zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

07
jan
2020

Stem op onze drogisterij-afdeling!

Wij doen mee met de Bio winkel awards 2020!

In 2016 mochten wij de prijs ‘Beste Biologische Grote Winkel van Nederland’ in ontvangst nemen, waar wij nog steeds heel trots op zijn. Dit jaar doen wij weer mee maar doet de jury het nèt even wat anders.

In plaats van een overkoepelende winnaar die op alle fronten scoort, worden er nu categoriewinnaars gekozen. Als deelnemende winkel bepaal je zelf met welke categorie je jouw winkel inschrijft.

Hier hoefde wij niet lang over na te denken, onze drogisterij-afdeling is namelijk één van de grootste van Nederland binnen de biologische supermarkten en met de nieuwe look na de verbouwing verdient de afdeling een plekje in de schijnwerpers.

Helpen jullie mee om deze Bio Winkel Award in de wacht te slepen?

Meedoen is simpel! Via een online vragenlijst kun jij in 5 minuten laten weten wat jij van onze biologische drogisterij-afdeling vindt.

Klik hier om direct te stemmen!

Als dank maak jij kans op een cadeaupakket. Je mening blijft anoniem! Als je wilt meedoen voor het cadeaupakket, moet je wel je e-mailadres invullen.

Kijk voor meer info over de Awards op www.biowinkelawards.nl

06
jan
2020

Doe met met de overstapweken!

Biologisch eten en drinken is lekker voor jou én de wereld. We houden allemaal van lekker eten. In een druk bestaan is kiezen voor biologisch een lekkere en makkelijke manier om dagelijks een verschil te maken. Steeds meer mensen eten biologisch. Dat is lekker voor je lijf, je rust, je kind, de boer, de koeien, de bomen en de toekomst.

Door bewust voor biologische producten te kiezen, draag je bij aan mens, dier en milieu. Met biologisch weet je dus zeker dat je goed zit. Een makkelijke keuze, die je een hoop tijd en keuzestress scheelt en direct een positieve bijdrage aan de wereld oplevert. Biologische producten herken je eenvoudig aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Samen bereiken we meer!

Grote kans dat als je dit leest dat je al klant bent bij ons en dat je dus ook al bewust bezig bent met de keuze voor biologisch. Samen kunnen we nóg meer mensen aanzetten om over te stappen op het kopen van biologische producten.

Hieronder zullen we met behulp van korte video’s en artikelen iets uitgebreider ingaan op wat de voordelen zijn van biologisch ten opzichte van reguliere producten.

Melk
De koeien lopen zoveel mogelijk buiten en eten daar voedzaamgras, vol met klavers en kruiden. Zo hoeven ze minder bijgevoerd te worden met krachtvoer. Dat is fijn voor de koe, en lekker voor de smaak!

 

Eieren
De kippen hebben meer ruimte om binnen én buiten lekker rond te scharrelen. Door de beweging zijn ze sterker en hebben ze minder medicatie nodig. Dat is lekker voor de kip, en lekker voor jouw ontbijt!

 

Overstappen op biologische melk, kaas en eieren betekent kiezen voor de smaak van de natuur. Biologische koeien lopen namelijk zoveel mogelijk buiten en eten daar het verse gras, vol met klavers en kruiden. Échte fijnproevers proeven misschien zelfs de seizoenen terug in een lekker stuk biologische kaas. Legkippen hebben binnen én buiten veel ruimte om te scharrelen. Biologische melk, kaas en eieren zijn daarmee niet alleen lekker voor jezelf, ze zijn ook ongelofelijk belangrijk voor de dieren en het landschap.

Waarom? Lees hier verder.

Fruitbeleg
Stap over op biologisch fruitbeleg! De aardbeien staan in de volle grond zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen in smaak en voedingsstoffen. Dat proef je terug!
Meer weten over de zoete smaak van biologisch fruitbeleg? Lees dan dit artikel!

 

Aardappel
Stap over op biologische aardappels! Telers gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar kiezen sterke aardappelrassen die tegen een stootje kunnen.En dat proef je!

 

Kaas
Stap over op biologische kaas! De kaasmakers gebruiken geen kunstmatige kleurstoffen in hun kaas. En échte fijnproevers proeven misschien zelfs de seizoenen. Zo geniet jij het meest van een eerlijke kaas. 

 

Brood
Stap over op biologisch brood! Daar zitten geen onnodige toevoegingen in. En dat is lekker voor je lunch!

08
mei
2019

Reactie naar aanleiding van RTL uitzending over onterechte verkoop bio producten

In de nieuwsuitzending van 7 mei stelt RTL op basis van hun eigen onderzoek dat er ‘in winkels (…) honderden producten onterecht worden verkocht met een biologisch label’.

Om biologisch te zijn moeten boeren en producenten aan veel verschillende eisen voldoen en dat is goed. Dit betekent echter ook dat een fout snel is gemaakt. De biologische wetgeving biedt bedrijven ruimte voor het verbeteren van fouten, zodat boeren niet direct hun certificaat verliezen. Bij herstel van hun afwijking mogen ze hun certificaat behouden. Ernstige overtredingen kunnen niet getolereerd worden. Die moet tot verlies van het certificaat leiden, waardoor de producten van dat bedrijf automatisch niet meer biologisch zijn.

De biologische sector groeit snel. Vooral beginnende biologische boeren en omschakelende boeren uit de gangbare landbouw maken relatief veel fouten, zo blijkt uit analyse van de betreffende dossiers. Fouten die de aandacht verdienen en dat betekent concreet dat de sector biologische beginners beter moet begeleiden. Daarnaast gaat Bionext (overkoepelende ketenorganisatie voor de biologische sector) met Skal (certificerings- en controle organisatie voor de biologische certificering) in gesprek om een vorm van transparantie in de keten te vinden die geen ruimte over laat voor ontoelaatbare fouten.

“Bij Gimsel kun je erop vertrouwen dat de boodschappen die je doet, betrouwbaar biologisch zijn”

 

Biologisch bij Gimsel.
Gimsel werkt nauw samen met een select aantal biologische boeren en vele leveranciers die al jaren achtereen bekend zijn met de biologische regelgeving en van wie wij met zekerheid kunnen zeggen dat de producten die zij leveren betrouwbaar biologisch zijn.

Bij ons hoef je je dus geen zorgen te maken. Mochten er nog vragen zijn dan kun je deze gerust mailen naar info@gimselrotterdam.nl, dan staan wij je graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Team Gimsel

Bron: Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector.

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.