zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

dec openingstijden

Kerstavond & Oudejaarsdag tot 17:00 uur open | Op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

recept

Klassieke hummus met rode paprika sambal

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 210 °C.

2. Maak eerst de hummus. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten met elkaar en mix met de staafmixer of draai glad in de keukenmachine.

3. Maak nu de rode paprika sambal. Snipper de ui fijn en hak de knoflook in grove stukjes. Halveer de rode paprika en ontdoe van de zaadlijsten. Rooster ze voor 15 à 20 minuten op 210 °C tot ze mooi bruin zijn.

4. Zet een pan op een laag vuurtje met wat olijfolie en voeg de ui en knoflook toe.

5. Hak de rode pepers fijn, inclusief de zaadlijsten en voeg toe aan de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

6.  Giet de olijfolie en azijn erbij en mix het geheel ongeveer 10 seconden met de staafmixer. Breng op smaak met de rijststroop, het zeezout en de zwarte peper.

7. Haal de rode paprika uit de oven en verwijder het vel. Hak in kleine stukjes en voeg toe aan de sambal.

8. Mix het geheel nogmaals met de staafmixer en laat afkoelen. Serveer bij de hummus.

Ingrediënten

  • voor de hummus:
  • gekookte kikkererwten, 500 g
  • knoflook, 4 g
  • komijn, 5 g
  • citroensap, 60 ml
  • rode peper, 1 st
  • olijfolie, 10 ml
  • tahin, 70 g
  • water, 10 ml
  • zeezout, naar smaak
  • voor de paprika sambal:
  • rode paprika, 3 st
  • tomatenpuree, 35 g
  • kleine rode ui, 1 st
  • knoflook, 3 teentjes
  • rode peper, 2 st
  • witte wijn azijn, 2 el
  • olijfolie, 30 ml
  • rijststroop, 1 tl
  • zwarte peper, naar smaak
  • zeezout, naar smaak

 

  • 4 personen
  • 45 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.