zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

afdeling

Koffie & Thee

Met meer dan 15 verschillende soorten koffie en meer dan 250 thee varianten, maak je van ieder moment een moment om bewust te genieten.

Medium of donker gebrand. Grof- of fijngemalen. Uit Honduras of Ethiopië. Van Sidamo, Blue Mountain of Santa Rosa. Gimsel heeft koffie voor ieder kopje.

Net zoals jij het drinkt
Ook qua thee kun je alle kanten op. Wit, zwart of groen. In een zakje of los. Kruidig van Yogi of verfrissend van Pukka. Of mix je eigen unieke melange met thee van Het Blauwe Huis. En natuurlijk hebben we ook de klassieker uit de antroposofie: Sterrenmix. Nog altijd even hartverwarmend.

Natuurlijk beter?
Net als alles in de winkel, is ook de koffie en thee biologisch en fairtrade. Zo koopt SUN Coffee hun koffiebonen van over de hele wereld in voor een rechtvaardige prijs en brandt ze vervolgens eigenhandig in Nederland.

Ook beter voor jou!
Zuivere koffie, zuivere thee en een zuiver geweten. Want bij ons weet je zeker dat alles biologisch is en dat de koffie- en theeboeren de prijs krijgen die ze verdienen. Dat is pas echt een lekker bakkie troost.

In de winkel

Koffiebonen kun je per gram kopen en malen in verschillende standen: voor snelfilters, espressoapparaten of voor de cafetière.
Thee neem je mee in doosjes, zakjes, of los. Zo kun je steeds weer een andere koffie- of theevariant uitproberen.

Al geproefd?
De Numi Gunpowder groene thee is dubbelgroen. Want: biologisch, zonder toevoeging van oliën of smaakstoffen, direct gekocht van de boer, altijd vers en uit het seizoen, koosjer en halal. En dat alles in composteerbare zakjes.

Heb je een vraag over koffie & thee? Stel ze aan jacqueline :

Leverancier uitgelicht

5 vragen aan: Hsiu-Li Yeh van Yeh Tea

Hoe is jouw liefde voor thee ontstaan?
Dat komt eigenlijk door mijn vader, die was altijd geïnteresseerd in thee. Als we op vakantie waren, nam hij thee mee naar huis en ook als hij in China naar familie ging, moest er thee meekomen. Yeh is ontstaan nadat mijn vader is overleden. Ik wilde iets doen ter nagedachtenis van hem. Ik ben opgeleid tot productontwerper aan de TU Delft. Ik heb toen zelf een servies ontworpen waarin ik bloemen heb verwerkt waar hij gek op was. Voor mij was dat niet compleet zonder thee, en die thee is goed gaan lopen. Zelfs zo goed dat het bij Harrods en de Bijenkorf lag.

Waar haal je de inspiratie voor die mooie verpakkingen vandaan?
Het tinnetje is bedacht om makkelijk mee te kunnen nemen, daarom heeft het ook een schroefdop. Doordat het plat is, kan het ook makkelijk door de brievenbus. De illustraties op de bovenkant maak ik zelf, die zijn meestal geïnspireerd op de thee en ingrediënten die erin zitten. Voor de nieuwe smaken ben ik met andere vormen gaan experimenteren, de verpakking van de Kenya theeën zijn een echte kleurenexplosie en geïnspireerd op de big five.

Hoe zorg je voor de hoge kwaliteit die jullie thee heeft?
Ik heb zelf de ingrediënten gesourced, maar na een tijdje werd het te veel om alles zelf te doen, nu werk ik samen met een Duitse partij die de kwaliteitscontrole doet. Echt goede kwaliteitsthee kan heel duur zijn. Dus ik kijk goed naar de prijskwaliteitsverhouding. Mijn doel is om goede thee bereikbaar te maken voor de gewone Hollander. Op dit moment is matcha populair, een Japanse poederthee. Die kan duurder zijn dan goud. Ik heb daarom normale matcha en premium matcha in de collectie. Zo kunnen mensen makkelijker kennismaken.

Wat moeten mensen echt weten over thee?
Dat thee nog steeds voor een groot deel met de hand wordt geplukt. Thee is echt een product waar heel veel liefde in gaat. Dan is het zo zonde als je weet dat een zakje vaak na een keer dompelen de prullenbak in gaat. Van mijn losse thee kun je een paar keer thee zetten. In mijn jeugd waren er niet eens zakjes in huis. Mijn vader zette thee in een oude pindakaaspot, daar deed hij ‘s ochtends jasmijnparels in waar hij de hele dag van dronk, hij vulde de pot gewoon steeds met warm water.

Welke smaak is jouw favoriet?
Ik houd erg van jasmijnthee. Een parel bestaat uit een of twee theeblaadjes. Ik vind het echt een heel lekkere smaak. Jasmijnthee was de eerste smaakjesthee die werd gedronken. In de eerste eeuw na christus werd ontdekt dat je thee kunt mengen met Jasmijnblaadjes. Pas zo’n 500 jaar later begon Lipton met het introduceren van andere smaken. Jasmijnthee is ook een van de meest gedronken theeën, in Aziatische landen wordt het de hele dag door gedronken, zelfs bij het avondeten.

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.