zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Maissoep met kokos

Bereidingswijze:

1. Schil de kurkuma en hak het fijn.

2. Vul een soeppan met 1.3 liter water, voeg de kurkuma, kombu en het citroengras toe. Breng aan de kook en laat dit op laag vuur trekken tot een bouillon.

3. Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten, pel de knoflook en schil de gember.

4. Hak de rode peper, knoflook en gember fijn.

5. Maak de ui, wortel, prei en bleekselderij schoon en snijd deze in kleine stukken.

6. Fruit de ui, wortel, prei en bleekselderij 3 minuten in de olijfolie. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en gaar deze 3 minuten op zacht vuur.

7. Zeef de kombu, kurkuma en het citroengras uit de bouillon.

8. Voeg nu de mais en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten doorkoken en pureer de soep kort.

9. Meng in een kommetje de arrowroot met het water en voeg dit toe aan de soep.

10. Hak de koriander grof en voeg het toe aan de soep, breng op smaak met wat zeezout. Laat het geheel nog even doorkoken.

 

Ingrediënten

  • 1.3 L WATER
  • 150 G UI
  • 150 G WORTEL
  • 150 G PREI
  • 150 G BLEEKSELDERIJ
  • 450 G MAIS, VERS OF UIT DE DIEPVRIES
  • 1 TL KURKUMA, VERS
  • 1 STRIP KOMBU
  • 1 STENGEL CITROENGRAS
  • 1 RODE PEPER
  • 3 TEENTJES KNOFLOOK
  • 1 CM GEMBER
  • 1 EL OLIJFOLIE
  • 4 DL KOKOSMELK
  • 1 EL ARROWROOT + 3 EL KOUD WATER
  • 1 HANDJE KORIANDER, VERS
  • ZEEZOUT

 

  • 4 personen
  • 45 min.
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.