zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Vegan scones met haver & zonnebloempitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Verzamel de zonnebloempitten, havervlokken, rozijnen, kaneel en de vanille, het bakpoeder en zeezout in een grote kom en meng het goed.

3. Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje. Haal de gesmolten boter van het vuur, giet hier de ahornsiroop en de soja yoghurt bij en meng dit goed.

4. Giet het botermengsel bij de droge ingrediënten en meng dit met een spatel tot een luchtig deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten.

5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

6. Schep van het deeg 10 bergjes die je verdeelt over de bakplaat.

7. Bak de scones in ongeveer 22 minuten op 180˚C goudbruin.

Ingrediënten

  • 450 G ZELFRIJZEND BAKMEEL
  • 140 G ZONNEBLOEMPITTEN
  • 100 G HAVERVLOKKEN
  • 140 G ROZIJNEN
  • ½ TL KANEELPOEDER
  • ½ TL VANILLEPOEDER
  • 150 ML AHORNSIROOP
  • 3.5 DL SOJA YOGHURT
  • 170 G SOJABOTER
  • SNUFJE ZEEZOUT
  • VERDER NODIG:
  • BAKPAPIER

 

  • 10 stuks
  • 30 min.
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.