zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

afdeling

Zuivel & Vleesvervangers

Niet alleen onze melk is goed voor elk, óók onze yoghurt, eieren, vleesvervangers en boter zijn goed voor iedereen. Inclusief dier en planeet.

Vega en megaveel
Of je nu houdt van vol, halfvol of mager, bij Gimsel vind je zuivel naar ieder z’n smaak. Melk, kwark, yoghurt en boter. Van de koe, van de geit of van sojabonen. We hebben kakelverse eitjes die je kunt koken, bakken of roeren. Maar ook seitan, tempeh en groenteburgers. Voor vegetariërs, flexitariërs of avonturiers.

Natuurlijk beter?
Onze zwart-wit gevlekte producenten produceren de lekkerste biologische melk als ze veel naar buiten gaan. Minimaal 120 dagen per jaar grazen de koeien van weilanden waar geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen.

Onze hennetjes zetten graag de bloemetjes buiten, want met de hanen scharrelen ze rond in heuse harems. Naast eieren produceren ze ook mest, die de grond van de biologisch-dynamische boerderijen weer vruchtbaar houdt. En daar voelt het milieu zich kiplekker bij.

Zo ook met onze vleesvervangers op basis van tofu, seitan of soja. Het produceren van vlees of vleesvervangers met veel zuivel (kaas of melk) is namelijk ontzettend belastend. Een dagje zonder vlees of zuivel scheelt veel uitlaatgassen en water.

Ook beter voor jou!
Een gebakken eitje en een glas melk smaken beter zonder hormonen en antibiotica. Want niet alleen jij eet biologisch: ook de kippen en koeien die je eten gemaakt hebben. En wat dacht je ervan om ‘s avonds een vegetarische loempia of groenteburger te eten? Je lichaam kan prima een dineetje zonder vlees.

In de winkel.
Al dit gezonds en lekkers vind je in de koeling in het midden van de winkel, tegenover het grote schap broodbeleg. Daar liggen ook de vleesvervangers, in een aparte koeling.

Al geproefd?
Seitan vervangt niet alleen vlees, het laat je vlees zelfs vergeten. Want: hartig en voedzaam, met 22% plantaardige eiwitten, vrij van cholesterol, licht verteerbaar en snel klaar. Eh, vlees, wat was dat ook alweer?

Heb je een vraag over zuivel en vleesvervangers? Stel ze aan tom :

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.