zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

afdeling

Droogwaren

Van glutenvrij meel tot tomatensaus en van gedroogde linzen tot olijfolie: alles wat niet in je bewuste keukenkastje mag ontbreken en nog veel meer, vind je op onze afdeling droogwaren.

Op voorraad
Heb je even? Droogwaren is namelijk onze meest omvangrijke afdeling. Je vind er oliën, azijn, schoonmaakmiddelen, gedroogde peulvruchten, glutenvrije koekjes, allerlei granen zoals spelt, couscous, kamut, parelgerst, snoep met natuurlijke zoetstoffen, kruiden en specerijen. Maar ook superfoods als gojibessen en rauwe cacao. Voor wij besluiten iets aan de winkelvoorraad toe te voegen, beoordelen en proeven we eerst alles zelf om zeker te weten dat het niet alleen dichtbij de natuur staat qua ingrediënten, maar ook lekker is.

Raw en super
Bij Gimsel vind je een ruime keuze aan voedsel dat niet gekookt, gestoomd, gebakken, gefrituurd of op een andere manier verhit is tot boven een temperatuur van zo’n 40 graden Celcius. Zo blijven de voedingsstoffen behouden en krijg je er extra energie van. Rauwe honing bijvoorbeeld. Of neem de ongebrande en koudgemalen chocolade van Lovechock. Liefde op het eerste gezicht!

Dan onze superfoods.
In principe kun je alles verheffen tot superfood, maar wij vinden voedsel dat mens, dier en planeet voedt pas écht super. Al zijn we natuurlijk extra trots op de producten die nog net iets voedzamer zijn dan de rest: ongeroosterde hazelnoten, chiazaad, gojibessen en quinoa. Supervoedzaam én superlekker.

Groeten uit Japan.
Gedroogde wakame, umeboshi azijn en shiitaké, maar ook kant-en-klare misosoep en gepickeld shisoblad, smaakmaker tamari en natuurlijke gelatinevervanger agar agar. En wat dacht je van sushimatjes, gemberraspen en stoommandjes? Al het lekkers en goeds uit Japan is bij ons goed vertegenwoordigd door Lima, Terrasana en Muso. Je vindt de Japanse producten vlakbij de kassa’s tegenover de schoonmaakmiddelen.

Natuurlijk beter?
Al onze droogwaren zijn puur natuur. Zelfs onze ecologische schoonmaakmiddelen reinigen je huis zonder de wereld te verontreinigen. En wie zegt dat puur natuur niet goed blijft in je keukenkastje? Neem de pesto van Artigiana Genovese bijvoorbeeld. Niet gepasteuriseerd en toch lang houdbaar dankzij wat extra zout.

Ook beter voor jou!
Veel van onze droogwaren bieden je een perfecte basis voor een volwaardige maaltijd. Voeg er wat verse groente en fruit aan toe en klaar ben je. Simpel én gezond. Want zoals je van ons gewend bent, nemen we alleen natuurlijke producten zonder synthetische of schadelijke toevoegingen op in ons assortiment.

In de winkel.
De producten van onze afdeling droogwaren vind je op verschillende plekken in de winkel. Meteen links naast de ingang alle potten, pasta’s en granen met of zonder superfruits. Een stukje verder rechts de oliën en blikken. Vervolgens links de hoek om: schoonmaakmiddelen, noten, gedroogde bessen en snoepgoed. Naast de repen pure- en melkchocolade vind je de rauwe varianten. Middenin de winkel, bij de cosmetica, liggen de tarwegras-, spirulina- en andere gezonde poeders klaar voor je smoothie. En helemaal achterin de winkel vind je crackers en toastjes. Niet toevallig in de buurt van de kaasjes. De Japanse hoek ligt vooraan in de winkel, links bij de kassa’s.

Al geproefd?
Onze excuses. Bij Gimsel maken we het je elke dag erg lastig om te beslissen wat je op je brood moet doen. Want ga je voor amandelpasta of voor fruitige bosbessenjam? Of toch voor dit zeewiertartaartje van Algoplus? Gemaakt van 47% zeewier, rijk aan vitamine B12, jodium en ijzer en dankzij de toevoeging van augurken, olijfolie en kappertjes erg smakelijk op de boterham.

Heb je een vraag over droogwaren? Stel ze aan jacqueline :

Leverancier uitgelicht

5 vragen aan: Jojanneke Leistra van Superfoodguru

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in gezonde voeding?
Die interesse had ik eigenlijk van nature, van jongs af aan. Toch is het lang bij een hobby gebleven. Ik heb facility management gestudeerd en kunstacademie gegaan. In mijn vrije tijd sportte ik veel en deed ik aan yoga, ook las ik veel over gezonde voeding. Op vakantie in Bali dronk ik voor het eerste een tarwegrassapje. Daar ontdekte ik allemaal nieuwe dingen zoals superfoods en rawfood. Door die reis heb ik besloten om een opleiding tot natuurvoedingsadviseur te gaan doen.

Wat is je eigen ervaring met detoxen?
De eerste keer was het een spannende ervaring. Ik heb mezelf toen in het diepe gegooid door meteen een kuur van zeven dagen te doen. Ik dacht dat het niet makkelijk ging worden en dat ik me flauw zou voelen. Nu weet ik dat dat niet gebeurt, je krijgt gewoon genoeg voedingsstoffen en vezels binnen. Ik raad mensen aan om rustig te beginnen en voor te bereiden met ons (gratis) ebookje. Gewoon starten met een kuur van drie dagen en ook van tevoren al afbouwen met dingen als koffie en vlees.

Wat is jouw favoriete sapje?
‘Burning man’ is mijn favoriet. Een sapje met gember, sinaasappel, kurkuma, citroen en zwarte peper. Het is gebaseerd op een gembershot. Door er fruit aan toe te voegen, is dit een milde versie geworden. Bij het samenstellen van smaken letten we erop dat het een optimaal superfoodsapje is. Zo kan het toevoegen van peper de opname van kurkuma versterken. Maar mensen moeten het natuurlijk ook lekker vinden, daarom is het altijd even zoeken naar de juiste smaakbalans.

Welke foodtrends houd jij in de gaten?
Ik ga regelmatig op citytrip naar steden als Barcelona, Parijs en Berlijn. Vooral de toenemende belangstelling voor vegan valt me op. Zelfs in een stad als Parijs, waar mensen toch dol zijn op kaas, vind je steeds meer vegan aanbod. Veganisme krijgt steeds meer aandacht in de media. Mensen ontdekken dat het niet saai hoeft te zijn. Je wordt niet meer zo snel raar aangekeken als je vegan eet. De rawfoodtrend is nog kleiner, maar vind ik ook interessant, vooral vanwege het gezondheidsaspect. Dit is een trend die vooral in Londen leeft.

Kun je wat meer vertellen over jullie bijzondere verpakking?
We hebben als eerst een composteerbaar sapflesje ontwikkeld. Daarvoor hebben we een eigen mal laten maken. De flesjes worden gemaakt van 100% suikerriet, een duurzaam materiaal dat gewoon bij het gft kan. We willen hiermee een statement maken; ik vind dat een vers product in een composteerbare verpakking thuishoort. Al is dit soort verpakking niet voor alle producten een optie. Na een aantal weken kan het zuurstof door gaan laten, dat is een probleem voor de houdbaarheid. Maar omdat onze producten vers en beperkt houdbaar zijn is dat geen probleem.

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.