zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

afdeling

Bier & Wijn

Oprecht proosten op de toekomst en je gezondheid met onze biologische wijnen, bubbels en bieren. Oh, vergeet de port en saké niet!

Een wereld aan wijn en bier
We hebben wijn uit Frankrijk, Chili, Spanje, Italië, Argentinië, Zuid-Afrika… Er zijn een aantal wijnen om voor om te fietsen, want: goed én goedkoop. Er is wijn zonder sulfiet en zelfs wijn van honing en kruiden. De keuze is reuze. Dat geldt ook voor onze bieren. Nederlandse en Belgische prachtbieren, van brouwers die hun ambacht verstaan.

Natuurlijk beter?
Alles in de flessen en flesjes is biologisch. Soms zelfs biologisch-dynamisch. De druiven in onze wijnen hebben dus veel natuurlijk zonlicht en alle tijd gekregen om op smaak te komen. Het bier is met de hand en veel liefde gebrouwen. Zó lekker, daar valt niets meer aan toe te voegen. En zeker geen kunstmatige smaakstoffen of bestrijdingsmiddelen.

Ook beter voor jou!
Wijnen van onbespoten druiven en bieren van pure ingrediënten smaken niet alleen beter, ze bevatten geen troep en zijn dus ook beter voor je lijf. Als je er niet te veel van drinkt, natuurlijk. Want tegen een kater kan zelfs Moeder Natuur niet op.

In de winkel
Achterin de winkel ligt onze schat aan bier en wijn verstopt. De gelukkige vinder zal als eerst onze Neleman wijnen ontdekken. Voel je vervolgens vrij om rustig rond te neuzen tussen onze wijnranken. Schappen, bedoelen we. Alsof je op vakantie bent.

Al geproefd?
Mama mia! De Riva Moretta Prosecco di Valdobbiadene D.O.C. van Perlage is een feestje in een fles. Voor deze bio bubbels is altijd wel een gelegenheid te vinden. Wat? Is de kat alwéér jarig?

Heb je een vraag over over wijn & bier? Stel ze aan robert :

Leverancier uitgelicht

5 vragen aan: Derrick Neleman

Waar komt jouw passie voor wijn vandaan?
Dat heeft te maken met mijn passie voor biologische voeding. Ik ben opgegroeid met veel aandacht voor eten. Wij aten zoveel mogelijk lokaal en biologisch. Ik heb een opleiding voor biologisch-dynamische landbouw gevolgd aan Warmonderhof. Daarna ben ik met mijn gezin naar Duitsland verhuisd. Onderweg naar mijn werk kwam ik altijd langs een druiventeler, een heel gepassioneerde man waarmee ik aan de praat raakte. Hij had veel liefde voor de druiven en de wijn, maar deed niet zo veel aan de verkoop. Dat vond ik zonde. Het product had een mooi verhaal. Ik vind het juist leuk om een mooi product te verkopen.

Hoe is Neleman ontstaan?
Zo’n twintig jaar geleden ben ik begonnen met het importeren van biologische wijnen. Ik kwam toen in Spanje terecht omdat daar biologische wijnen met een goede prijskwaliteitverhouding te krijgen waren. Je zag in die tijd nog weinig biologische wijn en wat er te krijgen was, was niet altijd even lekker. Met mijn eerste bedrijf heb ik biologische wijn in Nederland bekend en bemind gemaakt, in eerste instantie via natuurvoedingswinkels. Vervolgens heb ik een wijnplatform opgezet waar ook drie winkels uit voort kwamen: By the grape. In die tijd sprak ik af met een goede vriend in Spanje, zeer bevlogen wijnmaker, dat we samen een wijnhuis op zouden zetten als we daarvoor de kans hadden. Die kans kwam vijf jaar geleden en zo is Neleman begonnen met een wijngaard in Valencia.

Waarom kiezen jullie voor biologische productie?
Omdat het beter is voor de aarde, de natuur en de mensen. Het is eigenlijk ook geen keuze geweest maar heel vanzelfsprekend. Ik ben grootgebracht met biologisch eten. Wij geloven in optimale samenwerking met de natuur en willen de aarde een stukje beter achterlaten. Wij brengen graag de mooie en pure smaak van de natuur over het voetlicht. Waarom zou je toevoegingen gebruiken als de natuur zelf een mooie smaak kan produceren? Ook in Valencia wordt het steeds duidelijker dat het niet langer kan, alleen maar nemen, nemen en nemen van de aarde en niets teruggeven. De extreme regenval van eind september dit jaar, is daarvan een goed voorbeeld. Het sterkt ons alleen maar in onze duurzame manier van werken en we blijven kijken waar dat nog beter kan.

Waarom kiezen jullie bewust voor een afsluiting van kurk?
Kurk hoort voor ons bij wijn. We willen zo veel mogelijk samenwerken met de natuur. Het is zonde als kurkproductiebossen verdwijnen. Kurk komt van de kurkeiken in Portugal, die zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Ook houden ze bosbranden tegen omdat kurk alleen schroeit en niet brandt. We hebben een kurkretour programma opgezet zodat kurken kunnen worden hergebruikt, bijvoorbeeld als isolatiemateriaal in de bouw en in de ruimtevaart. Bij Neleman houden we van traditie én van innovatie. Daarom hebben is een aantal van onze wijnen afgesloten met een handige draaikurk: geen kurkentrekker meer nodig.

Wat is je favoriete wijn?
De rode wijn Bobal Robusta. Een zachte, volle ronde wijn. Die komt er weer aan. De vorige jaargang is helemaal op. Hij is gemaakt van de lokale bobal druif uit Valencia. Een druif die lang vergeten was, maar de laatste tien jaar opnieuw wordt ontdekt. Een andere wijn, onze Bobal 100% die ook van deze druif is gemaakt, heeft een gouden medaille gewonnen op Challenge Millésime, de belangrijkste wijnbeurs voor biowijn ter wereld in Montpellier.

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.