1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Schil de wortelen, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd ze vervolgens in de lengte in kwarten.
3. Gebruik een stoompan of stoommand om de wortelen te stomen en stoom ze ongeveer 4 minuten.
4. Laat de wortelen vervolgens goed afkoelen onder stromend koud water of ijswater.
5. Rooster ondertussen in een hete droge pan het komijnzaad tot de geur vrij komt. Maal het vervolgens fijn in de vijzel of keukenmachine. Snijd de koriander fijn en zet apart.
6. Meng nu de afgekoelde wortelen met het geroosterde komijnpoeder en de olijfolie en verspreid ze over een bakplaat of ovenplaat.
7. Rooster de wortelen 13 minuten in de oven totdat ze beetgaar zijn.
8. Verdeel het limoensap over de wortelmix en laat afkoelen.
9. Serveer de wortelmix met de gesneden koriander en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
recept
Geroosterde wilde wortelen
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- 1½ kg wilde wortelmix
- 60 g komijnzaad
- 35 g limoensap
- ½ bosje koriander
- 60 g olijfolie
- naar smaak zwarte peper
- naar smaak zeezout
- VERDER NODIG:
- stoompan / stoommand
- vijzel / keukenmachine
- 4 personen
- 45 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
spaghetti van courge…

-
kikkererwtensoep

-
paddenstoelen met s…

-
tempehsalade met spe…

-
quinoa salade met ca…

-
wortel-kool salade

-
groentekorma

-
sushi met kinpira

-
kokosyoghurt met gra…

-
gerst-wakamé salade

-
groentelasagne

-
in cava gemarineerde…

-
tomaat-linzensoep (v…

-
scrambled tofu

-
romige preisoep met…

-
courgette antipasti

-
gegrilde schorsenere…

-
vegan saté tempeh

-
zeespaghetti salade

-
vegan pannenkoekjes

-
rokerige oesterzwam…

-
pad thai met groene…

-
griekse salade

-
vegan tempeh salade

-
geraspte groenten

-
snijbietsalade met m…

-
paddenstoelen salade

-
boerenomelet

-
pannenkoekjes met ap…

-
speltsalade met toma…

-
hibachi

-
vegan amandel-myrtil…

-
quiche prei & geiten…

-
courgette-ricotta ro…

-
quinoa & zwarte rijs…

-
snijbiet met kikkere…

-
venkel-wortel-appelsap

-
vanille-framboos taart

-
groene curry met tofu

-
fruit-noten tulbandje

-
linzenstoof

-
stoof met paddenstoe…

-
granola bar

-
gebakken zilvervlies…

-
bietenhummus

-
vegan citroentaart

-
arabische oesterzwam

-
vegan scones met hav…

-
red velvet taart

-
knolselderij salade

-
energybar met gojibe…

-
gefrituurde tempeh k…

-
quiche broccoli & brie

-
tofu maki

-
scrambled tofu met b…

-
vegan burger

-
seitan & doperwtenbu…

-
shoarma van oesterzw…

-
salade wilde rijst &…

-
zwarte peper seitan

-
bladerdeeghapje met…

-
riz condé met vers…

-
geroosterde paprika-…

-
vegan bros bar

-
eiersalade met kappe…

-
wortel en walnotencake

-
bietensalade met vin…

-
wortel en gemberstoof

-
bapao met beluga lin…

-
vegan appeltaart

-
appel-kaneel muffin

-
superfood balletjes…

-
gebakken broccoli me…

-
witte asperges met v…

-
panforte

-
witlofsalade met man…

-
bietensalade met dil…

-
groene currysoep met…

-
shopska salade (vegan)

-
d’ba zigni pompoen…

-
hummus van doperwten…

-
saag aloo amandel bo…

-
springrolls met zeew…

-
champignonsoep met m…

-
vegan wafels met maa…

-
vegan proteïne bar

-
tabouleh met munt

-
pompoenstoof met blo…

-
wortelsalade met kom…

-
vegan cinnamon roll

-
rabarber crumble

-
komkommer wakame sal…

-
couscoussalade met d…

-
vegan erwtensoep

-
matcha gevulde koek

-
glasnoedels met zeesla

-
pittige pompoensoep

-
fruitsalade met bals…

-
quinoasalade met pom…

-
wakamé hummus

-
gefermenteerde citroen

-
vegan aardbeien-munt…

-
maissoep met kokos

-
risottoballetjes

-
zwart sesam ijs

-
vegan snickert

-
udon noedels met gro…

-
antipasto van andijvie

-
vegan kimchi

-
bulgur met pompoen &…

-
mungboontjes salade

-
wakamé chips met se…

-
kimchi

-
coleslaw vegan

-
appel-peren compote…

-
romige paddenstoelen…

-
witlofsalade met pee…

-
crispy tofu

-
avocado met sinaasap…

-
falafel

-
vegan appeltaart

-
gele linzen met venk…

-
klassieke hummus met…

-
frambozen petit four

-
gebakken tofu met ro…

-
friet met kruidenolie

-
vegan bananencake

-
vegan oshawacake

-
matcha latte & golde…

-
misosoep

-
tikka masala

-
muffin pompoen & tijm

-
spruiten met groene…

-
ramen noedels met ki…

-
oesterzwam schnitzel…

-
stoofperen

-
gekleurde bieten sal…

-
chocolademousse

-
melkchocolade-koffie…

-
riz condé

-
kikkererwtensalade m…

-
vegan panna cotta ta…

-
spinazie tabouleh

-
zelf tarwegras kweken

-
bladerdeeghapje met…

-
compote van zomerfruit

-
fregola met lamsoor

-
bietensalade met aug…

-
vegan chocolade-fram…

-
kokos-citroen rijst

-
tarte tatin rode biet

-
seitan katsu schnitzel

-
vegan sushi met papr…

-
groentekorma met tofu

-
appel panna cotta me…

-
seitan bitterballen

-
gegrilde courgette m…

-
kleurige zeewiersalade

-
clafoutis met cranbe…

-
gebraden lion’s ma…

-
krieltjessalade met…

-
coeur de boeuf met v…

-
vegan kapsalon

-
vegan muffins met ba…

-
tempura van groente

-
worteltaart

-
pap van chiazaad & b…

-
witte aspergesoep

-
boerenkoolsalade met…

-
rode linzensalade me…

-
maissalade met umebo…

-
mosterdsoep met seit…

-
couscoussalade met z…

-
vegan tarte tatin me…
