zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Avocado met sinaasappel & purperkers

Bereidingswijze:

1. Maak eerst de vruchtengel. Pers de sinaasappel en grapefruit en zeef het sap.

2. Meng in een kom het sap met het geleermiddel, de agar agar, rijststroop en een snufje zeezout.

3. Zet een steelpannetje op het vuur en voeg het mengsel toe. Breng aan de kook en laat 5 min. al roerend goed doorkoken.

4. Voeg het bietensap toe en roer het nog goed door. Stort het kokende mengsel vervolgens op een plaat met opstaande rand en zet voor 30 min. in de vriezer.

5. Halveer de avocado’s, haal de pitten eruit en lepel ze uit de schil. Snijd ze nu in parten en leg ze in een grote kom. Voeg hier het citroensap, de olijfolie, peper en het zeezout aan toe en meng voorzichtig met elkaar.

6. Leg de aangemaakte avocado’s in een mooie schaal. Snijd de vruchtengel in blokjes en verdeel over de avocado.

7. Garneer met de purperkers.

Ingrediënten

  • VOOR DE VRUCHTENGEL:
  • 100 ML VERS GRAPEFRUITSAP
  • 100 ML VERS SINAASAPPELSAP
  • 50 ML BIETENSAP
  • 1 TL KONFITURA GELEERMIDDEL
  • 20 ML RIJSTSTROOP
  • ½ TL AGAR AGAR
  • VOOR DE SALADE:
  • 350 G AVOCADO
  • 15 G PURPERKERS
  • 15 ML CITROENSAP
  • 15 ML OLIJFOLIE
  • ZWARTE PEPER, NAAR SMAAK
  • ZEEZOUT, NAAR SMAAK
  • LET OP: VOOR DE RECEPTUUR HEBBEN WIJ HOEVEELHEDEN GEKOZEN DIE VOLDOENDE ZIJN VOOR EEN BIJGERECHT.

 

  • 4 personen
  • 50 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.