentechvrij produceren in de Europese Biologische Verordening is vastgelegd en boeren en consumenten hier dus op moeten kunnen vertrouwen.

Laat ook jouw stem horen! Vanaf vandaag, 27 juni, liggen er ansichtkaarten in alle van bio-winkels van Nederland geadresseerd aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Piet Adema, waarin we hem oproepen om zich in te zetten voor keuzevrijheid van ons voedsel. Het enige wat jij hoeft te doen is te ondertekenen en zo snel mogelijk op de bus doen. Laten we hopen dat hij met zakken vol post achter z’n oren gaat krabben en het wetsvoorstel nog eens onder de loep neemt. Ook kun je een petitie tekenen om het onderwerp op de agenda in de Tweede Kamer te krijgen. Doe mee! Want op 5 juli 2023 wordt de herziening besproken in de Tweede Kamer en alleen sámen kunnen we echt een verschil maken.

Wat kun jij doen?

  1. Teken de online petitie
  2. Haal een ansichtkaart gericht aan Minister Adema op in de winkel en stuur ‘m op
  3. Volg onze socials en like en deel onze berichten
  4. Enthousiasmeer iedereen om ook de petitie te tekenen
  5. Wil je de campagne met een kleine financiële bijdrage steunen dan alvast veel dank!
10
feb
2023

Verpakkingsvrij winkelen met Wisselwaar

Bij Gimsel shop je natuurlijk al verpakkingsvrij op onze ruim opgezette bulk- en groente afdeling. Op de bulkafdeling vind je meer dan 150 biologische producten waarvan je zelf de hoeveelheid bepaalt en die je kunt verpakken in je eigen pot, bakje of (herbruikbare) zakje. Met Wisselwaar zijn jouw boodschappen afvalvrij verpakt. In glazen statiegeldpotten vind je jouw bio-basics en onderscheidende toppers, bijvoorbeeld rijst, granola en peulvruchten. En is je pot leeg? Dan lever je ‘m gewoon weer in!

Statiegeldsysteem
Glas kan (bijna) onbeperkt hergebruikt worden in tegenstelling tot plastic, dat snel degradeert en niet of nauwelijks herbruikbaar is. Tevens blijft het product langer goed en lekker! De wisselwaar potten kun je binnenkort op de bulkafdeling vinden. Zo wordt afvalvrij boodschappen doen zonder onnodige verpakkingen extra makkelijk. De producten zijn ook nog voordeliger dan een voorverpakt alternatief. Op iedere pot zit €0.70 statiegeld en na gebruik kun je ze inleveren bij de servicebalie.

Milieu-impact
Verpakkingsvrij winkelen in Nederland is (nog) geen gemakkelijke opgave. Met wisselwaar kunnen we je helpen om op korte termijn je boodschappen nóg milieu- en klimaatvriendelijker te maken.

 

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.