zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

afdeling

Vis & Zeegroenten

Mmm! Mosselen. Zalm. Verse zeewier. En salades met allerlei soorten vis. Neem een kijkje op onze visafdeling en je proeft de zilte zee al in je mond.

Zonder nare nasmaak, want alles is fairtrade en duurzaam gevangen.

Vangen!
Vissalades van Bioverde, biologische zalm, mosselen, haringen en heerlijke rolmopsen met het Duitse keurmerk van Bioland. Oh ja: en zo’n 9 soorten verse zeewieren, van broodbeleg tot tapenade en van pasta tot dressing. Wat je ook wilt vangen in je mand of kar, het kan verantwoord in onze winkel.

Natuurlijk beter?
We werken met visleveranciers die MSC-gecertificeerd zijn. Dat betekent dat de vissen, zeevruchten en -groenten gevangen en gekweekt zijn met liefde en respect voor de zee en al haar dieren. De haringen van onze rolmopsen bijvoorbeeld zijn niet gekweekt, maar gevangen door kleine, duurzame vissersboten die werken met staande wanten: een ouderwetse techniek die zorgt voor nauwelijks bijvangst. Zo uit de zee, dus ook zonder antibiotica en chemicaliën. Onze leveranciers werken bovendien samen met kleine zelfstandige vissers en stimuleren zo een eerlijke handel. Op land én op zee.

Ook beter voor jou!
Zonder antibiotica en andere toevoegingen, blijft er extra veel vis voor jou over. Onze biologische zalm is dan misschien wel gekweekt, maar krijgt extra veel bewegingsvrijheid en eet alleen biologische groente en granen. Zit dus vol vitamine A, D, B12 en omega-3 vetten. En, onze verse zeewieren lijken misschien slappe plantjes, maar het zijn echte krachtbommetjes vol mineralen als magnesium, ijzer en calcium. Wist je bijvoorbeeld dat wakame 10 keer zoveel calcium bevat als melk? Plantpower, noemen we dat.

In de winkel
Al dit lekkers en verantwoords uit de zee vind je achterin naast de kaasafdeling. Gedroogde zeegroenten vind je in de Japanse hoek in de winkel.

Al geproefd?
De biologische mosselen van Krijn Verwijs met MSC- en SKAL-certificaat kun je vanaf medio juli tot medio maart in onze winkel krijgen. De mosselen zijn uit Ierse wateren gevist door duurzame mosselkotters en met de hand ontdaan van pokken en baarden. Wat jij ermee doet is aan jou: koken of bakken, met wijn of met knoflook.

Heb je een vraag over vis & zeevruchten? Stel ze aan Astrid :

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.