Maak eerst de veganaise. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de mosterd, agavesiroop, sojayoghurt, zijden tofu en het zeezout toe aan de keukenmachine. Giet langzaam de zonnebloemolie erbij en meng tot een gladde veganaise. Houd deze apart.
Bak de seitanburger in een grillpan of op een grillplaat. Halveer de broodjes, besprenkel de binnenzijden met olie en bak op de grill mee. Draai de burger en broodjes tijdens het grillen zodat er een ruit ontstaat. Beleg de burger met de vegan cheese en zet onder een grill of in een voorverwarmde oven om de kaas te laten smelten. Leg hierboven op de plakjes vegan bacon en plaats terug onder de grill.
Haal de broodjes zodra ze klaar zijn van de grill en bestrijk beide royaal met de veganaise. Plaats op de onderzijde achtereenvolgens een blaadje romana sla, de tomaten plakjes, de plakjes augurk, de burger met gesmolten kaas en bacon, de plakjes jalapeno en de gesnipperde rode ui. Plaats de bovenzijde op de burger en eet smakelijk!