zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Muffin Pompoen & tijm

Bereidingswijze

Breng in een pannetje de sojamelk, agavesiroop en de citroentijm aan de kook en zet het apart om af te koelen.

Snijd de pompoen in stukken, verwijder de steel en het vruchtvlees. Als de schil mooi is kun je deze ook gebruiken. Kook de pompoen in ongeveer 5 minuten gaar en laat hem afkoelen.

Meng de pompoen met de appelcompote in de keukenmachine.

Smelt de sojaboter en meng dit met alle ingrediënten in een kom tot een luchtig beslag.

Vul de vormpjes met het beslag en bak de muffins in 16 minuten op 180 graden gaar.

Maak ondertussen de crème: Verwarm de kokosolie in een steelpannetje en voeg de agave siroop en de citroentijm toe.

Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine en voeg de olie, de citroenrasp en sap toe.

Meng nu alle ingrediënten in de keukenmachine en laat het in de spuitzak opstijven in de koelkast. Is de crème te hard geworden? Dan kun je het zacht maken door het in de spuitzak te kneden.

Snijd de afgekoelde muffins doormidden, besmeer 1 kant met een laagje crème en ‘plak’ de helften weer op elkaar.

Ingrediënten

  • 90 gr Sojaboter
  • 1,1 dl Sojamelk
  • 0,9 dl Agave siroop
  • 70 gr Appelcompote
  • 200 gr Oranje Pompoen
  • 1 el Citroen tijm
  • 200 gr Zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl Zuiveringszout
  • mespunt Vanille
  • snufje Zeezout
  • VOOR DE CRÈME:
  • 45 gr Cashewnoten
  • 30 gr Kokosolie (ongeparfumeerd)
  • 1 el Agave siroop
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Citroentijm
  • BENODIGDHEDEN:
  • (Siliconen) muffinvorm en spuitzak

 

  • 10 stuks
  • 50 min.
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.