zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

20
feb
2018

Wat betekenen jouw boodschappen voor onze bodem?

We hebben meer voedsel dan ooit tot onze beschikking. Tegelijkertijd putten we de bodem helemaal uit. 33% van onze landbouwgrond is zelfs in acuut gevaar. En omdat we voor ons voedsel en drinkwater afhankelijk zijn van een rijk bodemleven, is dit dan ook een levensbedreigende situatie.

Van Drenthe tot Afrika hebben boeren te maken met verstuiving, uitspoeling en landverschuivingen. De oorzaak? De intensieve teelten met chemie, monoculturen en zware landbouwmachines. Ook bollenteler John Huiberts heeft de kwaliteit van zijn zeventig hectare zien instorten. Sindsdien teelt hij biologisch. ‘Met biologische landbouw herstellen we onze bodems en vangen we de gevolgen van klimaatverandering op.’

Een rijk leven onder de grond betekent óók een rijk leven boven de grond. Kwikstaarten, veldleeuweriken en andere weidevogels die op de rode lijst van beschermde soorten staan, vergezellen Huiberts tegenwoordig op zijn akkers. De extra stuiver die je als consument betaalt aan biologische boeren als Huiberts dragen dan ook bij aan het behoud van het bodemleven en de natuur.

Nieuwsgierig naar het hele verhaal van John Huiberts? Je leest het hier.

Meer weten over wat jouw boodschappen betekenen voor onze bodem? Lees dan verder op www.geenbtwopbio.nl.

27
dec
2017

Ook op zondag open!

Wist je al dat je nu ook op zondag boodschappen bij ons kunt doen? Vanaf 11:00 uur liggen onze mooiste vers -en droogwaren voor je klaar! Wil je eerst rustig wakker worden met een kopje koffie? Bij Spirit kun je al vanaf 8:00 uur terecht, ook voor een heerlijk ontbijt. Lekker boodschappen doen op z’n zondags! 

Onze openingstijden per 1 januari 2018 zijn:
Ma t/m vr van 08.00 – 20.00 u
Za 8.00 – 18.00 u
Zo 11.00 – 17.00 u

03
nov
2017

DOE MEE 0% BTW

Een boodschappentas met biologische voeding lijkt misschien een paar euro’s duurder, maar eigenlijk klopt dat niet. Als ook de maatschappelijke kosten voor milieu en gezondheid meegeteld zouden worden in de prijs van ons eten zou de prijsverhouding tussen biologisch en regulier er heel anders uit zien. 

Schoon water, vruchtbare landbouwgronden, een levende natuur met veel variatie aan planten en insecten; de productie van biologische voeding levert veel op en bespaart de belastingbetaler aantoonbaar geld. Daarom is het krom dat er belasting zit op biologische producten. Wij, ondernemers van biologische speciaalzaken, komen dan ook in actie om wat krom is recht te zetten. Vind jij ook dat we de echte prijs voor eten moeten betalen? Doe mee! Teken de petitie.

Ons doel is inmiddels, samen met de offline handtekeningen al ruimschoots behaald, waarvoor hartelijk dank! Maar wij gaan natuurlijk gewoon door en hopen zo nóg meer bereik te creëren. Lees meer op www.geenbtwopbio.nl.

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.