zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

recept

Bapao met beluga linzen & shiitake

Bereidingswijze:

1. Maak eerst het deeg. Los de gist op in de warme rijstmelk, dek af en laat 10 minuten staan. Meng alle droge ingrediënten in een deegmenger en voeg de rijstmelk toe. Kneed dit ongeveer 10 minuten. Bol het deeg op. Vet een kom in met wat zonnebloemolie, doe hier het deeg in, dek af en laat ca. 2 uur rijzen totdat het verdubbeld is in volume.

2. Maak intussen de vulling. Snipper de ui en gember fijn en hak de knoflook. Snijd de shiitake brunoise (in blokjes).

3. Fruit de ui aan in wat sesamolie, voeg de gember en de knoflook toe en roer door.

4. Voeg nu de shiitake toe en bak 1 à 2 minuten mee. Blus af met de mirin en laat afkoelen. Draai dit samen met de beluga linzen, de zwarte bonen en de miso tot een grof gehakt in een magimix of keukenmachine en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Zet de vulling apart.

5. Sla de lucht uit het deeg en portioneer in balletjes van 40 gram, leg deze op een bakplaat met bakpapier. Dek af en laat nog 30 minuten rijzen. Sla nu de lucht eruit, druk plat en vul met 20gram vulling per balletje. Dek af en laat nog 30
minuten rijzen.

6. Stoom de bapao in ca. 8 à 10 minuten gaar. De bapao kan ingevroren worden.

Ingrediënten

  • VOOR DE BAPAO:
  • GEDROOGDE GIST, 10 G
  • RIJSTMELK (25 À 30°C), 2 DL
  • TARWEBLOEM, 360 G
  • AGAVESIROOP, 55 G
  • ZEEZOUT, 8 G
  • ZUIVERINGSZOUT, 5 G
  • BAKPOEDER, 5 G
  • VOOR DE VULLING:
  • UI, 80 G
  • KNOFLOOK, 10 G
  • GEMBER, GESCHILD, 10 G
  • SHIITAKE, 240 G
  • ZWARTE BONEN, GEKOOKT,
  • 80 G
  • ZWARTE LINZEN (BELUGA),
  • GEKOOKT, 100 G
  • GENMAI MISO, 20 G
  • MIRIN, 40 G
  • SESAMOLIE, 2 EL
  • ZWARTE PEPER, NAAR SMAAK
  • ZEEZOUT, NAAR SMAAK
  • VERDER NODIG:
  • DEEGMENGER EN
  • KEUKENMACHINE

 

  • 20 stuks
  • 45 minuten
  • Notenvrij, ongezoet, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.