zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gimsel Academy

Leuk hoor, die schorseneren in de winter, maar wat kun je ermee? De kookcursussen van Gimsel Academy leren je met natuurproducten te koken en zo bij te dragen aan je eigen gezondheid.

Verander de wereld, begin in de keuken!
Gimsel Academy is in 1984 gestart als het Oost West Centrum Rotterdam en organiseert cursussen en opleidingen op het gebied van een natuurlijke lifestyle. Het cursus- en opleidingsaanbod brengt je in contact met het yin-yang kompas die je inspireren gebruik te maken van de krachten die al in de natuur aanwezig zijn. We zijn in onze voedselvoorziening afhankelijk van de natuur en zien de plantenwereld als onze voorraadschuur.

Koken met Moeder Natuur
Alle kookcursussen leren je op een simpele en toegankelijke manier een gezond voedingspatroon aan te meten. Een aantal voedselgroepen staan aan de basis van een gezond voedingspatroon en vormen samen de belangrijkste laag van de voedselpiramide: volle granen, peulvruchten, groente en fruit. Deze voedingsmiddelen komen rechtstreeks uit de natuur, zijn onbewerkt en hebben alle essentiële voedingsstoffen in zich voor een gezond lijf.

Basiscursus koken met natuurvoeding
Ben je nog een beetje een groentje in de wereld van biologisch eten en koken? Deze basiscursus laat je kennismaken met alle producten uit de natuurvoedingskeuken. Want wat houdt natuurvoeding eigenlijk in? Hoe smaakt het? En hoe zet je met plantaardige ingrediënten een feestje op tafel? Je ontdekt het in zeven demonstratie-kooklessen. Waarin héél, echt heel veel geproefd gaat worden. Eet smakelijk!

En dat is nog niet alles
Naast deze kookcursussen biedt Gimsel Academy ook cursussen en workshops waarin je leert koken voor je baby of waarin je met ingrediënten je eigen darmen leert versterken. Ook zijn er kruidenworkshops en excursies waarmee je niet de keuken in- maar uitgaat. Je leert zo de wereld van de wilde groenten en kruiden kennen en heerlijke gerechten hiermee klaarmaken.

Beroepsopleidingen
Wil je je verder verdiepen in de wereld van natuurvoeding en macrobiotiek? Bij Gimsel Academy kun je een volwaardige 3- of 4-jarige opleiding volgen tot Natuurvoedingskok of Natuurvoedingstherapeut. Naast de praktijk van het koken wordt er binnen de beroepsopleidingen ook ruim aandacht besteed aan de theoretische achtergronden van natuurvoeding (HBO-niveau). De oosterse en westerse voedingsinzichten komen ruimschoots aan bod. Daarnaast is er ruimte voor praktijkvoering, waarbij je praktische informatie krijgt over; horeca en grootkeuken en voor de beroepsgroep relevante organisatie en regels.

www.gimselacademy.nl

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.