zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Vegan chocolade-framboos taart

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Maak eerst het deeg voor de shortbread door de tarwebloem, sojaboter, rietsuiker en het zeezout goed met elkaar te mengen. Druk het beslag vervolgens in de springvorm en bak 16 minuten af op 180°C.

3. Maak nu de cake. Meng alle droge ingrediënten voor de cake, behalve de granenkoffie. Zet apart.

4. Verwarm de havermelk op een laag vuur en voeg de granenkoffie toe. Giet de aquafaba af, meng met de zonnebloemolie, voeg toe aan de koffie en roer goed door.

5. Meng nu de natte en de droge ingrediënten met elkaar tot een fijn cakebeslag. Haal de bodem uit de oven en stort het cakebeslag hierin. Zet nu het geheel 30 minuten in de oven op 180°C. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of het gaar is en laat afkoelen.

6. Verwarm ondertussen de frambozen in een klein laagje water, samen met de suiker en het geleermiddel. Zeef het mengsel, verwijder de zaadjes van de frambozen en breng al roerend aan de kook. Stort de frambozenlaag over de cake en laat 1 uur afkoelen in de vriezer. Maak daarna, de ganache. Verwarm de havermelk en de chocodrops al roerend in een steelpan. Laat 1 minuut staan en giet over de cake.

7. Schaaf de chocolade met een scherp mes tot schaafsel en garneer.

Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem
  • 125 g sojaboter
  • 75 g rietsuiker
  • 1 mespunt zeezout
  • Voor de cake:
  • 200 g tarwebloem
  • 250 g kokosbloesemsuiker
  • 40 g cacao
  • 4 g yannoh granenkoffie
  • 125 ml havermelk
  • 100 ml aquafaba (vocht van
  • de kikkererwten)
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zuiveringszout
  • ½ tl vanille
  • ½ tl zeezout
  • Voor de frambozen laag:
  • 300 g framboos
  • 40 g rietsuiker
  • 1 el geleermiddel
  • Voor de ganache:
  • 2 dl havermelk
  • 300 g pure chocodrops
  • 1 reep à 100 g vegan chocolade
  • Verder nodig:
  • springvorm ø26 cm

 

  • 1 stuk
  • 2.5 uur
  • Vegan, gistvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.