zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

dec openingstijden

Kerstavond & Oudejaarsdag tot 17:00 uur open | Op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

recept

Couscoussalade met zilte groente

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 210°C. Maak eerst de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg hier de kombu en shiitakés aan toe en eventueel wat zeezout.

2. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag. Laat de dashi een half uur trekken, langer maakt hem krachtiger.

3. Zeef de kombu en de shiitaké. uit de dashi, doe de couscous in een kom, giet hier 3.3 dl van de dashi overheen en laat 3 min. weken. Roer het geheel los met een vork en laat afkoelen.

4. Snijd de sperziebonen en lamsoor in stukjes. Blancheer deze en de doperwten om de beurt kort, totdat ze beetgaar zijn.

5. Snijd de zeekraal in stukjes. Rasp de citroenen en pers het sap uit een halve citroen. Houd de rasp en het citroensap apart.

6. Snijd de zoete aardappel in blokjes, meng met een flinke scheut olijfolie en wat zeezout en verspreid over een bakplaat.

7. Rooster de zoete aardappel 10-15 min. op 210°C. Hak de bladpeterselie fijn. Zorg dat alle ingrediënten zijn afgekoeld en meng dan alles door elkaar.

8. Meng het geheel met de olijfolie, witte balsamico azijn en het citroensap en de rasp. Breng op smaak met de zwarte peper en het zeezout.

Tip: Gebruik in plaats van citroenrasp de gefermenteerde citroen uit dit recept.

Ingrediënten

  • VOOR DE DASHI:
  • 1 STRIP KOMBU
  • 2 GEDROOGDE SHIITAKÉS
  • SNUFJE ZEEZOUT
  • VOOR DE SALADE:
  • 300 G COUSCOUS
  • CITROENRASP VAN 3 CITROENEN
  • 60 G BLADPETERSELIE
  • 75 G LAMSOOR
  • 75 G ZEEKRAAL
  • 150 G DOPERWTEN, VERS OF DIEPVRIES
  • 150 G SPERZIEBONEN, VERS OF DIEPVRIES
  • 225 G ZOETE AARDAPPEL
  • 100 ML OLIJFOLIE
  • 50 ML WITTE BALSAMICO AZIJN
  • CITROENSAP VAN EEN ½ CITROEN
  • ZWARTE PEPER
  • SNUFJE ZEEZOUT
  • TIP: JE KUNT DE KOMBU OPNIEUW GEBRUIKEN DOOR HET TE LATEN DROGEN.

 

  • 4 personen
  • 45 min.
  • gistvrij, Notenvrij, sojavrij, Suikervrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.