zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Pinksteren

Gimsel is tijdens Pinksteren gesloten | Gimsel is closed during Pentecost

afdeling

Groente & Fruit

Van aardbeien tot zilverstelen: onze groente- en fruitafdeling is voorzien van het hele alfabet. Soms radijsjes en dan weer raapstelen. Net wat het seizoen te bieden heeft. Wel altijd met de ‘b’ van bio.

A tot Z
Naast de vertrouwde bonen en kolen, vind je bij ons ook kiemgroenten als taugé, alfalfa en sterrenkers. Zelfs ‘vergeten groente’ liggen bij ons in het schap, want al zijn ze onbekend, ze zijn ook ongekend lekker! Denk aan topinamboer, wilde spinazie en schorseneren. Onze medewerkers delen graag een recept met je.

Natuurlijk beter?
Zoveel mogelijk in de buurt geteeld en passend bij het seizoen. Dus zonder de hulp van gestookte en verlichte kassen in de winter en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Om de natuur te helpen vervroegen of verlaten de boeren de oogst of teelt een beetje. Dat betekent ook dat we niet altijd alles in de schappen hebben. Eten wat het seizoen schaft. Lekker gevarieerd.

Ook beter voor jou!
Groente en fruit eten is goed voor je. Punt. Maar biologische groente en fruit helemaal. Onbespoten, vol mineralen en ook nog eens langer houdbaar. In de zomer besproeien we de bladgroente zelfs met water om ze langer in conditie te houden. Geen afval in je lijf dus. En ook minder in de (groene) container.

In de winkel
Vertel het niet tegen de andere afdelingen, maar de groente- en fruitafdeling is ons paradepaardje. Hij ligt niet voor niets helemaal bij de ingang van de winkel. Iedere ochtend worden daar de schappen gevuld met de kleurrijkste producten van het land. Alles is per stuk te koop. Maar sla gerust in voor de hele familie!

Al geproefd?
Met de Growkit van Rotterzwam kweek je heerlijke oesterzwammen op je eigen koffiedik! Zo geef je dit restproduct een nieuwe bestemming. Een enorme koffieleut hoef je niet te zijn, want je werkt met kleine hoeveelheden koffie. Je kunt aan de slag met koffie uit de percolator, snelfiltermaling, senseopads en espressomachine. Leuk en lekker!

Heb je een vraag over groente & fruit? Stel ze aan Tom :

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.