zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Maissalade met umeboshi veganaise

Bereidingswijze:

1 Maak de maïskolf schoon en kook in een ruime pan water in 20 minuten gaar. Maïs uit de diepvries stoom je in 10 minuten gaar. Laat afkoelen door ze met koud water kort af te spoelen, zo blijven ze lekker knapperig. Houd apart.

2 Kook nu de sojabonen zoals op de verpakking. Bij het afgieten kun je ze meteen koud afspoelen. Houd de sojabonen apart.

3 Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Bewaar ze in koud water. Snijd ook de peterselie fijn en de bosui in kleine ringetjes.

4 Voor de gefrituurde sesam tofu verhit je een laagje zonnebloemolie in een pan of gebruik een frituur. Snijd de tofu in kleine blokjes (net zo groot als de maïs) en frituur deze 1 minuut in de
zonnebloemolie. Zeef ze uit de frituur, laat goed uitlekken en afkoelen.

5 Meng alle ingrediënten voor de umeboshi veganaise met elkaar tot een gladde saus en mix met de afgekoelde maïs en sojaboontjes. Als je verse maïs hebt gekookt, snijd de maïs dan van de kolf.

6 Houd een beetje radijs en peterselie over voor de garnering en voeg de rest toe aan de salade samen met de bosui, paprikapoeder en de gefrituurde tofu.

7 Breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Garneer de salade met de radijs, peterselie en een beetje paprikapoeder.

Ingrediënten

  • VERSE MAISKOLF 4 ST OF UIT DE DIEPVRIES, 450 G
  • SOJABONEN, 200 G
  • RADIJS, 1 BOSJE
  • BOSUI, 1 BOSJE
  • PETERSELIE, 1 BOSJE
  • GEROOKTE SESAM TOFU, 100 G
  • GEROOKT PAPRIKAPOEDER, 2 TL
  • ZWARTE PEPER, NAAR SMAAK
  • ZEEZOUT, NAAR SMAAK
  • VOOR DE UMEBOSHI VEGANAISE:
  • ZONNEBLOEMOLIE, 150 ML
  • UMEBOSHI PASTA, 15 G
  • FIJNE MOSTERD, 20 G
  • SOJAYOGHURT, 25 G
  • CITROENSAP VAN 2 CITROENEN
  • AGAVESIROOP, 1 EL
  • ZIJDENTOFU, 70 G
  • TAHIN, 15 G
  • ZEEZOUT, NAAR SMAAK

 

  • 4 personen
  • 1,5 uur
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.