zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Tomaat-Linzensoep (vegan)

Bereidingswijze:

1 Snijd de ui grof en verwarm de geroosterde sesamolie. Bak de ui in 10 minuten zoet op laag vuur.

2 Pel de knoflook en maak de gember schoon en snijd dit fijn. Hak de rode peper fijn. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak 2 minuten mee.

3 Maak de prei, bleekselderij, wortel en venkel schoon en snijd deze grof. Voeg vervolgens de groenten toe en bak deze 10 minuten mee op laag vuur.

4 Rooster het koriander-, venkel- en komijnzaad 2 minuten in een pan op middelhoog vuur. Vijzel tot een poeder en voeg dit samen met de kruidnagel en
laurier toe aan de soep.

5 Snijd de tomaten in partjes. Voeg nu de tomaten uit blik, de verse tomaten en het water toe en breng aan de kook. Voeg zodra het begint te koken de rode linzen toe en kook het geheel 20 minuten. Blijf regelmatig roeren.

6 Pureer de soep grof met een staafmixer en breng op smaak met wat zeezout.

Ingrediënten

  • WORTEL, 150 G
  • PREI, 100 G
  • BLEEKSELDERIJ, 120 G
  • VENKEL, 130 G
  • UI, 250 G
  • VERSE TOMAAT, 300 G
  • GEROOSTERDE SESAMOLIE,
  • 50 ML
  • KNOFLOOK, 20 G
  • RODE PEPER, 1/2 ST
  • GEMBER, 10 G
  • TOMAAT UIT BLIK, 2 BLIKJES
  • RODE LINZEN, 300 G
  • KORIANDERZAAD, 1 TL
  • KOMIJNZAAD, 1 TL
  • KRUIDNAGEL, 1 TL
  • VENKELZAAD, 1/2 TL
  • LAURIERBLAADJES, 2 ST
  • WATER, 1 1/2 LT

 

  • 4 personen
  • 90 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, ongezoet, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.