zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

afdeling

Kaas

Zeg eens kaas! Op onze kaasafdeling doen ze niet anders, daar gaat het alleen maar over kaas, kaas, kaas. Onze monden lopen over van de ruim 150 soorten die we hebben.

150 soorten kaas
Jonge kaas en oude kaas. Kaas van Italië tot Gouda. Traditioneel of vegetarisch gestremd. Van Remeker, Mariënwaerdt of Bastiaansen. Voor de fijnproevers: Parmegiano Reggiano. Kazen met wit, rood en blauwe schimmelculturen. Zachte roombrie en stevige Roquefort. Kaas van koemelk, geitenmelk en schapenmelk. Zelfs kaas zonder melk! Stuk voor stuk biologisch en lekker op broodje of plankje.

Natuurlijk beter?
Bij al die tientallen soorten biologische kaas wordt geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. En omdat er minder koeien per m2 gras grazen, is er geen sprake van een mestoverschot. De mest die de koeien produceren, is namelijk genoeg om het land vruchtbaar te houden. Dat houdt de natuurlijke kringloop in stand.

Ook beter voor jou!
Biologische melkproducten bevatten een hoger gehalte aan gezonde voedingsstoffen. Maar bovenal is kaas gemaakt van biologische melk superlekker, mede doordat de kaasboer zijn ambacht perfect verstaat. Een waarheid als een koe.

Al geproefd?
Maak kennis met Bastiaansen jong belegen. Dit 50+ kaasje is gemaakt van koemelk en 1,6% zout. Een Gouds type van twee maanden oud. We horen je denken: zó jong en nu al een EKO-keurmerk? Ja, écht.

Heb je een vraag over kaas? Stel ze aan Astrid :

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.