zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gesloten tijdens Pasen

Gimsel is tijdens de Paasdagen gesloten

recept

komkommer wakame salade

Bereidingswijze:

Doe de instant wakame in een laagje water en laat 10 minuten weken.

Snijd de komkommer in dunne plakjes en mix met het zeezout. Kneed het geheel stevig door elkaar met je handen zodat de komkommer goed mixt met het zeezout. Voeg de rijstazijn en de rijstsiroop hieraan toe en mix nogmaals. Laat het nu minimaal een half uur staan zodat het kan pickelen.

Haal de instant wakame uit het water en snijd in kleine stukjes. Voeg het toe aan de komkommer mix.

Maak nu de krokante wakame chips. Breek de hele wakame in stukjes van 3 centimeter. Verwarm de zonnebloemolie en frituur de wakame stukjes in maximaal 2 minuten krokant. Als er geen bubbeltjes meer in het vet verschijnen, zijn ze gaar.

Garneer de salade met de krokante wakame chips.

Ingrediënten

  • komkommer, 600 g
  • rijstazijn, 50 ml
  • rijststroop, 60 ml
  • instant wakame, 5 g
  • wakame heel, 50 g
  • zeezout, 11 g
  • Verder nodig:
  • frituurpan
  • frituur zonnebloemolie

 

  • 2 personen
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.