zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Chocolademousse

Bereidingswijze:

1. Klop de slagroom lobbig, ofwel tot dat het de dikte heeft van volle yoghurt.

2. Klop de eieren met de rietsuiker au bain-marie (in een kom op een pan met kokend water) luchtig tot 65˚C.

3. Haal de kom, wanneer het mengsel nog vloeibaar is, van de warmtebron en klop het mengsel terwijl het afkoelt, tot het stevig en luchtig is.

4. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.

5. Schep de gesmolten chocolade met een grote lepel of spatel door het eier-suikermengsel. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden door niet teveel te roeren.

6. Meng het chocolademengsel met de opgeklopte slagroom en laat het in een kom of lage schaal minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip: heb je voldoende ruimte in de koelkast, kies dan voor een lage schaal, daarin zal de mousse sneller opstijven dan in een hoge kom, maar houd in ieder geval minimaal 2 uur aan.

Ingrediënten

  • 500 G PURE CHOCOLADE
  • 7 DL SLAGROOM
  • 3 EIEREN
  • 2 EIDOOIERS
  • 100 G RIETSUIKER

 

  • 4 personen
  • 2,5 uur
  • Vegetarisch, Notenvrij, Tarwevrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.