zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Kikkererwtensoep

Bereidingswijze:

Kikkererwten hebben een weektijd van 8-12 uur, houd hier rekening mee wanneer je ze gaat koken of koop een pot of blik gekookte kikkererwten.

1. Kook de kikkererwten zoals vermeld op de verpakking (tot ze zacht zijn).
2. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met het water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak
wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart.
3. Maak in de tussentijd de wortels, prei, bleekselderij, tomaten en ui schoon en snijd in blokjes. Zet een pan met olijfolie op en sauteer de groenten. Hak de gember, knoflook en rode peper fijn en voeg toe aan de pan. Voeg vervolgens de dashi toe.
4. Rooster het komijnzaad op zacht vuur en draai tot een poeder in de keukenmachine of vijzel fijn. Pluk de
blaadjes van 1 takje tijm en voeg samen met de laurier en komijn toe aan de soep. Mix nu alle overige ingrediënten door de soep en breng aan de kook. Laat de soep 40 minuten doorkoken op laag vuur.
5. Gebruik een staafmixer om de soep kort te mixen, totdat deze gebonden is. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met wat tijm.

*Dashi bouillon is dé basis voor veel
gerechten in de Japanse keuken. Bij
Spirit wordt er gebruik gemaakt van de
vegetarische dashi variant met kombu
(zeewier) en shiitake. Dit recept komt
dus ook vaak terug op de receptenkaarten.
Je kunt met gemak een
grotere hoeveelheid dashi bereiden en
het voor allerlei recepten inzetten. Of
maak er een miso soep van, boordevol
groenten. Vind alle recepten op onze
website: gimselrotterdam.nl/recepten

Ingrediënten

  • VOOR DE DASHI*:
  • + WATER, 6 DL
  • + KOMBU, 1 STRIP
  • + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
  • VOOR DE SOEP:
  • + GEKOOKTE KIKKERERWTEN, 500 G
  • + WORTEL, 150 G
  • + BLEEKSELDERIJ, 100 G
  • + PREI, 80 G
  • + VERSE TOMATEN, 100 G
  • + MIDDELGROTE UI, 3 STUKS
  • + VERSE GEMBER, 1 CM
  • + KNOFLOOK, 2 GROTE TENEN
  • + RODE PEPER, 1/3 STUK
  • + LAURIER, 1 BLAADJE
  • + KOMIJNZAAD, 1 EL
  • + VERSE TIJM, 2 TAKJES
  • + OLIJFOLIE NAAR SMAAK
  • VERDER NODIG:
  • + KEUKENMACHINE/STAAFMIXER
  • + VIJZEL

 

  • 4 personen
  • 50 minuten + 8-12 uur weektijd
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.