zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Tempehsalade met sperzieboontjes

Bereidingswijze

1. Was de sperzieboontjes, verwijder de onder- en bovenkant en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.

2. Verhit de frituurolie tot 180˚C.

3. Snijd de tempeh in kleine blokjes en frituur deze totdat ze krokant zijn.

4. Snijd de knoflook, gember en de rode peper fijn en fruit deze in de olijfolie.

5. Meng de gefruite knoflook, gember en peper met de sambal oelek, de shoyu en de agavesiroop in de Magimix of vijzel tot een stevige pasta.

6. Meng de pasta met de tempeh en de sperzieboontjes.

7. Snijd de bosui in ringen en gebruik dit voor de garnering.

Ingrediënten

  • 200 G SPERZIEBONEN
  • 1 EL OLIJFOLIE
  • 600 G TEMPEH
  • 20 G GEMBER
  • 10 G RODE PEPER
  • 20 G KNOFLOOK
  • 10 G SAMBAL OELEK
  • 30 ML SHOYU
  • 40 ML AGAVESIROOP
  • 50 G BOSUI
  • VERDER NODIG:
  • ZONNEBLOEMOLIE OM IN TE FRITUREN

 

  • 4 personen
  • 40 minuten
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.