Dashi is multi inzetbaar. Je kunt het gebruiken als basis voor miso soep, door sauzen of in gerechten. Daarom gaan we uit van 1 liter dashi, de rest kun je bij andere gerechten inzetten. Breng hiervoor 1 liter water aan de kook en voeg hier de shiitake en kombu aan toe. Laat minimaal 30 minuten koken, hoe langer, hoe meer smaak.
Mix de ingrediënten voor het deeg en leg dit in een diep bord.
Het paneermeel maak je makkelijk zelf. Hiervoor kun je ook oud brood gebruiken. Verwarm hiervoor de oven op 150°C en leg de plakken brood op een rooster. Laat het in 30-45 minuten drogen. Verkruimel het vervolgens in de keukenmachine. Je kunt het broodkruim ook makkelijk een aantal maanden bewaren in een afgesloten bakje.
Zet de oven op 160°C en rooster de pinda’s op een bakplaat in 2x 10 minuten. Zorg ervoor dat je ze tussendoor even omschud. Crush de pinda’s in grove stukjes en snijd de bosui in ringetjes. Meng nu alle ingrediënten voor de crumble en leg ook in een diep bord.
Snijd de tempeh in plakken van ongeveer 5 millimeter en haal ze eerst door het deeg en daarna door de crumble. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn.
Frituur de tempeh koekjes 3 tot 4 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken.