zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Wortel en gemberstoof

Bereidingswijze

1. Kook de geweekte sojabonen in ruim water in ongeveer een uur goed gaar en zet ze apart.

2. Snijd de wortelen in grove stukken, snipper de ui, snijd de gember en hak de knoflook fijn.

3. Fruit de ui in een pan met een dikke bodem in wat olijfolie. Voeg dan de tomatenpuree, wortel, gember, knoflook, pijnboompitten, wortelsap, shoyu, rijststroop en het water toe. Laat het geheel inkoken tot een (niet te dikke) saus.

4. Pureer de helft van saus met de staafmixer of in de blender totdat deze glad is. Zeef de andere helft glad door de saus met de achterkant van een lepel door een (niet al te fijne) zeef te ‘wrijven’.

5. Voeg alles weer samen in de pan en zet deze op laag vuur. Bind de saus met de arrowroot en laat het zachtjes doorkoken.

6. Bak ondertussen de champignons en shiitake in wat sesamolie.

7. Snijd de tofu in stukken van 1 cm en bak deze in wat sesamolie goudbruin, of frituur ze ongeveer 2 minuten op 180°C.

8. Voeg tot slot de gebakken paddenstoelen en tofu bij de saus. Garneer met fijngesneden bosui.

Ingrediënten

  • 400 G TOFU, NATUREL
  • 200 G CHAMPIGNONS
  • 200 G SHIITAKE
  • 50 G WITTE SOJABONEN (EEN NACHT GEWEEKT IN WATER)
  • ½ BOSJE BOSUI
  • 4 WORTELEN
  • 1 UI
  • 1 CM GEMBER
  • 3 TENEN KNOFLOOK
  • 50 G PIJNBOOMPITTEN
  • 3 EL WORTELSAP
  • 3 EL TOMATENPUREE
  • 3 EL SHOYU
  • 3 EL RIJSTSTROOP
  • PEPER & ZEEZOUT
  • 2 Á 3 EL ARROWROOT
  • 6 DL WATER
  • 1 EL OLIJFOLIE
  • 1 EL SESAMOLIE

 

  • 4 personen
  • 1,5 uur
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.