zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Op Hemelvaartsdag & Pinksteren zijn we gesloten

Op Hemelvaartsdag & met Pinksteren zijn we gesloten.

recept

Gebakken broccoli met eryngii

Bereidingswijze:

1. Snijd de broccoli in lange roosjes en de eryngii in plakjes. Blancheer de broccoli door deze in een pan water 3 minuten te koken en vervolgens in ijswater af te koelen. Houd apart.

2. Maak de dashi*. Zet een pan met 500 ml water op, voeg hier de kombu en shiitake aan toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de dashi bouillon tenminste een half uur trekken, langer maakt hem krachtiger. Zeef de kombu en shiitake eruit. Houd apart.

3. Maak nu de saus. Maak van het water en de kuzu eerst een papje. Meng 200 ml dashi* met de mirin en tamari en breng aan de kook. Meng eerst de helft van de dashi saus met het kuzu mengsel en voeg daarna alles bij elkaar. Laat nog 2 minuten koken.

4. Snijd de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Zet een pan op en laat heet worden. Voeg de knoflookolie toe en bak hierin de broccoli en eryngii 2 à 3 minuten. Blus vervolgens af met de saus en breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Serveer in een grote schaal.

*De overige dashi kun je gebruiken om bijvoorbeeld misosoep van te maken.

Ingrediënten

  • broccoli, 1½ middelgrote broccoli
  • eryngii, 8 st
  • zeezout, naar smaak
  • zwarte peper, naar smaak
  • voor de dashi:
  • kombu, ½ strip
  • gedroogde shiitake, 3 à 4 st
  • voor de saus:
  • mirin, 100 ml
  • tamari, 25 ml
  • kuzu, 2 el
  • koud water, scheutje
  • voor de knoflookolie:
  • knoflook, 2 teentjes
  • olijfolie, 50 ml

 

  • 4 personen
  • 60 minuten
  • gistvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.