Schil de pompoen en wortel en rasp deze samen met de courgette en radijs op een grove rasp. Blancheer de pompoen kort in een beetje water en spoel koud af. Verwijder het klokhuis van de appel en kook deze in water. Laat hem vervolgens goed uitlekken.
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Voeg de appel in de keukenmachine samen met de mosterd, citroenschil en appelazijn en draai dit tot het geheel goed is gemengd.
Voeg nu druppelsgewijs de zonnebloemolie toe zodat de dressing emulgeert. Breng op smaak met zeezout.
Was vervolgens de spinazie en scheur of snijd deze in grove stukken. Rooster de pijnboompitten. Meng nu de geraspte groenten en de spinazie in een grote kom en breng de groenten op smaak met de dressing en eventueel nog wat zeezout en peper.
Serveer de salade op een schaal of in een uitgeholde pompoen en bestrooi het tot slot met de geroosterde pijnboompitten.