1. Breng 2 liter water met een snufje zout aan de kook.
2. Kook de quinoa voor 9 minuten. Spoel de quinoa koud af en laat uitlekken.
3. Verwarm de oven voor op 200˚C.
4. Snijd de pompoen in blokjes van 2 centimeter en besprenkel met olijfolie. Voeg peper en zout toe. Rooster de pompoen vervolgens 13 minuten op 200˚C.
5. Snijd de spitskool in stukjes van 2 centimeter en blancheer daarna voor 2 minuten in kokend water.
6. Rooster de pecannoten voor 8 minuten op 180˚C in de oven.
7. Verzamel het limoensap, de mosterd, de agavesiroop en een snufje zout. Meng in de keukenmachine en voeg langzaam de zonnebloemolie toe.
8. Snijd de verse vijgen in kwarten.
9. Meng de quinoa met de groenten en breng op smaak met de dressing, zwarte peper en zeezout. Garneer de salade met de cranberries, rucola en vijgen.