zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Pinksteren

Zondag 19 mei en Maandag 20 mei, 1e en 2e Pinksteren, zijn wij gesloten

Hemelvaart

Donderdag 9 mei, Hemelvaart, zijn wij gesloten

recept

Spinazie tabouleh

Bereidingswijze:

Was de spinazie en waterkers en snijd in stukken van 2-3 cm. Snijd de courgette met een rasp of mandoline in fijne reepjes en de rode ui in zeer fijne ringen. Rooster de zonnebloempitjes in een koekenpan en blus af met een vleugje tamari. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn.
Maak nu de dressing. Knijp of pers het sap uit de limoen en meng deze met de overige ingrediënten voor de dressing. Mix de dressing met de rest van de salade en breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Smakelijk!

Ingrediënten

  • spinazie, 125 g
  • waterkers, 75 g
  • bosui, 65 g
  • courgette, 140 g
  • rode ui, 115 g
  • zonnebloempitten, 100 g
  • rode peper, 12 g
  • dressing, 125 ml
  • Voor de dressing
  • rijststroop, 50 g
  • geroosterde sesamolie, 25 ml
  • tamari, 30 ml
  • yuzu sap, 10 ml
  • rijstazijn, 25 ml
  • sambal oelek, 2 tl
  • limoensap, 1 el
  • zonnebloempitten, naar smaak
  • tamari, naar smaak
  • Verder nodig
  • Rasp of mandoline

 

  • 4 personen
  • 30 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.