zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Openingstijden avondklok

Onze openingstijden blijven ongewijzigd.

Nieuws

Info, tips & nieuws

De laatste weetjes en nieuwtjes over Gimsel vind je hier. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

22
jan
2021

Butcha: Wild Fermented Drinks uit Amsterdam

Butcha Kombucha wordt door Siewerd Nicolai en Jiri Brandt lokaal in Amsterdam gebrouwen. Deze jongens begonnen hun frisdrankavontuur toen ze zich realiseerden hoe moeilijk het was om intrigerende alcoholvrije dranken te vinden. 

Als chefs en culinaire enthousiastelingen zijn ze dol op fermentatie. Dus begonnen fermentatietechnieken te onderzoeken om een wilde smaakervaring te creëren. Siewerd en Jiri zoeken naar perfecte smaakcombinaties en ingrediënten om de juiste balans tussen zout, zoet, zuur en bitterheid in hun drankjes te vinden.

WAT IS KOMBUCHA?

Kombucha is een gefermenteerde, licht sprankelende thee die past bij de huidige tijdgeest waarin we gezondere keuzes proberen te maken over wat we eten en drinken. Alles wat gefermenteerd is, is meestal een verworven smaak, maar je darmen houden ervan.

Kombucha behoort tot de familie van zuurkool en kimchi. Een brouwsel bestaat meestal uit zwarte of groene thee, water, appelazijn, een symbiotische cultuur en suiker.

De symbiotische cultuur bestaat uit bacteriën en gist, ook wel bekend onder de afkorting SCOBY. De SCOBY is een levend organisme en is een enorme zoetekauw; het produceert allerlei goede bacteriën en heeft suiker nodig om te blijven groeien. Tijdens het fermentatieproces gebeurt er iets speciaals met die suiker. De suiker verandert in aminozuren, gist, enzymen, vitamine B en vitamine C. Daarom blijft er na fermentatie slechts een beperkte hoeveelheid suiker over in de drank.

3 SMAKEN: GINGER & KAFFIR LIME, BLOOD ORANGE & BERGAMOT, HOP & GRAPEFRUIT

De beschikbare smaken zijn Hop & Grapefruit – gebrouwen met eik, een snufje zeezout en oolong thee, Ginger & Kaffir Lime – gebrouwen met Szechuan peper en jasmijn thee en Blood Orange & Bergamot –met rode peper en earl grey thee.

Enjoy!

21
jan
2021

Okinawa mineralen van The Health Factory

Okinawa zeekoraalmineralen bevat in de basis calcium en magnesium in de natuurlijke verhouding van het lichaam 2:1, aangevuld met meer dan 76 essentiële en ionische mineralen en spoorelementen.

Het is het meest pure en natuurlijke mineraal- en spoorelementensupplement, afkomstig van Sangokoraal uit Okinawa, een eiland bij Japan. Het is het enige koraal, uit de 2500 soorten in de wereld, waarvan de minerale inhoud en de verhoudingen qua samenstelling vrijwel identiek is aan die van het menselijk bot. Chirurgen over de hele wereld gebruiken dit koraal zelfs voor bottransplantaties!

Okinawa zeekoraalmineralen hebben een aangetoonde biologische beschikbaarheid van 80% in 20 minuten! Calcium en magnesium zijn onmisbaar voor opbouw van gezond botweefsel en van groot belang bij goed functioneren van hart en bloedvaten. Mineralen en spoorelementen zijn essentieel voor opname van vitaminen. Ze bevorderen de prikkeloverdracht en daarmee de communicatie en uitwisseling van stoffen tussen en binnen de cellen. Ze dragen daarmee voor een belangrijk deel bij aan een evenwichtig energieniveau.

Calcium en magnesium behoren naast kalium tot de 3 meest ontzurende mineralen. Samen met het volledige spectrum werken ze zeer basenvormend en ondersteunend in het afvoeren van gifstoffen en kunnen dus ingezet worden bij klachten ontstaan door zuurvorming als jicht, verstoorde darmflora, gebitsproblemen en tal van andere gezondheidsklachten.

