1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Schil de wortelen, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd ze vervolgens in de lengte in kwarten.
3. Gebruik een stoompan of stoommand om de wortelen te stomen en stoom ze ongeveer 4 minuten.
4. Laat de wortelen vervolgens goed afkoelen onder stromend koud water of ijswater.
5. Rooster ondertussen in een hete droge pan het komijnzaad tot de geur vrij komt. Maal het vervolgens fijn in de vijzel of keukenmachine. Snijd de koriander fijn en zet apart.
6. Meng nu de afgekoelde wortelen met het geroosterde komijnpoeder en de olijfolie en verspreid ze over een bakplaat of ovenplaat.
7. Rooster de wortelen 13 minuten in de oven totdat ze beetgaar zijn.
8. Verdeel het limoensap over de wortelmix en laat afkoelen.
9. Serveer de wortelmix met de gesneden koriander en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
recept
Geroosterde wilde wortelen
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- 1½ kg wilde wortelmix
- 60 g komijnzaad
- 35 g limoensap
- ½ bosje koriander
- 60 g olijfolie
- naar smaak zwarte peper
- naar smaak zeezout
- VERDER NODIG:
- stoompan / stoommand
- vijzel / keukenmachine
- 4 personen
- 45 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
pad thai met groene…
-
snijbietsalade met m…
-
arabische oesterzwam
-
linzenstoof
-
vegan kimchi
-
shoarma van oesterzw…
-
mosterdsoep met seit…
-
vegan pannenkoekjes
-
tabouleh met munt
-
vegan proteïne bar
-
vegan cinnamon roll
-
crispy tofu
-
maissoep met kokos
-
kokos-citroen rijst
-
avocado met sinaasap…
-
pannenkoekjes met ap…
-
gegrilde courgette m…
-
vegan chocolade-fram…
-
spruiten met groene…
-
risottoballetjes
-
fruitsalade met bals…
-
gefrituurde tempeh k…
-
witlofsalade met pee…
-
melkchocolade-koffie…
-
vegan tarte tatin me…
-
matcha latte & golde…
-
rode linzensalade me…
-
komkommer wakame sal…
-
gebakken tofu met ro…
-
frambozen petit four
-
stoof met paddenstoe…
-
tarte tatin rode biet
-
vegan scones met hav…
-
boerenomelet
-
coleslaw vegan
-
vanille-framboos taart
-
superfood balletjes…
-
salade wilde rijst &…
-
energybar met gojibe…
-
bietensalade met vin…
-
witte aspergesoep
-
quiche prei & geiten…
-
oesterzwam schnitzel…
-
quinoa salade met ca…
-
vegan saté tempeh
-
tempehsalade met spe…
-
tikka masala
-
worteltaart
-
kikkererwtensoep
-
wortelsalade met kom…
-
courgette-ricotta ro…
-
mungboontjes salade
-
zwarte peper seitan
-
bietenhummus
-
tofu maki
-
maissalade met umebo…
-
springrolls met zeew…
-
zeespaghetti salade
-
sushi met kinpira
-
spaghetti van courge…
-
granola bar
-
venkel-wortel-appelsap
-
vegan bananencake
-
ramen noedels met ki…
-
d’ba zigni pompoen…
-
groene curry met tofu
-
vegan oshawacake
-
falafel
-
seitan bitterballen
-
muffin pompoen & tijm
-
udon noedels met gro…
-
quinoasalade met pom…
-
tempura van groente
-
romige paddenstoelen…
-
shopska salade (vegan)
-
wakamé hummus
-
wortel en walnotencake
-
fregola met lamsoor
-
gele linzen met venk…
-
wortel-kool salade
-
groentelasagne
-
saag aloo amandel bo…
-
bladerdeeghapje met…
-
gekleurde bieten sal…
-
vegan wafels met maa…
-
scrambled tofu
-
geraspte groenten
-
bapao met beluga lin…
-
tomaat-linzensoep (v…
-
in cava gemarineerde…
-
riz condé
-
eiersalade met kappe…
-
bladerdeeghapje met…
-
champignonsoep met m…
-
geroosterde paprika-…
-
panforte
-
vegan kapsalon
-
snijbiet met kikkere…
-
clafoutis met cranbe…
-
couscoussalade met d…
-
compote van zomerfruit
-
knolselderij salade
-
paddenstoelen salade
-
courgette antipasti
-
friet met kruidenolie
-
gegrilde schorsenere…
-
witlofsalade met man…
-
chocolademousse
-
appel-kaneel muffin
-
bietensalade met aug…
-
gebakken zilvervlies…
-
spinazie tabouleh
-
pittige pompoensoep
-
scrambled tofu met b…
-
gerst-wakamé salade
-
quinoa & zwarte rijs…
-
vegan erwtensoep
-
vegan burger
-
rabarber crumble
-
kleurige zeewiersalade
-
misosoep
-
vegan appeltaart
-
vegan sushi met papr…
-
vegan muffins met ba…
-
pompoenstoof met blo…
-
vegan bros bar
-
griekse salade
-
quiche broccoli & brie
-
zwart sesam ijs
-
vegan citroentaart
-
hummus van doperwten…
-
boerenkoolsalade met…
-
krieltjessalade met…
-
stoofperen
-
bulgur met pompoen &…
-
appel panna cotta me…
-
vegan amandel-myrtil…
-
antipasto van andijvie
-
groentekorma
-
wortel en gemberstoof
-
gebakken broccoli me…
-
vegan aardbeien-munt…
-
vegan appeltaart
-
bietensalade met dil…
-
speltsalade met toma…
-
vegan snickert
-
vegan panna cotta ta…
-
groentekorma met tofu
-
gefermenteerde citroen
-
pap van chiazaad & b…
-
romige preisoep met…
-
kikkererwtensalade m…
-
glasnoedels met zeesla
-
red velvet taart
-
vegan tempeh salade
-
klassieke hummus met…
-
riz condé met vers…
-
appel-peren compote…
-
witte asperges met v…
-
seitan & doperwtenbu…
-
groene currysoep met…
-
couscoussalade met z…
-
kokosyoghurt met gra…
-
fruit-noten tulbandje
-
zelf tarwegras kweken
-
wakamé chips met se…