zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

afdeling

Droogwaren

Van glutenvrij meel tot tomatensaus en van gedroogde linzen tot olijfolie: alles wat niet in je bewuste keukenkastje mag ontbreken en nog veel meer, vind je op onze afdeling droogwaren.

Op voorraad
Heb je even? Droogwaren is namelijk onze meest omvangrijke afdeling. Je vind er oliën, azijn, schoonmaakmiddelen, gedroogde peulvruchten, glutenvrije koekjes, allerlei granen zoals spelt, couscous, kamut, parelgerst, snoep met natuurlijke zoetstoffen, kruiden en specerijen. Maar ook superfoods als gojibessen en rauwe cacao. Voor wij besluiten iets aan de winkelvoorraad toe te voegen, beoordelen en proeven we eerst alles zelf om zeker te weten dat het niet alleen dichtbij de natuur staat qua ingrediënten, maar ook lekker is.

Raw en super
Bij Gimsel vind je een ruime keuze aan voedsel dat niet gekookt, gestoomd, gebakken, gefrituurd of op een andere manier verhit is tot boven een temperatuur van zo’n 40 graden Celcius. Zo blijven de voedingsstoffen behouden en krijg je er extra energie van. Rauwe honing bijvoorbeeld. Of neem de ongebrande en koudgemalen chocolade van Lovechock. Liefde op het eerste gezicht!

Dan onze superfoods.
In principe kun je alles verheffen tot superfood, maar wij vinden voedsel dat mens, dier en planeet voedt pas écht super. Al zijn we natuurlijk extra trots op de producten die nog net iets voedzamer zijn dan de rest: ongeroosterde hazelnoten, chiazaad, gojibessen en quinoa. Supervoedzaam én superlekker.

Groeten uit Japan.
Gedroogde wakame, umeboshi azijn en shiitaké, maar ook kant-en-klare misosoep en gepickeld shisoblad, smaakmaker tamari en natuurlijke gelatinevervanger agar agar. En wat dacht je van sushimatjes, gemberraspen en stoommandjes? Al het lekkers en goeds uit Japan is bij ons goed vertegenwoordigd door Lima, Terrasana en Muso. Je vindt de Japanse producten vlakbij de kassa’s tegenover de schoonmaakmiddelen.

Natuurlijk beter?
Al onze droogwaren zijn puur natuur. Zelfs onze ecologische schoonmaakmiddelen reinigen je huis zonder de wereld te verontreinigen. En wie zegt dat puur natuur niet goed blijft in je keukenkastje? Neem de pesto van Artigiana Genovese bijvoorbeeld. Niet gepasteuriseerd en toch lang houdbaar dankzij wat extra zout.

Ook beter voor jou!
Veel van onze droogwaren bieden je een perfecte basis voor een volwaardige maaltijd. Voeg er wat verse groente en fruit aan toe en klaar ben je. Simpel én gezond. Want zoals je van ons gewend bent, nemen we alleen natuurlijke producten zonder synthetische of schadelijke toevoegingen op in ons assortiment.

In de winkel.
De producten van onze afdeling droogwaren vind je op verschillende plekken in de winkel. Meteen links naast de ingang alle potten, pasta’s en granen met of zonder superfruits. Een stukje verder rechts de oliën en blikken. Vervolgens links de hoek om: schoonmaakmiddelen, noten, gedroogde bessen en snoepgoed. Naast de repen pure- en melkchocolade vind je de rauwe varianten. Middenin de winkel, bij de cosmetica, liggen de tarwegras-, spirulina- en andere gezonde poeders klaar voor je smoothie. En helemaal achterin de winkel vind je crackers en toastjes. Niet toevallig in de buurt van de kaasjes. De Japanse hoek ligt vooraan in de winkel, links bij de kassa’s.

Al geproefd?
Onze excuses. Bij Gimsel maken we het je elke dag erg lastig om te beslissen wat je op je brood moet doen. Want ga je voor amandelpasta of voor fruitige bosbessenjam? Of toch voor dit zeewiertartaartje van Algoplus? Gemaakt van 47% zeewier, rijk aan vitamine B12, jodium en ijzer en dankzij de toevoeging van augurken, olijfolie en kappertjes erg smakelijk op de boterham.

Heb je een vraag over droogwaren? Stel ze aan jacqueline :

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.