zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

21
aug
2019

Doe mee met het plastic-dieet!

Yes! In september is het weer tijd voor het officiële Plasticdieet. Plastic wordt een steeds groter probleem; ieder jaar komt meer dan 4,7 miljoen ton plastic in de zee terecht. Dit leidt tot een miljoen dode zeevogels en 100.000 dode zoogdieren per jaar.

De voornaamste reden hiervoor is dat plastic niet vergaat: ieder stukje plastic dat ooit gemaakt is, is nog steeds op aarde. Best gek toch, dat het rietje dat je 3 minuten gebruikt eigenlijk nooit meer verdwijnt?

Wat is het plastic dieet?
De hele maand september staat in het teken van plastic-vrij(er) leven. Je probeert die maand dus zo min mogelijk of zelfs helemaal geen plastic te gebruiken. Zo wordt je je bewust van hoeveel plastic je normaal gebruikt én van hoe je dat kunt verminderen.

Kick-Off
De maand begint met een Kick-Off bij BlueCity. Een avond vol inspirerende sprekers, waarbij ook Roosmarijn Saat (directrice van Gimsel) haar verhaal zal doen. Zij zal vertellen waar je als ondernemer tegenaan loopt en hoe we bij Gimsel bewust kiezen voor minder plastic, bijvoorbeeld door gebruik te maken van alternatieven als maiszetmeel en papier.

Markt & Gimsel-box
Tijdens de Kick-Off vind je Gimsel ook op de markt. Bij de verschillende kramen kun je alles kopen wat je nodig hebt om je plastic-vrije maand door te komen. Gimsel heeft een speciale box samengesteld met verschillende handige producten, die is te koop op de markt en bij ons in de winkel.

Datum: Donderdag 5 september
Duur: 18:00 – 22:00
Waar: BlueCity
Entree: €9,-
Entree + vegan diner: €17,50

Bestel hier je tickets.

Het programma

18:00 – 19:30 inloop & vegan diner door Arabella Van Aartrijk & plastic-vrije markt

19:30 – Plastic. Wat is precies het probleem en wat is het effect op de natuur en het menselijk lichaam?

19:55 – Het plasticdieet. Hoe is het ontstaan en hoe houd je het vol? Door de initiators Het Zero Waste Project

20:15 – Plastic-vrije boodschappen. Hoe dan? Door Puurbezorgd

20:30 – Pauze & Plastic-vrije markt

20:45 – Je wilt meer doen, maar hoe? Hoe Project Schone Schie uitgroeide tot een internationale movement.

21:00 – Plastic in de supermarkt: waar loopt de ondernemer tegenaan. Door Roosmarijn Saat, directrice van Gimsel supermarkt Rotterdam

 21:20 – Hoe combineer je ondernemerschap & activisme, door duurzame webshop Ecomondo.

21:35 Borrel & Markt

 

08
aug
2019

Nieuw in ons assortiment: Superfoodguru sapjes

Eten als medicijn, daar geloven ze in bij Superfoodguru. Daarom maken ze lekkere koud geperste sappen. Deze groente en fruitsapjes zijn echte vitaminebommetjes. Vanaf 17 augustus vind je ze bij ons in het schap.

Wil je je gezondheid echt een boost geven? Bestel dan een complete detoxkuur. Op zaterdag 17 augustus zal Superfoodguru ook aanwezig zijn voor een demo. Kom je proeven?

Bij Gimsel vind je verschillende sapjes van Superfoodguru. Alle sappen zijn echt vers, er wordt geen gebruik gemaakt van pasteurisatie, hpp of bevriezen. De juices zijn gemaakt van unieke combinaties van groenten, fruit en verse kruiden. Je vindt de superfoodguru sappen in de koeling bij de kassa. Wil je een complete detox doen van meerdere dagen, bestel dan een pakket.

Hoe werkt de detox?
Je kunt kiezen uit een kuur van 3, 5 of 7 dagen. Gedurende die dagen drink je elke dag zes flesjes sap (in twee verschillende smaken) dit vul je aan met verse gemberthee en water. Je kunt jouw detoxpakket aanvragen bij de servicebalie in de winkel of contact opnemen via de mail of telefoon. Na aanvraag zijn de pakketten op zondag tussen 16:00 – 17:00 of op maandagochtend op te halen.

