1 Maak eerst de rijstroom. Zet hiervoor een pan met de rijstdrink op het vuur en voeg de dessertrijst toe. Kook in 15 minuten gaar. Pureer het geheel en laat afkoelen.
2 Pers de citroen met een handpers of knijp uit.
3 Meng nu alle ingrediënten, behalve de munt met elkaar en pureer opnieuw met de staafmixer of keukenmachine.
4 Doe 150 ml van het mengsel samen met de munt in een pannetje en verwarm. Laat een ½ uurtje trekken. Zeef vervolgens de munt eruit en voeg toe aan de rest van het mengsel.
5 Pureer nogmaals en zeef het geheel door een fijne zeef. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat draaien.
6 De tijd hiervoor hangt af van de instelling van het apparaat. Serveer de bolletjes ijs.
Tip: Versier het ijs met verse of gevriesdroogde aardbeien en/of wat verse munt.
*Het ijs kan sporen van noten bevatten.