Uitgebreid onderzoek in Japan met deze mineralen heeft na een gebruik van 2,8 gram per dag gedurende 3 maanden verbeteringen laten zien bij: verhoogde bloeddruk, verhoogde triglyceriden – en cholesterolgehaltes, onregelmatige hartslag, hoofdpijn, angstklachten, agressie, stress, depressie, slapeloosheid en concentratieproblemen.

In poedervorm dus zeer geschikt voor kinderen en mensen met slikproblemen. Vrijwel smaak en geurloos.

Gebruik: 1 tot 3 gram per dag oplossen in water of sap. Onderhoud: 1 tot 2 gram (/maatschepjes)

Okinawa, zo zet je het in:

 • Naast een multivitamine of Greens product. Geen enkele multi bevat alle 80 mineralen en spoorelementen en ook te weinig calcium en magnesium. Perfecte aanvulling zo niet nodige aanvulling, ook voor kinderen als aanvulling voedingsstoffen, b.v. smoothie, sapje of yoghurt.
 • Maagzuur. Helpt direct en geeft geen disbalans zoals andere maagzuurremmers.
 • Als calcium of calcium/magnesium supplement. Tabletten hebben een opname van 4 tot 22%. Okinawa 80%.
 • Bij Tegen zwangerschapsmisselijkheid/vergiftiging en tegen spierkrampen.
 • Darmklachten> ontzurend voor darm, bloed en mondflora. Bevordert opname voedingsstoffen en maakt het milieu voor probiotica beter.
 • Gebitsproblemen> remineraliseren en basisch maken van mondflora, zodat zuren minder schade kunnen aanrichten. Maakt witter en helpt beginnende gaatjes herstellen.
 • Osteoporose> okinawa zeekoraal bevat dezelfde matrix als ons botmatrix en heeft een hoog opname percentage. Het perfecte middel om botten en tanden weer aan te sterken.
 • Gewrichtsklachten. Helpt om verkalking tegen te gaan.
 • Energieverlies door sporten, sauna, warm weer, Aanvullen van elektrolyten.

Ook goed om te weten:

Er wordt alleen gebruik gemaakt van koraal dat afgestoven is en op de zeebodem ligt.  Met dit proces wordt de zeebodem opgeruimd door een gecertificeerd bedrijf, oud wordt dus opgeruimd waardoor nieuw koraal de mogelijkheid krijgt om weer aan te groeien. Zo wordt er dus ook een mooi groei proces in stand gehouden, dit alles met respect voor de zee, zeeleven en natuur. Okinawa ligt in de blue zone. Dit is een stuk oceaan wat nog helemaal vrij is van invloeden van de westerse wereld.  Helemaal puur en schoon. Vandaar datde mineralen ook onbewerkt worden aangeboden.

12
jan
2021

Begin het jaar goed met de overstapweken

Heb jij duurzame en groene voornemens voor het nieuwe jaar? Kiezen voor biologisch betekent rekening houden met natuur en dier, geen chemische toevoegingen in je eten en groenten en fruit op je bord die met wortels in de grond hebben gestaan. En nog zoveel meer.

Begin het jaar goed en probeer ook eens (nieuwe) biologische producten tijdens de Overstapweken. In de komende weken laten we op onze social media kanalen door verschillende posts en onderbouwende artikelen van een aantal producten zien waarom biologisch een logische keuze is.

Blijf op de hoogte via Instagram, Facebook én Biolekkervoorje.nl 

06
jan
2021

Een exclusief cadeau voor onze Groenpashouders

Met de Groenpas investeer je niet alleen in een groener Gimsel, maar ook in een groenere planeet! In 2021 hebben wij er een hoop nieuwe Groenpashouders bij gekregen, iets waar wij heel trots op zijn!

