zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Vegan oshawacake

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Breng een pan water aan de kook. Was de rijst en kook in 45 minuten gaar.

3. Week ondertussen de rozijnen 20 minuten in een kom met water en rooster de hazelnoten en het sesamzaad 5 minuten op 180°C.

4. Snijd de vijgen in kleine stukjes en meng ze samen met de rozijnen, vanille en het appeldiksap in een kom.

5. Voeg hier de speltvlokken, hazelnoten, kaneel, het speltmeel en het zeezout aan toe. Schep de rijst erbij en meng het geheel tot een beslag. Zet apart.

6. Smeer de binnenkant van het cakeblik in met de kokosolie en bestrooi met het sesamzaad. Zorg ervoor dat het sesamzaad goed aan de olie blijft plakken.

7. Vul het cakeblik gelijkmatig met het beslag, zet in de oven en bak 40 minuten af op 180°C.

Ingrediënten

  • 250 G ZILVERVLIESRIJST
  • 225 G ROZIJNEN
  • 225 G HAZELNOTEN
  • 50 G WIT SESAMZAAD
  • 50 G ZWART SESAMZAAD
  • 9 GEDROOGDE VIJGEN
  • ½ TL VANILLE BOURBON
  • 2.5 DL APPELDIKSAP
  • 150 G SPELTVLOKKEN
  • 1 EL KANEEL
  • 185 G SPELTMEEL
  • ½ TL ZEEZOUT
  • KOKOSOLIE, OM IN TE VETTEN
  • VERDER NODIG:
  • CAKEVORM 30 CM

 

  • 1 stuk
  • 1.5 uur
  • gistvrij, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.