zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

08
aug
2019

Nieuw in ons assortiment: Superfoodguru sapjes

Eten als medicijn, daar geloven ze in bij Superfoodguru. Daarom maken ze lekkere koud geperste sappen. Deze groente en fruitsapjes zijn echte vitaminebommetjes. Vanaf 17 augustus vind je ze bij ons in het schap.

Wil je je gezondheid echt een boost geven? Bestel dan een complete detoxkuur. Op zaterdag 17 augustus zal Superfoodguru ook aanwezig zijn voor een demo. Kom je proeven?

Bij Gimsel vind je verschillende sapjes van Superfoodguru. Alle sappen zijn echt vers, er wordt geen gebruik gemaakt van pasteurisatie, hpp of bevriezen. De juices zijn gemaakt van unieke combinaties van groenten, fruit en verse kruiden. Je vindt de superfoodguru sappen in de koeling bij de kassa. Wil je een complete detox doen van meerdere dagen, bestel dan een pakket.

Hoe werkt de detox?
Je kunt kiezen uit een kuur van 3, 5 of 7 dagen. Gedurende die dagen drink je elke dag zes flesjes sap (in twee verschillende smaken) dit vul je aan met verse gemberthee en water. Je kunt jouw detoxpakket aanvragen bij de servicebalie in de winkel of contact opnemen via de mail of telefoon. Na aanvraag zijn de pakketten op zondag tussen 16:00 – 17:00 of op maandagochtend op te halen.

Pakketen en prijzen

Losse sappen
Feel the Beet | €4,50
Orange is the New Black | €4,50
Burningman | €4,50
Die Hard Green | €4,90

Detox pakketten
3 Day Juice Detox (mix) | €83,50
(Veggie cappucino, Feel the Beet, Pineapple Paradiso, Orange is The New Black, Burningman, Wild at Heart)

3 Day Juice Detox (green) | €87,10
(Slim Fit Fusion, Veggie Cappuccino, Sunrise to Moonshine, Tour de Deto, Die Hard Green, Burningman)

5 Day Juice Detox (mix) | €137,50
(Slim Fit Fusion, Veggie Cappuccino, Feel the Beet, Pineapple Paradiso, Orange is The New Black, Burningman, Wild at Heart, Kiwi’s don’t Kale my Vibe)

5 Day Juice Detox (green) | €143,50
(Slim Fit Fusion, Veggie Cappuccino, Sunrise to Moonshine, Tour de Detox, Die Hard Green,Burningman)

7 Day Juice Detox (mix) | €194,00
(Slim Fit Fusion,Veggie Cappuccino, Feel the Beet, Pineapple Paradiso, Orange is The New Black, Burningman, Wild at Heart, Kiwi’s don’t Kale my Vibe)

7 Day Juice Detox (green)
(Slim Fit Fusion, Veggie Cappuccino, Sunrise to Moonshine, Tour de Detox, Die Hard green, Burningman )

Meer info over de smaken vind je hier

 

08
mei
2019

Reactie naar aanleiding van RTL uitzending over onterechte verkoop bio producten

In de nieuwsuitzending van 7 mei stelt RTL op basis van hun eigen onderzoek dat er ‘in winkels (…) honderden producten onterecht worden verkocht met een biologisch label’.

Om biologisch te zijn moeten boeren en producenten aan veel verschillende eisen voldoen en dat is goed. Dit betekent echter ook dat een fout snel is gemaakt. De biologische wetgeving biedt bedrijven ruimte voor het verbeteren van fouten, zodat boeren niet direct hun certificaat verliezen. Bij herstel van hun afwijking mogen ze hun certificaat behouden. Ernstige overtredingen kunnen niet getolereerd worden. Die moet tot verlies van het certificaat leiden, waardoor de producten van dat bedrijf automatisch niet meer biologisch zijn.

De biologische sector groeit snel. Vooral beginnende biologische boeren en omschakelende boeren uit de gangbare landbouw maken relatief veel fouten, zo blijkt uit analyse van de betreffende dossiers. Fouten die de aandacht verdienen en dat betekent concreet dat de sector biologische beginners beter moet begeleiden. Daarnaast gaat Bionext (overkoepelende ketenorganisatie voor de biologische sector) met Skal (certificerings- en controle organisatie voor de biologische certificering) in gesprek om een vorm van transparantie in de keten te vinden die geen ruimte over laat voor ontoelaatbare fouten.

“Bij Gimsel kun je erop vertrouwen dat de boodschappen die je doet, betrouwbaar biologisch zijn”

 

Biologisch bij Gimsel.
Gimsel werkt nauw samen met een select aantal biologische boeren en vele leveranciers die al jaren achtereen bekend zijn met de biologische regelgeving en van wie wij met zekerheid kunnen zeggen dat de producten die zij leveren betrouwbaar biologisch zijn.

Bij ons hoef je je dus geen zorgen te maken. Mochten er nog vragen zijn dan kun je deze gerust mailen naar info@gimselrotterdam.nl, dan staan wij je graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Team Gimsel

Bron: Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector.

06
mei
2019

Nieuw in ons assortiment: Brood van Spirit!

We hebben een primeur!
Vanaf nu kun je bij ons terecht voor het heerlijk knapperige en huisgemaakte zuurdesembrood van Spirit!

De broden bestaan uit tarwebloem, volkoren tarwemeel en zelf gemaakt tarwedesem. Daarnaast zijn ze bereid met 100% biologische en hoogwaardige ingrediënten.

Hieronder zetten we de soorten even op een rijtje:

– Naturel: tarwebloem, speltbloem, tarwedesem, water, zout |
€ 5.99

– Tijgerbrood: tarwebloem, tarwedesem, volkoren tarwemeel, rijstbloem, zonnebloemolie, rietsuiker, water, zout | € 5.99

– Zaden & pitten: tarwebloem, volkoren tarwemeel, tarwedesem, tarwekorrels, pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten, zout, water | € 5.99

– Kaasbrood: tarwebloem, volkoren tarwemeel, tarwedesem, kaas (vegetarisch), maisgries, water, zout | € 6.99

– Walnoot-dadel: tarwebloem, tarwedesem, volkoren tarwemeel, dadels, walnoten, actieve gist, water, zout | € 5.99

– Olijfbrood: tarwebloem, tarwedesem, groene olijven, zwarte olijven, olijfolie, zwarte peper, zout, pesto (zongedroogde tomaat, basilicum, pijnboompitten, knoflook | € 6.99

– Chocolade-krenten (tijdelijk!): tarwebloem, tarwedesem, melkchocolade (39% cacao, cacaoboter, cacaobonen, rietsuiker, volle melkpoeder, sojalecithine), pure chocolade (60% cacao, cacaoboter, cacaobonen, rietsuiker, vanille, melk, sojalecithine), krenten, cacaopoeder | € 5.99

Het brood is beschikbaar in maar liefst zeven soorten, zo is er voor ieder wat wils! Daarom kun je nu zeven dagen lang, elke dag, een nieuwe smaak komen proeven! Kom je ook een kijkje nemen?

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.