Poen voor groen
Bij Gimsel geloven we dat het natuurlijk beter kan. Ook in onze winkel en jij kunt daarbij helpen. Investeer € 100,- en ontvang een jaar lang de Groenpas en 9% korting op al je aankopen. Die negen procent korting is eigenlijk belasting van de overheid. Maar belasting op producten die de planeet juist minder belasten, dat vinden wij niet kloppen. Daarom nemen wij die negen procent voor onze rekening als jij in ons investeert. Dus daar kun jij dan weer je voordeel uit halen. De pas geeft al vanaf € 22,- per week aan boodschappen voordeel. Meer groen voor minder poen dus.

In 2020 hebben wij weer een aantal hele mooie stappen kunnen zetten zoals met de campagne “Geen Etiketten Checken” waarmee we onze consumenten uitnodigden om het volledige bio-assortiment te leren kennen zonder dat zij zich zorgen hoefde te maken over chemicaliën of schadelijke toevoegingen óf het mogelijk maken van Zero Waste tappen op de bulkafdeling, door je eigen voorraadpot mee te nemen naar de winkel!

Maar ook in de jaren ervoor hebben we niet stilgestaan, lees onze historie van de afgelopen jaren hier.

Een opvouwbare shopper cadeau
Als dank voor de toewijding en investering hebben wij voor alle Groenpashouders een cadeautje klaarliggen bij de servicebalie. Een handzame shopper, gemaakt van 100% gerecyclede petflessen en voorzien van een mooie Gimsel boodschap. Deze shopper is gratis af te halen tot en met februari 2021 op vertoon van de groenpas (maximaal 1 tas per persoon).

Heb je geen groenpas? niet getreurd! Vanaf maart zijn de shoppers te koop in Gimsel!

Wil jij in ons investeren?
Dat kan heel gemakkelijk door naar deze pagina te gaan. Als je dat wilt, dan alvast namens al onze medewerkers, boeren, bloemen en bijen: bedankt!

 

01
dec
2020

Maatregelen Gimsel betreft het coronavirus

Voor een fijne en veilige winkelervaring vragen wij graag even uw aandacht:

 • Het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes is wettelijk verplicht. Kinderen tot en met 13 jaar en klanten die wegens medische redenen geen mondkapje kunnen dragen zijn uitgezonderd.


  Hoe het werkt in de winkel:
  We vragen klanten zonder mondkapje of ze er een bij zich hebben en om deze bij een volgend bezoek wél te dragen. Wij weigeren echter geen klanten zonder mondkapje. Indien een klant aangeeft om medische redenen geen kapje te kunnen dragen, dan nemen wij dat aan. Mocht een andere klant hier een opmerking over maken dan horen wij dat graag. Wij streven naar een prettige winkelervaring voor ál onze klanten.

  Wearing a face mask in a public space is mandatory, except for children under 13 and customers who cannot wear a mouth mask for medical reasons are exluded.

  How it works in store:
  We ask our customers if they have a mouth mask and, if they don’t have one, to wear it on their next visit. However, we do not refuse customers without a mask. If a customer indicates that he cannot wear a mask for medical reasons, we will accept this. If another customer makes a comment about this, please let us know. We strive for a pleasant shopping experience for all of our customers.

 • Houd minimaal 1.5 meter afstand tot elkaar én ons personeel.
  Keep a minimum distance of 1.5 meters from other customers and our staff
 • Graag uw handen reinigen met onze huisgemaakte hygiëne spray, te vinden bij de (hoofd)ingang.
  Please disinfect your hands with our hygiene spray. This can be found at the (main) entrance.
 • Het gebruik van een winkelwagen is verplicht, hierbij geldt per persoon 1 winkelwagen.
  The use of a shopping trolley is mandatory, 1 shopping trolley per person.
 • Er kunnen max. 30 klanten tegelijkertijd boodschappen doen bij Gimsel.
  Up to 30 customers can shop at Gimsel at the same time.
 • Betreed de winkel alleen.
  Enter the store alone.
 • Betaal bij voorkeur met uw pinpas of telefoon.
  Preferably pay by phone or debit card.

Hartelijk dank voor uw begrip & medewerking!
Thank you for your understanding & cooperation!

Team Gimsel

 

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.