1. Verwarm de zonnebloemolie in een (frituur-) pan tot 180˚C.
2. Was de groenten en snijd ze samen met de shiitakes in blokjes van 1 cm. Let erop dat je de zaadlijsten van de courgette vooraf verwijderd.
3. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Blancheer de wortel 3 minuten.
4. Verzamel het zelfrijzend bakmeel, water, zeezout en misopoeder in een kom en klop dit met een garde tot een luchtig beslag.
5. Voeg de groenten, shiitakes en tofu toe aan het beslag.
6. Test met een stukje brood of de olie heet genoeg is; gaat deze bruisen dan is de olie klaar om in te frituren.
7. Schep de tempura met een eetlepel in de olie. Zorg dat de frituurpan niet te vol is en dat de stukken vrij in de olie liggen.
8. Frituur de tempura goudbruin en knapperig, schep het met de schuimspaan uit de frituurpan en laat het uitlekken op keukenpapier.
9. Breng de tempura op smaak met wat misopoeder.
Tip: Lekker met een dip van shoyu met verse, fijngesneden gember, bosui of pepertjes.