zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

recept

Vegan burger

Bereidingswijze:

Maak eerst de veganaise. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de mosterd, agavesiroop, sojayoghurt, zijden tofu en het zeezout toe aan de keukenmachine. Giet langzaam de zonnebloemolie erbij en meng tot een gladde veganaise. Houd deze apart.

Bak de seitanburger in een grillpan of op een grillplaat. Halveer de broodjes, besprenkel de binnenzijden met olie en bak op de grill mee. Draai de burger en broodjes tijdens het grillen zodat er een ruit ontstaat. Beleg de burger met de vegan cheese en zet onder een grill of in een voorverwarmde oven om de kaas te laten smelten. Leg hierboven op de plakjes vegan bacon en plaats terug onder de grill.

Haal de broodjes zodra ze klaar zijn van de grill en bestrijk beide royaal met de veganaise. Plaats op de onderzijde achtereenvolgens een blaadje romana sla, de tomaten plakjes, de plakjes augurk, de burger met gesmolten kaas en bacon, de plakjes jalapeno en de gesnipperde rode ui. Plaats de bovenzijde op de burger en eet smakelijk!

Ingrediënten

  • Hoeveelheden zelf bepalen aan de hand van hoeveel burgers je wilt gaan maken
  • hamburger broodjes
  • veganaise
  • augurk in plakjes
  • trostomaat in plakjes
  • romaanse sla
  • rode ui, fijngesneden
  • vegan cheese ‘intense’ van Vegan Deli
  • vegan bacon van Wheaty
  • jalapeno groen in plakjes
  • super hero burger van Wheaty
  • VOOR DE VEGANAISE: (voor 4 burgers en 4 kapsalon)
  • sap van 1 citroen 12 g
  • mosterd 30 g
  • agavesiroop 15 g
  • sojayoghurt 40 g
  • zijden tofu 100 g
  • zonnebloemolie 250 ml
  • zeezout 1 à 2 tl

 

  • 30 minuten
  • Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.