zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

01
dec
2020

Maatregelen Gimsel betreft het coronavirus

Per 1 december zijn de maatregelen rondom Corona weer aangescherpt. Ook bij Gimsel hebben wij de aanpassingen doorgevoerd. 

Hieronder zetten we alles even op een rijtje:

 • Reinig uw handen met de hygiëne spray.
 • Het dragen van een mondkapje is wettelijk verplicht. Kinderen tot en met 13 jaar uitgzonderd.
 • In Gimsel mogen maximaal 30 klanten tegelijk boodschappen doen.
 • Het gebruik van een winkelwagen is verplicht.
 • Betreed de winkel alleen.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar, ook tot onze medewerkers.
 • Raak alleen het product aan dat u nodig heeft.

Ons personeel

 • Ons personeel wast minimaal elk uur grondig zijn of haar handen.
 • Op alle afdelingen in de winkel bevinden zich hygiëne sprays die regelmatig worden gebruikt.
 • Er worden geen handen geschud.
 • Contactoppervlakken worden extra vaak schoongemaakt.

In deze tijden is het extra belangrijk om goed voor onszelf en elkaar te zorgen. We werken er bij Gimsel hard aan om er voor iedereen te zijn, de schappen gevuld te houden en bovenal gezond te blijven. We willen u namens al onze medewerkers hartelijk bedanken voor uw begrip, vertrouwen en medewerking.

Team Gimsel

20
nov
2020

Pukka x The Pollinators

Dit jaar ondersteunt Pukka hun partner The Pollinators om van november Treevember te maken. De bedoeling is om tijdens deze maand zoveel mogelijk boombommetjes door Nederland te verspreiden.

Koop een doosje thee van Pukka en ontvang gratis een boombommetje.

Wat is een boombommetje?
Boombommetjes zijn balletjes van klei. Ze bevatten biologische zaden van de zwarte els, ruwe berk en lijsterbes. Deze boomzaden zijn speciaal geselecteerd, omdat ze veel in Nederland voorkomen, relatief makkelijk ontkiemen én de biodiversiteit vooruit helpen.

Over Treevember
Tijdens Treevember brengen we een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit en leveren voedsel voor dier en mens.

Plant-instructies
Boombommetjes worden niet geplant maar uitgegooid op een geschikte plek. De klei beschermt de zaden tot deze gaan ontkiemen. Gooi de bommetjes op een plek waarvan je weet dat daar een boom kan groeien. Kijk voor meer info op www.treevember.nl

Haal je boombommetje op bij de servicebalie op vertoon van de kassabon.

29
okt
2020

Per 2 november vernieuwd broodassortiment

Met ingang van 2 november 2020 presenteren wij met trots een vernieuwd broodassortiment, zorgvuldig samengesteld met onze huisbakker, biologische Bakkerij van der Westen.

Er is niets mooiers dan echt goed ambachtelijk gemaakt biologisch brood. De beste ingrediënten, een grote hoeveelheid vakmanschap, passie en heel veel tijd maken de lekkerste broden, zonder onnodige toevoegingen. Onze bakker weet daar alles van. Samen hebben we een vernieuwd assortiment brood samengesteld. Niet te breed, maar toch met voldoende keuze.

Gimsel en Bakkerij van der Westen hebben veel gemeen: beiden zijn we familiebedrijven en werken we al tientallen jaren samen. En samen willen we u als klant mooie biologische producten bieden. In al die jaren is er veel gebeurd en veel veranderd. Na keer op keer uitbreiding van het assortiment vinden we dat het nu tijd is voor een kwaliteitsslag; minder soorten brood, die er niet alleen voor zorgen dat we de hele dag voldoende keuze hebben, maar die ook in kwaliteit en malsheid veel te bieden hebben. Vele verrassende en vernieuwde broden, elk op een eigen unieke manier gemaakt. Van een mooi bus volkorenbrood tot een uniek Pane-Maire multizadenbrood met nigella-zaad. Demeter brood van Nederlands graan, maar ook stokbroden en veel ander nieuws.
Misschien dat straks uw vertrouwde brood er niet meer tussen zit, maar we hebben beslist een mooi alternatief dat we u graag laten proeven.

Pane-maire broden
Een Pane-Maire brood is niet zomaar een brood. De bereidingstijd van dit desembrood is maar liefst 40 uur! Er wordt met biologische ingre-diënten een bijzonder slap deeg gemaakt en gedurende de eerste uren regelmatig bewerkt en uiteindelijk gevormd. De juiste temperatuur is daarbij cruciaal. Dit deeg rijpt daarna 24 uur en er ontstaat dan een soort voorvertering. Op natuurlijke wijze komt er een enzymatische werking in het deeg. Daarna rijpt het brood nog eens 16 uur in de koeling. Dat geeft smaak! Tenslotte wordt het brood met veel stoom en een lage temperatuur gebakken. Hierdoor ontstaat een mooie open broodstructuur met een spekkig deeg en een krokante korst. Het brood blijft daarna vele dagen mals. Zelfs na invriezen.

Pane-Maire broden zijn er in verschillende uit-voeringen: vrijwel allemaal worden ze gemaakt met desem, maar dan een jong desem, ook wel madre genoemd. Voordeel: ze zijn bijna niet zuur. Ter versterking van de luchtige structuur wordt aan alle broden nog een heel klein beetje gist toegevoegd.

In het assortiment:
Pane-Maire multizaden donker met nigella, Pane-Maire Mais, Pane-Maire gebuild, Pane-Maire Tarwe Haver volkoren en Pane-Maire Spelt Zonnepit.

Brood van Nederlands graan 
Graan hoort bij Nederland en voor een gezonde bodem en de diversiteit is het een belangrijk gewas. Maar Nederlands graan heeft minder goede eiwitten om brood mee te bakken dan bijvoorbeeld Frans graan. Dat komt onder andere door het klimaat. Om met Nederlands biologisch dynamisch graan toch een heerlijk mals brood te bereiden hebben we een unieke methode ontwikkeld.
We breken de hele graankorrels en koken de granen zacht gedurende 3 uur. Ook dit is een voorverteringsproces en door het ontstaan van natuurlijke enzymen komt er veel smaak vrij.
Dit kookstuk mengen we met natuurdesem. Samen vormt dit 50% van het deeg! Zo wordt er veel vocht gebonden en wordt het brood heerlijk mals, voedzaam en blijft het meerdere dagen lekker.

In het assortiment:
Spelt vitaal, Rogge driehoek, Volkoren Rogge en Volkoren 1000 pittenbrood.

Bij Gimsel geloven we dat het altijd beter kan en daarom zijn we dagelijks met veel plezier met ons assortiment bezig. We zijn er trots op dat we samen met onze huisbakker dit nieuwe assor-timent hebben samengesteld. We helpen u graag een keuze te maken uit al dat lekkere brood dat op ons brood schap ligt te pronken.

01
sep
2020

Gimsel wint de 1e prijs voor beste bio drogist van Nederland!

Wauw, wat zijn we blij! Met behulp van al jullie stemmen én een hele enthousiaste jury, hebben we de 1e prijs in de wacht gesleept voor Beste Bio Drogisterij-afdeling van Nederland.

Hartelijk dank voor jullie stem en leuke positieve reacties!

Door corona duurde het iets langer maar het was het wachten méér dan waard. Dinsdag, 1 september zal de officiële overhandiging van de prijs plaatsvinden in onze winkel en daar gaan we natuurlijk een feestje van maken!

 

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.