Pakketen en prijzen

Losse sappen
Feel the Beet | €4,50
Orange is the New Black | €4,50
Burningman | €4,50
Die Hard Green | €4,90

Detox pakketten
3 Day Juice Detox (mix) | €83,50
(Veggie cappucino, Feel the Beet, Pineapple Paradiso, Orange is The New Black, Burningman, Wild at Heart)

3 Day Juice Detox (green) | €87,10
(Slim Fit Fusion, Veggie Cappuccino, Sunrise to Moonshine, Tour de Deto, Die Hard Green, Burningman)

5 Day Juice Detox (mix) | €137,50
(Slim Fit Fusion, Veggie Cappuccino, Feel the Beet, Pineapple Paradiso, Orange is The New Black, Burningman, Wild at Heart, Kiwi’s don’t Kale my Vibe)

5 Day Juice Detox (green) | €143,50
(Slim Fit Fusion, Veggie Cappuccino, Sunrise to Moonshine, Tour de Detox, Die Hard Green,Burningman)

7 Day Juice Detox (mix) | €194,00
(Slim Fit Fusion,Veggie Cappuccino, Feel the Beet, Pineapple Paradiso, Orange is The New Black, Burningman, Wild at Heart, Kiwi’s don’t Kale my Vibe)

7 Day Juice Detox (green)
(Slim Fit Fusion, Veggie Cappuccino, Sunrise to Moonshine, Tour de Detox, Die Hard green, Burningman )

Meer info over de smaken vind je hier

 

08
mei
2019

Reactie naar aanleiding van RTL uitzending over onterechte verkoop bio producten

In de nieuwsuitzending van 7 mei stelt RTL op basis van hun eigen onderzoek dat er ‘in winkels (…) honderden producten onterecht worden verkocht met een biologisch label’.

Om biologisch te zijn moeten boeren en producenten aan veel verschillende eisen voldoen en dat is goed. Dit betekent echter ook dat een fout snel is gemaakt. De biologische wetgeving biedt bedrijven ruimte voor het verbeteren van fouten, zodat boeren niet direct hun certificaat verliezen. Bij herstel van hun afwijking mogen ze hun certificaat behouden. Ernstige overtredingen kunnen niet getolereerd worden. Die moet tot verlies van het certificaat leiden, waardoor de producten van dat bedrijf automatisch niet meer biologisch zijn.

De biologische sector groeit snel. Vooral beginnende biologische boeren en omschakelende boeren uit de gangbare landbouw maken relatief veel fouten, zo blijkt uit analyse van de betreffende dossiers. Fouten die de aandacht verdienen en dat betekent concreet dat de sector biologische beginners beter moet begeleiden. Daarnaast gaat Bionext (overkoepelende ketenorganisatie voor de biologische sector) met Skal (certificerings- en controle organisatie voor de biologische certificering) in gesprek om een vorm van transparantie in de keten te vinden die geen ruimte over laat voor ontoelaatbare fouten.

“Bij Gimsel kun je erop vertrouwen dat de boodschappen die je doet, betrouwbaar biologisch zijn”

 

Biologisch bij Gimsel.
Gimsel werkt nauw samen met een select aantal biologische boeren en vele leveranciers die al jaren achtereen bekend zijn met de biologische regelgeving en van wie wij met zekerheid kunnen zeggen dat de producten die zij leveren betrouwbaar biologisch zijn.

Bij ons hoef je je dus geen zorgen te maken. Mochten er nog vragen zijn dan kun je deze gerust mailen naar info@gimselrotterdam.nl, dan staan wij je graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Team Gimsel

Bron: Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector.

06
mei
2019

Nieuw in ons assortiment: Brood van Spirit!

We hebben een primeur!
Vanaf nu kun je bij ons terecht voor het heerlijk knapperige en huisgemaakte zuurdesembrood van Spirit!

De broden bestaan uit tarwebloem, volkoren tarwemeel en zelf gemaakt tarwedesem. Daarnaast zijn ze bereid met 100% biologische en hoogwaardige ingrediënten.

Hieronder zetten we de soorten even op een rijtje:

– Naturel: tarwebloem, speltbloem, tarwedesem, water, zout |
€ 5.99

– Tijgerbrood: tarwebloem, tarwedesem, volkoren tarwemeel, rijstbloem, zonnebloemolie, rietsuiker, water, zout | € 5.99

– Zaden & pitten: tarwebloem, volkoren tarwemeel, tarwedesem, tarwekorrels, pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten, zout, water | € 5.99

– Kaasbrood: tarwebloem, volkoren tarwemeel, tarwedesem, kaas (vegetarisch), maisgries, water, zout | € 6.99

– Walnoot-dadel: tarwebloem, tarwedesem, volkoren tarwemeel, dadels, walnoten, actieve gist, water, zout | € 5.99

– Olijfbrood: tarwebloem, tarwedesem, groene olijven, zwarte olijven, olijfolie, zwarte peper, zout, pesto (zongedroogde tomaat, basilicum, pijnboompitten, knoflook | € 6.99

– Chocolade-krenten (tijdelijk!): tarwebloem, tarwedesem, melkchocolade (39% cacao, cacaoboter, cacaobonen, rietsuiker, volle melkpoeder, sojalecithine), pure chocolade (60% cacao, cacaoboter, cacaobonen, rietsuiker, vanille, melk, sojalecithine), krenten, cacaopoeder | € 5.99

Het brood is beschikbaar in maar liefst zeven soorten, zo is er voor ieder wat wils! Daarom kun je nu zeven dagen lang, elke dag, een nieuwe smaak komen proeven! Kom je ook een kijkje nemen?

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.